فیلترها از قطعات مصرفی دستگاه های تصفیه آب هستند که لازم است پس از مدتی و با توجه به شرایط، تعویض شوند. تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی، از مهمترین موارد نگهداری صحیح دستگاه های تصفیه آب است، چرا که فیلتر ممبران مهمترین فیلتر در این دستگاه ها محسوب می شود. عمر این فیلتر و زمان تعویض آن، بستگی به شرایط آب منطقه، میزان استفاده از دستگاه تصفیه، سلامت دستگاه و رسیدگیهای دوره ای، متغیر خواهد بود.
✔ تعمیرات دستگاه تصفیه آب خانگی در مدل های مختلف، فقط با کارشناسان مجرب زودکمک.
نشانه های تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی
در این بخش به علائمی که نشان دهنده فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر ممبران آب تصفیه کن خانگی هستند، شامل موارد زیر می شوند.
افت فشار آب خروجی دستگاه
افت فشار آب دستگاه تصفیه آب خانگی، یکی از نشانه های فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی است.
بالا رفتن سختی آب
در صورتی که متوجه تغییر طعم آب دستگاه تصفیه آب یا سخت شدن آن شدید، لازم است که برای تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی اقدام کرد. فیلترهای ممبران می توانند تا 95 درصد از سختی آب را کم کنند. برای بررسی میزان سختی آب، می توانید از دستگاه های سختی سنج کمک بگیرید.
تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب به علت آلودگی زیاد آب منطقه
در صورت زندگی کردن در مناطقی که آلودگی آب زیادی دارند و حجم ناخالصی های آب در آن ها زیاد است، لازم است که زودتر از موعد مقرر برای تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی خود اقدام کنید.
✔ نحوه نصب دستگاه تصفیه آب خانگی + فیلم آموزشی
نحوه تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی
مراحل تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی به شرح زیر است:
-
ابتدا شیر ورودی دستگاه را ببندید. این شیر در حالت بسته به صورت 90 درجه است و در حالت باز، در راستای شلنگ تصفیه آب قرار می گیرد.
-
در این مرحله، شیر مخزن تصفیه آب را نیز ببندید. با بستن شیر مخزن، مانع از جریان داشتن آب آشامیدنی با فشار در شلنگ ها، در زمان تعویض فیلتر می شوید.
-
شلنگ ورودی حوزینگ ممبران را از اتصال کوئیک فیتینگ کلگی حوزینگ جدا نمایید. در صورتی که این اتصال پیچی است می توانید در خلاف جهت عقربه های ساعت آن را باز کرده و شلنگ را از داخل اتصال بیرون بکشید. در صورت فیتینگی بودن اتصال نیز می توانید با فشار دادن فیتینگ به اتصال، شلنگ را آزاد کنید.
-
اکنون از آچار ممبران برای باز کردن کلگی آن استفاده کنید. برای باز کردن کلگی ممبران آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بپیچید.
-
پس از باز کردن کلگی حوزینگ، آن را به آرامی از محفظه ممبران جدا کنید. این مرحله را بالای یک پارچ آب انجام دهید تا در صورتی که داخل حوزینگ ممبران آب وجود داشت روی قطعات و سیم شیرهای برقی و پمپ و ترانس دستگاه نریزد و همچنین کابینت شما خیس نشود. همچنین در زمانی که در حال خارج کردن ممبران استفاده شده از دستگاه هستید نیز سر محفظه را داخل پارچ بگیرید تا آب دور ممبران در ظرف بریزد.
-
در صورت سوراخ داشتن لوله ممبران، می توانید نوک یک دم باریک را وارد لوله ممبران کرده و آن را بیرون بکشید. در غیر این صورت با انبر دست لوله فیلتر ممبران را گرفته و به بیرون محفظه فشار آورده تا از محفظه خارج شود.
-
اکنون، احتمالا کربن سیاه رنگی را مشاهده می کنید که به دیواره داخل حوزینگ چسبیده است. این کربن را به وسیله دستمال کاغذی و یک شی بلند که تا آخر حوزینگ برسد، تمیز کنید.
-
حالا فیلتر ممبران جدید را در دستگاه قرار دهید. توجه کنید که واشر مشکی رنگ سر ممبران باید به سمت بیرون محفظه قرار گیرد. پس از ورود ممبران جدید آن را کمی به داخل فشار دهید تا در جای درست قرار بگیرد.
✔ علت صدای زیاد دستگاه تصفیه آب چیست؟
-
داخل کلگی ممبران و یا در آخر حوزینگ، یک واشر مشکی رنگ وجود دارد که برای آب بندی حوزینگ ممبران استفاده می شود. دقت کنید که این واشر در سر جای خود به درستی قرار گرفته باشد تا دستگاه نشتی نکند زیرا معمولا در زمان باز و بسته کردن حوزینگ ممبران این واشر جا به جا شده و سر جای خود نیست.
-
در این مرحله از تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی، پس از قرار گیری ممبران و واشر حوزینگ در جای صحیح، با دست کلگی ممبران را تا جایی که می توانید به سمت عقربه های ساعت ببندید و در آخر از آچار ممبران برای سفت شدن آن استفاده کنید.
-
در آخر هم، شلنگ خارج شده از ورودی ممبران را سر جای خود قرار دهید. در صورتی که اتصال پیچی باشد بخشی از شلنگ را داخل اتصال کرده و پیچ را ببندید. در صورتی که اتصال فیتینگی بود، کافیست که شلنگ را به میزان لازم داخل اتصال فرو کرده و کمی به عقب بکشید.
-
برای کربن گیری پس از تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی هم شیر میکس دستگاه باز کنید. پس از باز کردن شیر میکس حوزینگ ممبران از مدار خارج شده و آب از مراحل اول دوم سوم و پنجم و ششم عبور می کند و کربن آن از شیر روی سینک خالی خواهد شد.
-
شیر ورودی و شیر روی سینک را نیز باز کنید و اجازه دهید تا 20 لیتر آب خالی شود. پس از خروج آب سیاه کربنی و شفاف شدن آب می توانید شیر میکس را ببندید و از آب تصفیه شده استفاده کنید.
-
روش دیگری که می توانید برای کربن گیری استفاده کنید، به این صورت است که شلنگ ورودی ممبران را که از خروجی فیلتر سوم آمده است را به ورودی فیلتر پست کربن مرحله پنجم بزنید. با این روش به صورت دستی حوزینگ ممبران را از مدار خارج میکنید.
-
اکنون شیر ورودی و شیر روی سینک را باز کنید تا آب کربنی به میزان 20 لیتر خارج شود و پس از شفاف شدن آن دو مرتبه شیر ورودی و شیر روی سینک را ببندید. شلنگ ورودی ممبران را سر جای خود قرار داده و شیر ورودی را باز کنید تا آب از حوزینگ ممبران عبور کند و تصفیه شود.