نحوه چیدمان یخچال به بهترین شکل

چیدمان یخچال در استفاده بهینه از فضای داخل یخچال اهمیت زیادی دارد. با مرتب کردن یخچال، امکان دسترسی به مواد غذایی مختلف داخل دستگاه راحت تر شده و فضای داخلی یخچال منظم می شود. چیدمان داخل یخچال به صورت بهینه و درست، همچنین موجب بهبود گردش هوا در داخل دستگاه شده و دمای مناسب را در قسمت‌ های مختلف یخچال حفظ می کند. در این مقاله، می خواهیم نحوه صحیح چیدن مواد غذایی در یخچال را به شما آموزش دهیم تا همیشه یخچالی مرتب داشته باشید و از فضای داخلی دستگاه خود، به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

نحوه چیدمان یخچال به بهترین شکل

روش چیدمان یخچال به صورت اصولی

قبل از شرح نحوه چیدن خوراکی های یخچال، باید بدانید که هر قسمت از یخچال دمای متفاوتی داشته و برای نگهداری مواد غذایی مختلف، متفاوت خواهد بود. در این رابطه می توان فضای داخلی یخچال را به 5 بخش فوقانی، میانی، پایینی، کشوهای یخچال و همچنین درب دستگاه تقسیم کرد. دمای هرکدام از این قسمت ها باهم متفاوت است. بخش بالایی یخچال معمولا گرم ترین قسمت یخچال و بخش پایینی، سردترین قسمت دستگاه است.

بخش میانی یخچال نیز دمای خنک و معتدل تری داشته و بدین منظور، می توان طیف متنوع تری از مواد غذایی را در آن جای داد. کشوی های یخچال هم به گونه ای طراحی شده اند که مناسب قرار دادن موادی مانند میوه و سبزیجات بوده و دمای مناسب این مواد را تامین می کنند. درب یخچال هم به علت دمای آن که معمولا گرم تر از دیگر قسمت های دستگاه است، برای قرار دادن طیف خاصی از مواد غذایی کاربرد دارد. در ادامه، نحوه چیدمان یخچال در هرکدام از این قسمت ها را بیان می کنیم.

زودکمک، بهترین نمایندگی تعمیر یخچال در برندها و مدل های مختلف ساید، دوقلو و یخچال فریزر

چیدمان داخل یخچال در بخش بالایی دستگاه

همانطور که گفته شد، بخش فوقانی یخچال از بخش های میانی و پایینی دستگاه دمای بالاتری داشته و گرم تر است. از این رو، باید موادی را در این قسمت قرار داد که دمای نگهداری متعادل تری دارند. از این بخش یخچال، می توان برای قرار دادن مواد غذایی کنسرو شده، انواع نوشیدنی های بسته بندی شده، مربا و همچنین غذاهای پخته شده استفاده کرد.

نحوه چیدمان داخل یخچال

نحوه چیدمان یخچال در بخش میانی

بخش میانی یخچال از بخش بالایی خنک تر بوده و دمای کمتری دارد. این قسمت برای نگهداری موادی که به دمای سردتر نیاز داشته، مناسب است. موادی غذایی مناسب برای نگهداری در بخش وسطی یخچال، شامل موارد زیر می شوند:

  • تخم مرغ

  • مواد غذایی لبنی مانند شیر، ماست و پنیر

  • سوسیس، کالباس، همبرگر و سایر مواد غذایی فرآوری شده مشابه

  • باقی مانده غذاهای پخته شده

  • انواع سالادها

علت بوی بد یخچال و روش های رفع این مشکل

چیدن مواد غذایی در یخچال در بخش پایینی

برای چیدمان یخچال در بخش پایینی، باید موادی مانند مرغ، گوشت و ماهی را در نظر گرفت. چرا که این قسمت یخچال از بخش های دیگر دستگاه سردتر بوده و مناسب نگهداری از مواد غذایی حساس به دما است. این بخش در یخچال فریزرها معمولا قسمت فریزر دستگاه می باشد.

در صورتی که یخچال شما از نوع یخچال های ساید بوده و فریزر آن در بخش کناری یخچال و به صورت مجزا قرار دارد، می توانید از بخش پایینی یخچال خود برای قرار دادن سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، اسفناج و ریحان، میوه‌ هایی مانند توت فرنگی، تمشک و آلبالو و همچنین غذاهای آماده ‌ای که نیاز به نگهداری در یخچال دارند، استفاده کنید. چرا که نگهداری این موارد در بخش پایینی یخچال موجب دوام و ماندگاری آن ها می شود.

مرتب کردن یخچال

چیدمان یخچال در کشوهای دستگاه

کشوهای یخچال مخصوص نگهداری میوه و سبزیجات می باشند، به این دلیل که موجب تازه نگه داشتن آن ها و حفظ رطوبت این مواد غذایی می شوند. برای مرتب کردن یخچال در بخش کشوهای آن، میوه ها را در یک کشو و سبزیجات را در کشوی دیگر به صورت مجزا قرار دهید.

چیدن مواد غذایی در یخچال

چیدن مواد غذایی در درب یخچال

درب یخچال به علت دمایی که دارد، می تواند محل نگهداری مواد مختلف باشد. این قسمت یخچال نیز از دیگر بخش های دستگاه، دمای بالاتری داشته و گرم تر است. از جمله مواد غذایی که می توان در این بخش نگهداری کرد، می توان موارد زیر را نام برد:

  • انواع سس ها

  • کره، مربا و عسل

  • تخم‌ مرغ

  • ترشیجات

مشاوره آنلاین زودکمک

نکات مهم چیدمان داخل یخچال

پس از شرح نحوه چیدمان یخچال به صورت صحیح، اکنون به نکات مهم در این زمینه می پردازیم که شامل موارد زیر می شوند.

  • توجه به دمای بخش های مختلف یخچال برای قرار دادن مواد غذایی مختلف.

  • قرار دادن مواد غذایی با تاریخ انقضای نزدیک تر در بخش جلویی یخچال.

  • قرار دادن میوه و سبزیجات در کشوهای مجزا.

  • قرار دادن مواد غذایی فسادپذیر و حساس به دما مانند مرغ، ماهی و گوشت خام در بخش پایینی یخچال (فریزر).

  • قرار دادن لبنیات در بخش میانی یخچال و عدم نگهداری آن ها در قسمت درب دستگاه. چرا که دمای درب یخچال به علت باز و بسته شدن مکرر، متغیر می باشد.  

  • در نظر گرفتن فاصله بین مواد غذایی به منظور گردش هوای مناسب.

  • تنظیم دمای یخچال بین 3 تا 5 درجه و فریزر 18- درجه برای حفظ تازگی و ماندگاری مواد غذایی.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران