تعمیر مادربرد کامپیوتر از خدمات تخصصی زودکمک است ، تعمیرات مادربرد در محل و در مرکز همراه با گارانتی زود کمک انجام می شود. ثبت درخواست آنلاین تعمیرات مادربرد رایگان بوده و از طریق سایت می توانید اقدام به ثبت درخواست نمایید. مادربرد یک قطعه مرکزی است که سایر قطعات بسیار مهم سیستم نظیر هارد، سی پی یو، رم ها و نمایشگر به آن متصل است. در این میان یک سری قطعات دیگر هم وجود دارد که شامل خازن ها، مقاومت ها، مدار ها و سوکت های متصل به مادربرد می شود. با این همه پیچیدگی قطعا خرابی این قطعه و تعمیر مادربرد کامپیوتر یک پروسه بسیار حساس است و به مهارت و دقت زیادی نیاز دارد. برای تشخیص خرابی و نیاز به تعمیرات مادربرد کامپیوتر می توان از یک سری نشانه ها به عنوان علائم خرابی مادربرد کمک گرفت. در ادامه با ما همراه باشید تا با بررسی دلایل و نشانه های خرابی مادربرد کامپیوتر، اطلاعات لازم در خصوص تعمیر مادربرد کامپیوتر و در صورت لزوم تعویض آن را هم بررسی کنیم.

ثبت درخواست تعمیر مادربرد کامپیوتر

برای تعمیر مادربرد کامپیوتر به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. با کلیک بر لینک و یا از طریق اپلیکیشن زودکمک، می توانید درخواست تعمیر مادربرد کامپیوتر را به صورت آنلاین ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید. سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج (رایگان) هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، مادربرد کامپیوتر خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات کامپیوتر، ترمیم کرده و مجددا از آن استفاده کنید.

دلایل خرابی مادربرد کامپیوتر چیست؟

قطعا خرابی هر قطعه سخت افزاری در کامپیوتر از جمله مادربرد به خاطر یک سری دلایل به خصوص ایجاد می شود که به دنبال آن کاربر باید برای تعمیر مادربرد کامپیوتر خود اقدام کند. مهم ترین دلیل خرابی مادربرد کامپیوتر وارد شدن ضربه و آسیب به این قطعه است. اگر در اثر زمین خوردن سیستم و وارد آمدن ضربه به آن، مادربرد تکان بخورد و آسیب ببیند، احتمال خرابی آن بسیار زیاد است. نوسانات برقی دلیل مهم دیگری است که می تواند به مادربرد، خصوصا به مدار ها، خازن ها، مقاومت ها و ترانزیستور های روی آن آسیب برساند. در ادامه ورود آب و رطوبت به درون دستگاه، استهلاک و فرسودگی قطعات مرتبط با مادربرد و مواردی مشابه می تواند به دلایل خرابی مادربرد سیستم در نظر گرفته شود. تعمیرات مادربرد کامپیوتر بر اساس نشانه های خرابی این قطعه انجام می شود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

 

تعمیر مادربرد کامپیوتر

 


نشانه های خرابی مادربرد در کامپیوتر

زمانی که بنا به هر یک از دلایل ذکر شده در بالا مادربرد سیستم آسیب ببیند، این خرابی و نیاز به تعمیر مادربرد کامپیوتر با یک سری علائم مشخص می شود. مهم ترین نشانه های خرابی و بروز مشکل در مادربرد شامل موارد زیر می شود:

  1. سیستم روشن نمی شود یا این که سیستم بوت نمی شود
  2. سیستم روشن می شود اما نمایشگر کاملا تاریک است و تصویری نمایش نمی دهد
  3. سیستم به صورت مداوم خاموش و روشن شده و دائما در حال ریستارت شدن است
  4. کامپیوتر مدام هنگ می کند و در اجرای برنامه ها عملکرد کندی دارد
  5. نمی توان روی سیستم ویندوز نصب کرد یا سیستم عامل را به روز رسانی کرد
  6. سیستم بیش از حد گرم شده و دمای آن بالاتر از حد نرمال است
  7. تجهیزات جانبی سیستم مانند کیبورد، موس یا درگاه های ورودی کار نمی کند
  8. صدا در کامپیوتر قطع شده یا دچار مشکل می شود

 

 


تعمیر مادربرد کامپیوتر شامل چه مواردی می شود؟

زمانی که بر اساس نشانه های خرابی مادربرد و عیب یابی تخصصی کارشناسان دستگاه مشخص شد که دقیقا آسیب وارد شده به مادربرد است و در چه حدی این آسیب جدی است، رویکرد ها و روش های مختلفی برای تعمیرات مادربرد کامپیوتر در دستور کار قرار می گیرد که هر یک بر اساس نوع خرابی این قطعه می تواند کارامد باشد. مهم ترین گزینه های تعمیرات مادربرد کامپیوتر شامل تعویض چیپ های اصلی مادربرد، تعمیر و تعویض پل های شمالی و جنوبی، تعویض کنترلر های مختلف روی مادربرد مانند کنترلر USB، تعویض قطعات آسیب دیده روی برد نظیر خازن ها، مقاومت ها، دیود ها و ترانزیستور ها، تعمیر و ترمیم مشکلات و اختلالات ایجاد شده در مدار های مرتبط با مادربرد کامپیوتر، تعمیر و تعویض اسلات های روی مادربرد، تعمیر و تعویض پورت های روی مادربرد، تعویض سوکت های روی مادربرد مانند سوکن CPU و مواردی از این دست می شود. این موارد مهم ترین گزینه های تعمیر مادربرد کامپیوتر است. در ادامه برخی از آن ها را بیشتر توضیح می دهیم.

تعمیر و تعویض چیپ های روی مادربرد

از مهم ترین قطعات سوار شده روی مادربرد می توان به چیپ اشاره کرد. در مادربرد های جدید تنها یک چیپ اصلی به عنوان چیپ واحد روی مادربرد نصب شده و تمامی ارتباط ها را مدیریت می کند. اما در خصوص مادربرد هایی که کمی قدیمی تراند، به جای یک چیپ واحد دو پل جنوبی و شمالی روی مادربرد نصب شده که هر یک کنترل های جداگانه ای را بر عهده دارد. معمولا خرابی های ناشی از چیپ روی مادربرد با عدم نمایش تصویر یا خاموشی سیستم نمایان می شود. حال در صورت بررسی مادربرد توسط تعمیرکاران مجرب و ماهر اگر امکان تعمیر و ترمیم چیپ وجود داشته باشد، با پروسه ای به نام ریبال کردن این کار را انجام می دهند. در این رویکرد با استفاده از دستگاه لحیم اتصال چیپ و مادربرد محکم شده و قطعی اتصال برطرف می شود. در حالت دیگر اگر چیپ سوخته باشد، تنها راه حل تعویض آن با یک چیپ جدید و سالم است.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تعویض قطعات کاربردی SMD روی مادربرد

یکی دیگر از موارد رایج در تعمیر مادربرد کامپیوتر، تعویض قطعات SMD است. این قطعات در واقع شامل خازن ها، مقاومت ها، دیود ها، ترانزیستور ها، سلف ها و فت ها می شوند. در صورتی که هر یک از این قطعات بسوزند یا دچار مشکل شوند، قطعا تاثیر خرابی شان در عملکرد مادربرد نمایان می شود. در نتیجه برای تعمیرات مادربرد کامپیوتر ممکن است به تعویض هر یک از این قطعات نیاز باشد. در بیشتر موارد اگر تعمیرکار ابزار های لازم جهت عیب یابی دقیق مادربرد را داشته باشد و از مهارت و تجربه کافی نیز برخوردار باشد، به راحتی می تواند با تشخیص مشکل این قطعات و تعویض آن ها، ایراد های مادربرد را برطرف کند.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تعمیر مدار های مرتبط با مادربرد

در بخش دیگر تعمیرات مادربرد کامپیوتر شاید نیاز به ترمیم و رفع مشکل مدار هایی باشد که به نوعی با مادربرد در ارتباط اند. در بسیاری از موارد اگر مادربرد توسط افراد مجرب باز و بسته نشود یا این که به دلیل بی دقتی تکنسین مربوطه پیچ ها به درستی باز و بسته نشوند، ممکن است به مدار های آن آسیب وارد شده و قطع شوند. البته استهلاک و فرسودگی این مدار ها هم می تواند عامل قطع شدن و مختل شدن شان در مادربرد باشد. در نهایت این اختلال در مدار های مادربرد موجب بروز مشکل در عملکرد آن شده و برای تعمیر مادربرد کامپیوتر مورد نظر باید این مدار ها ترمیم شده و قطع شدگی آن ها برطرف شود. در این جا می توان به این مهم اشاره کرد که تا چه میزان مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی برای رفع مشکلات مختلف سیستم های کامپیوتری، خصوصا در مواردی که نیاز به باز کردن بخش های اصلی سیستم است اهمیت دارد. زود کمک می تواند با داشتن یک تیم تعمیراتی متخصص و ماهر در زمینه تعمیر رایانه و تجهیزات جانبی و تعویض قطعات مختلف سیستم های کامپیوتری بهترین گزینه پیشنهادی باشد.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تعمیر و تعویض سوکت ها، اسلات ها و پورت های روی مادربرد

بخش مهم دیگر تعمیرات مادربرد کامپیوتر شامل تعمیر و تعویض قطعاتی همچون سوکت ها، اسلات ها و پورت هایی است که روی مادربرد نصب شده اند. مهم ترین اسلات های روی مادربرد شامل اسلات کارت گرافیک می شود. پورت های مهم روی مادربرد هم شامل پورت LAN، USB و COM می شود. سوکت CPU هم مهم ترین و حساس ترین سوکت متصل به مادربرد است. در صورت خرابی هر یک از قطعات، خرابی آن ها در عملکرد مادربرد اختلال ایجاد خواهد کرد. بنابراین برای تعمیر مادربرد کامپیوتر باید این قطعات تعمیر و در صورت نیاز تعویض شوند. اکثر این قطعات خصوصا سوکت CPU از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

برای تعمیر و تعویض مادربرد به دقت و ظرافت کاری بسیار زیادی نیاز است. حتی در مواردی که قصد ارتقا سی پی یو کامپیوتر را دارید نیز باید به حساسیت این قطعه و ارتباط آن با سوکت روی مادربرد توجه کنید. لذا این عملیات را به تعمیرکاران مادربرد در زودکمک بسپارید.

 

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران

زودکمک
1401/11/11-13:56

سلام دوست عزیز. مشکل دستگاه احتمالا سخت افزاری می باشد. جهت دریافت خدمات با شماره درج شده در سایت تماس گرفته و یا درخواست خود را به صورت آنلاین در سامانه زودکمک ثبت کنید. همکاران ما اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه دریافت خدمات را به شما ارائه می دهند.

قاسم
1401/10/29-20:11

سلام

امکان ارسال از شهرستان وجود دارد؟ مادر برد GA-P61A-D3 

لحظه روشن کردن یک لحظه فن روشن میشود سپس خاموش میشود.(بوت نمیشود) با تشکر