آموزش هواگیری پکیج

هواگیری پکیج از اقدامات مهمی است که برای کارکرد بهینه پکیج مهم است. هواگیری رادیاتور پکیج را باید پیش از شروع فصل سرما انجام داد. با هواگیری شوفاژ به صورت منظم، عملکرد و گرمایش پکیج بهینه تر خواهد شد. در این مقاله، روش هواگیری پکیج را برای شما شرح خواهیم داد. همچنین، در صورتی که بعد از هواگیری، همچنان شوفاژ با مشکلاتی روبرو بود، می توانید با واحد تعمیر پکیج زودکمک در ارتباط باشید از خدمات تخصصی تعمیر شوفاژ توسط کارشناسان حرفه ای ما بهره مند شوید.

آموزش هواگیری پکیج

مراحل هواگیری پکیج

در این بخش، نحوه هواگیری رادیاتور پکیج را که شامل چند مرحله می شود، به شما آموزش می دهیم. برای این منظور، به صورت زیر عمل کنید.

  • ابتدا پکیج را خاموش کنید.

  • اکنون با پیچ‌گوشتی یا انبردست، پیچ بالایی رادیاتور را باز کنید تا هوای آن بیرون آید.

  • حالا ظرفی را زیر پیچ بگیرید تا از خیس شدن محیط اطراف جلوگیری شود و دقت داشته باشید که پیچ را زیاد باز نکنید. چرا که در این صورت آب با فشار زیادی از رادیاتور خارج می شود.

  • پس از خارج شدن مقداری آب از رادیاتور، مجددا پیچ را محکم کنید.

  • بعد از اینکه تمام رادیاتورها را به همین ترتیب هواگیری کردید، فشار پکیج را چک کرده و در صورت لزوم، مجددا آن را تنظیم کنید.

  • پس از اتمام هواگیری، برای تنظیم فشار پکیج اقدام کنید. چرا که بعد از هواگیری، فشار به صفر می رسد. دقت داشته باشید که فشار استاندارد بین 1.5 تا 2 است.

مشاوره آنلاین زودکمک

✔ نحوه تعویض شیر اطمینان پکیج

چرا باید پکیج را هواگیری کرد؟

همانطور که پیشتر گفته شد، هواگیری رادیاتور پکیج، موجب کارکرد بهینه و صحیح دستگاه می شود. با این اقدام، هوای باقی ‌مانده در مدار خارج شده و پکیج وارد مدار درست عملکرد خود شده و فشار آن تنظیم می شود. به این ترتیب، عمر مفید دستگاه نیز افزایش می یابد. همچنین با هواگیری شوفاژ، گاز اکسید شده موجود در لوله‌ های فلزی‌ دستگاه خارج می شود. همچنین، عدم هواگیری می تواند موجب گرم نشدن رادیاتور پکیج نیز شود.

علاوه بر این، هواگیری درست پکیج موجب تأمین هوای یکنواخت در منزل شده و همچنین از سرد شدن آب حمام در زمان استحمام جلوگیری می کند. ایمنی بیشتر دستگاه و کنترل فشار یا بار آب در لوله‌ ها در بهترین حالت هم از دیگر مزایای هواگیری پکیج به شمار می روند.

✔ تعمیر ترموکوپل پکیج در تمامی مدل ها، فقط با زودکمک. 

اختلاف ارتفاع ساختمان و تأثیر آن بر سیستم گرمایش

در بسیاری از ساختمان‌ها، به ویژه آپارتمان‌ها، اختلاف ارتفاع بنا نسبت به سطح زمین مشکلاتی را در سیستم لوله‌کشی آب ایجاد می کند. به‌خصوص در مواردی که فشار آب برای طبقات بالاتر کاهش می‌یابد، این موضوع بر میزان آب مورد نیاز برای رادیاتورها تأثیر می گذارد و به کاهش کارایی آن‌ها منجر می شود.

کاهش فشار (bar)

کاهش فشار در پکیج نیاز به تخلیه هوا را به وجود می آورد. برای رفع این مشکل، کافی است شیر پرکن موجود در زیر پکیج را بچرخانید تا هوا خارج شود و عقربه فشار را بین ۱.۵ تا ۲ بار تنظیم کنید.

پس از اتمام کار، شیر پرکن را ببندید. لازم به ذکر است که در صورتی که فشار آب به حد نازلی برسد، پکیج به‌طور خودکار خاموش می‌شود تا از آسیب به دستگاه و قطعات داخلی جلوگیری شود.

نکات مهم هواگیری رادیاتور پکیج

پس از بررسی تنظیمات پکیج دیواری، بهتر است هواگیری را از نزدیک‌ترین رادیاتور به پکیج آغاز کنید. این کار به دلیل جریان سریع آب گرم در رادیاتور اول، تأثیر بهتری خواهد داشت و پس از آن به سایر رادیاتورها بپردازید.

در آغاز فرایند هواگیری گاهی با صداهایی مواجه می شوید که این کاملاً طبیعی است. با گذشت زمان، نه تنها صدای کمتری خواهید شنید، بلکه فشار آب خروجی نیز به حالت یکنواختی خواهد رسید. بنابراین نگرانی نداشته باشید.

نکته: فراموش نکنید که هواگیری رادیاتورهای دیگر در خانه را نیز انجام دهید. همچنین برای تسهیل فرایند هواگیری، بهتر است پیش از نصب رادیاتورها، کمی شیب (حدود پنج سانتی‌متر) در نظر بگیرید تا عملکرد بهتری داشته باشند.

در این بخش، به دیگر نکات مهم در خصوص هواگیری شوفاژ اشاره می کنیم که شامل موارد زیر می شوند:

  • قبل از هواگیری، پکیج را خاموش کنید.

  • هواگیری را برای تمامی رادیاتورها انجام دهید.

  • بعد از انجام هواگیری، فشار پکیج را تنظیم کرده و آن را بین 1.5 تا 2 قرار دهید.

  • اگر ساکن طبقات بالاتر ساختمان هستید، به هواگیری بیشتری نیاز دارید. دلیل این امر هم کمتر بودن فشار آب در طبقات بالاتر است.

هواگیری رادیاتور، راهی برای محافظت از دستگاه

هواگیری رادیاتور به منظور حذف هوای باقی‌مانده در مدار گرمایش و حفظ کارایی صحیح دستگاه انجام می‌شود. این فرایند به پکیج کمک می‌کند تا عملکرد بهینه‌ای داشته باشد و فشار مناسبی را حفظ کند.

 اهمیت هواگیری به‌موقع

اگر هواگیری رادیاتور را به‌موقع انجام دهید، نه‌تنها از عمر مفید پکیج اطمینان حاصل می کنید، بلکه در هزینه‌های انرژی نیز صرفه‌جویی قابل‌توجهی خواهید داشت. این فرایند به‌خصوص برای آزادسازی گازهای موجود در لوله‌های فلزی اهمیت دارد.

این گازها به دلیل ترکیب با آب و هوا اکسید شده و نیاز به خروج دارند. به‌خصوص در سیستم‌های گرمایشی قدیمی، مانند شوفاژها و موتورخانه‌ها که معمولاً از لوله‌های فلزی استفاده می‌کنند، این نیاز به هواگیری بیشتر حس می‌شود.

 نکات مهم برای ساکنان طبقات بالایی

اگر شما در طبقات بالای یک آپارتمان زندگی می‌کنید، لازم است به این نکته توجه داشته باشید که روش هواگیری در این طبقات با طبقات پایین‌تر متفاوت است و به هواگیری بیشتری نیاز دارید.

این موضوع به دلیل پایین بودن سطح آب در سیستم گردشی رادیاتور است. همچنین در ساختمان‌هایی با موتورخانه مرکزی، تخلیه هوای سیستم باید از طریق شیر هواگیری خودکار شوفاژ انجام شود که این سیستم‌ها به طور کلی به هواگیری بیشتری نیاز دارند.

اقدامات پس از هواگیری رادیاتور

پس از انجام هواگیری رادیاتور، اولین قدم تنظیم مجدد فشار پکیج است. به دلیل اینکه فشار بار اکنون به صفر رسیده است، باید با احتیاط و دقت شیر آبی رنگ زیر پکیج را باز کنید تا فشار را تنظیم کنید. این کار باید با آرامش انجام شود.

تنظیم فشار پکیج

با تخلیه هوای محبوس‌شده در لوله‌ها، فشار پکیج دیواری به شدت کاهش می‌یابد. بنابراین، ضروری است که بلافاصله پس از هواگیری، فشار آب پکیج را دوباره تنظیم کنید. فشار استاندارد برای پکیج‌ها بین ۱.۵ تا ۲ بار است.

افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری رادیاتور

افزایش فشار پکیج پس از هواگیری رادیاتور یک اتفاق طبیعی است که برای انواع مختلف پکیج‌ها رخ می دهد. معمولاً در کنار رادیاتور اصلی، یک حوله خشک‌کن در حمام نیز نصب می‌شود. با هواگیری این حوله خشک‌کن، فشار پکیج را نیز تنظیم کنید. روش هواگیری این دستگاه مشابه با روش هواگیری رادیاتور است.

فیلم آموزش هواگیری رادیاتور پکیج 

آموزش هواگیری رادیاتور پکیج

حجم ویدئو: 28.2 MB
مدت زمان ویدئو: 00:00:30
موضوع ویدئو: آموزش هواگیری رادیاتور پکیج

 

آیا افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری خطرناک است؟

پکیج‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که قادر به تحمل فشار اضافی هستند. فشار تا دو بار مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر فشار به بالای سه بار برسد، مشکلاتی ایجاد می کند.

آسیب‌های ناشی از فشار بالا

  • ایجاد رطوبت و نم: نشتی آب از شیر اطمینان پکیج موجب ایجاد رطوبت در منزل می شود.

  • زنگ‌زدگی و پوسیدگی: فشار بالا به سیستم لوله‌کشی آسیب زده و موجب زنگ‌زدگی و پوسیدگی می شود.

  • آسیب به اجزای داخلی پکیج: فشار زیاد به قطعات داخلی پکیج آسیب می رساند و عملکرد آن را مختل می کند.

 

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران