روشن نشدن یخچال از ایراداتی است که می تواند دردسرهای زیادی برای کاربران به وجود آورد. بروز این خرابی به دلایل مختلفی رخ داده و باید توسط تکنسین های خبره و باتجربه، عیب یابی و تعمیر شود. از این رو توصیه می شود به هر دلیل که با روشن نشدن این محصول مواجه شدید، به نمایندگی تعمیر یخچال مراجعه نموده و با استفاده از خدمات این مجموعه، سرویس، عیب یابی و تعمیرات یخچال های مختلف را انجام دهید.
زود کمک به عنوان نمایندگی تعمیر یخچال، یکی از معتبرترین مراکز تعمیرات انواع لوازم خانگی به شمار می آید. شما می توانید با استفاده از خدمات این مجموعه، روشن نشدن انواع یخچال را عیب یابی کرده و در مدت زمان کوتاهی، تعمیر کنید.
دلایل روشن نشدن یخچال چیست؟
زمانی که کاربران متوجه می شوند یخچال روشن نمی شود، اولین سؤالی که به ذهن آنها می رسد این است که علت روشن نشدن یخچال چیست؟
برای پاسخ به این سؤال باید به موارد زیر اشاره کرد:
-
ایراد در تأمین برق یخچال
-
ایراد در برد الکترونیکی یخچال
-
ایراد در ترموستات یخچال
-
ایراد در رله استارت، اورلود و خازن یخچال
-
ایراد در کمپرسور یا موتور یخچال
-
ایراد در سیم کشی داخلی یخچال
روش های حل مشکل روشن نشدن یخچال
در همه ی برندهای یخچال ، دلیل روشن نشدن یخچال، یکسان بوده و تکنسین ها برای رفع این خرابی، اقدامات مشترکی انجام می دهند. البته این امر در یخچال های به روز صدق می کند، زیرا در یخچال های مدل قدیمی، به دلیل نبود برخی از قابلیت ها، قطعاتی چون برد الکترونیکی وجود نداشتند.
به هر حال شما می توانید به هنگام مواجهه با روشن نشدن یخچال به زود کمک، نمایندگی تعمیر یخچال مراجعه کنید. تکنسین های این مجموعه با ساختمان یخچال ها آشنایی کامل دارند و به دلیل تجربه بالا در این زمینه، تعمیر قطعات مختلف آن را به صورت تخصصی انجام می دهند.
تعمیر رله استارت، خازن و اورلود یخچال
یکی از دلایلی که منجر به روشن نشدن یخچال می شود، خرابی در رله استارت، خازن و اورلود دستگاه است. در این حالت، برق به درستی به کمپرسور یا همان موتور دستگاه نرسیده و در نتیجه آن، یخچال روشن نخواهد شد.
چنانچه به هنگام روشن کردن یخچال، صدایی شبیه به صدای کلیک کردن به گوش برسد، احتمالاً رله استارت یا خزان آن ایراد پیدا کرده است. در این صورت، یخچال قادر به استارت زدن نبوده و روشن نمی شود.
اما اگر بعد از داغ شدن یخچال و خاموشی آن، متوجه روشن نشدن یخچال شدید باید ایراد را در اورلود آن جستجو کنید. اورلود به دلیل نقشی که در یخچال دارد، به هنگام داغ کردن آن، یخچال را خاموش کرده و تا خنک شدن کامل دستگاه، اجازه روشن شدن را به آن نمی دهد. در صورتی یخچال داغ نکرده، ولی روشن نمی شود احتمالاً اورلود ایراد پیدا کرده و باید تعمیر و یا تعویض شود.
تعمیر ایراد در تأمین برق یخچال
ساده ترین دلیل روشن نشدن یخچال طبق نظر تکنسین های این حوزه، ایراد در تأمین برق یخچال است. این مشکل زمانی بروز می کند که در کابل یخچال، پریز و کنترل برق ایرادی وجود داشته باشد. در این موارد باید دلایل احتمالی را بررسی کرده و آنها رفع نمود.
در صورتی که کابل یا دوشاخه دستگاه آسیب دیده باشد می توان آنها را تعویض کرده و مشکل به وجود آمده را به راحتی رفع نمود.
عیب یابی و تعمیر ترموستات یخچال
برای این که دمای یخچال در طول شبانه روز، تنظیم شود از قطعه ترموستات در آن استفاده می شود. این قطعه با عملکرد خود، اجازه زیاد و یا کم شدن دمای یخچال را نداده و مانع از یخ زدگی و یا فساد مواد غذایی در این محصول می شود؛ اما اگر ایرادی در عملکرد آن به وجود آید، به دلیل تشخیص نادرست دمای یخچال، اجازه روشن شدن یخچال، صادر نخواهد شد.
از این رو توصیه می شود برای تعمیر روشن نشدن یخچال، این قطعه مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به پیچیدگی هایی که عیب یابی و تعمیر این قطعه دارد، تعمیرات آن باید به دست تکنسین های حرفه ای صورت گیرد. در صورت عدم امکان تعمیر، ترموستات باید تعویض شود.
تعمیر کمپرسور یا موتور یخچال
موتور یا کمپرسور یخچال را می توان مهمترین قطعه این دستگاه به شمار آورد. زمانی که این قطعه با ایراد مواجه شود، کل عملکرد یخچال با مشکل مواجه می شود. زمانی که یخچال بعد از روشن شدن، به صورت ناگهانی خاموش می شود و با روشن نشدن یخچال مواجه می شویم، ایراد در کمپرسور بوده و باید به صورت تخصصی نسبت به تعمیر آن اقدام کرد.
با تعمیر و یا تعویض این قطعه، مشکل به صورت کامل رفع می گردد. توجه داشته باشید که در این موارد باید از تکنسین های مراکز مجاز تعمیر یخچال کمک بگیرید. این افراد با جایگزین کردن قطعه اورجینال، مشکل را به صورت اساسی برطرف خواهند کرد.
تعمیر برد الکترونیکی یخچال
انواع یخچال های مدرن مجهز به قطعه ای به نام برد الکترونیکی هستند. این قطعه با کنترل کل قطعات یخچال، عملکرد صحیح آن را رقم زده و از بروز مشکل در عملکرد آن جلوگیری می کند؛ اما زمانی که این قطعه معیوب شده باشد احتمالاً با مشکل روشن نشدن یخچال مواجه شویم.
احتمال دارد بر اثر نفوذ رطوبت، تحمیل فشار زیاد، افزایش دما، نوسان برق و یا ضربه، این قطعه آسیب دیده باشد. در این موارد، عیب یابی و تعمیر یخچال را به دست تعمیرکاران با تجربه بسپارید. این افراد با بررسی آن، تعمیر و یا تعویض قطعه، مشکل را برطرف خواهند کرد.
تعمیر سیم کشی یخچال
سیم کشی داخلی دستگاه نیز در بروز خرابی روشن نشدن یخچال دخیل هستند. به همین منظور باید وجود شل شدگی، پارگی و یا آسیب در سیم کشی داخلی یخچال به دست تکنسین های ماهر بررسی شود.
این تعمیرکاران به منظور تعمیر روشن نشدن یخچال، این سیم کشی ها را چک کرده و در صورت وجود مشکل، آن را تعمیر و یا تعویض می کنند.
علت روشن نشدن یخچال بعد از شستشو
روشن نشدن یخچال پس از شستشو ناشی از چندین عامل مختلف است. در ادامه به بررسی برخی از علل متداول و راهکارهای ممکن میپردازیم:
1. اولین دلیل نفوذ آب به قسمتهای داخلی یخچال است. اگر در هنگام شستشو آب به داخل یخچال وارد شده باشد، این مسئله منجر به اتصال کوتاه در مدارهای الکتریکی و در نهایت خاموش شدن یخچال می شود.
2. دلیل دیگر آسیب به سیمکشی داخلی است. آب به سیمها نفوذ کرده و باعث قطع جریان برق می گردد. همچنین، ترموستات که یکی از قطعات کلیدی یخچال به حساب میآید، در صورت تماس با آب دچار اختلال در عملکرد می شود.
3. علاوه بر این، در صورت ورود آب به قسمت کمپرسور، احتمال آسیب به این قطعه نیز وجود دارد که دلیل روشن نشدن یخچال است. در نهایت، آسیب به برد الکترونیکی مانع از عملکرد صحیح یخچال می شود، زیرا این برد مسئول کنترل و مدیریت عملکرد دستگاه است و نفوذ آب به آن آسیب جدی می رساند.
علت روشن نشدن یخچال بعد از قطع برق
روشن نشدن یخچال بعد از قطع برق دلایل مختلفی دارد. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل میپردازیم:
-
نوسانات برق یکی از عوامل اصلی است. قطع ناگهانی برق و نوسانات شدید به اجزای داخلی یخچال آسیب می رساند، به ویژه به برد الکترونیکی که مسئول کنترل عملکرد یخچال است.
-
خرابی کمپرسور نیز دلیل دیگری است. کمپرسور به عنوان قلب یخچال شناخته میشود و در صورت آسیبدیدن، یخچال قادر به روشن شدن نخواهد بود. همچنین، مشکل در ترموستات که وظیفه تنظیم دما را بر عهده دارد باعث می شود که یخچال روشن نشود یا عملکرد درستی نداشته باشد.
-
همچنین احتمال دارد مشکل از سیمکشی یا پریز برق باشد و در این حالت، یخچال به خودی خود مشکلی ندارد. در نهایت، خرابی برد الکترونیکی نیز مانع از روشن شدن یخچال می شود، چرا که این برد به عنوان مغز متفکر یخچال عمل میکند و اختلال در آن موجب عدم کارکرد صحیح دستگاه می گردد.
راهکارهای حل مشکل روشن نشدن یخچال و فریز
برای بررسی و رفع این مشکل، مراحل زیر را دنبال کنید:
1- بررسی پریز برق
ابتدا مطمئن شوید که پریز برق سالم است و دستگاههای دیگر که به آن متصل هستند، به درستی کار میکنند.
2- چک کردن فیوز
اگر یخچال شما دارای فیوز مجزا است، آن را بررسی کرده و در صورت نیاز تعویض کنید.
3- بررسی سیم برق
سیم برق یخچال را از نظر آسیبدیدگی یا شل بودن بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکل از این ناحیه نیست.
4- صبر کردن
در برخی موارد، یخچال به دلیل سیستمهای حفاظتی داخلی، بلافاصله پس از قطع برق روشن نمیشود و به چند دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور خودکار راهاندازی شود.