در هر دستگاه کپی یک سری ارور ها نمایش داده می شود تا به کاربران در خصوص مشکلات احتمالی نرم افزاری و سخت افزاری دستگاه هشدار دهند. این ارور ها در هر دستگاهی اختصاصی برند آن دستگاه است و می توان آن ها را راهنمای رفع مشکل دستگاه های کپی در نظر گرفت. در این جا می خواهیم برخی از رایج ترین ارور های دستگاه کپی شارپ را بررسی کنیم. این خطا های کپی شارپ در زمان کار کردن دستگاه و در صورت بروز مشکلات مختلف در آن نمایش داده می شود تا کاربران از عیب ها و ایراد های ایجاد شده در دستگاه مطلع شوند. آگاه بودن نسبت به این ارور ها، خصوصا رایج ترین آن ها می تواند در عیب یابی سریع تر دستگاه و اقدام به موقع برای رفع آن مفید باشد. البته که این ایراد ها بسیار زیاد و متنوع اند، اما برخی از آن ها به صورت رایج تر در دستگاه نمایش داده می شوند. در ادامه برخی از رایج ترین ارور های دستگاه کپی شارپ را بررسی می کنیم.
ثبت سفارش آنلاین رفع ارورهای دستگاه کپی شارپ
برای رفع ارورهای دستگاه کپی شارپ به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. با کلیک بر لینک و یا از طریق اپلیکیشن زودکمک، می توانید درخواست رفع ارورهای دستگاه کپی شارپ را به صورت آنلاین ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید. سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج (رایگان) هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، دستگاه کپی شارپ خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات دستگاه کپی، تعمیر کرده و مجددا از آن استفاده کنید.
آیا همیشه ارور های دستگاه کپی شارپ به معنای خرابی دستگاه است؟
همیشه ارور های دستگاه کپی شارپ نشان دهنده بروز یک نقص فنی جدی در دستگاه نیست. پیش از بررسی برخی از این ارور ها باید به این موضوع اشاره کنیم که همیشه با دیدن ارور دستگاه نیاز به تعمیر و عیب یابی تخصصی ندارد.
در ساده ترین موارد هم ممکن است دستگاه کپی ارور دهد. برای مثال باز بودن درب جلویی یا کناری دستگاه کپی و همچنین درست قرار ندادن کارتریج در دستگاه مشکلات ساده ای است که با یک ارور ( خطای CH ) نمایش داده می شود. این مورد و چندین ارور دیگر را می توان به سادگی برطرف کرد.
با این حال برخی دیگر از خطا های کپی شارپ نیز نشان دهنده مشکلات جدی تری در دستگاه است که به ما می گوید باید برای تعمیرات تخصصی به نمایندگی شارپ مراجعه کرد. گزینه پیشنهادی برای این که بدون مراجعه حضوری به مراکز تعمیراتی مشکل دستگاه را برطرف کنید، سامانه جامع آنلاین زود کمک است.
اگر خطا های کپی شارپ نشان دهنده یک نقص فنی جدی در دستگاه باشد، بهتر است بدون دستکاری آن، سریعا از مراکز تعمیرات تخصصی دستگاه های کپی شارپ برای رفع مشکل درخواست کمک کرد.
مهم ترین ارور های دستگاه کپی شارپ
در این جا می خواهیم برخی از مهم ترین خطا های کپی شارپ که کاربران با آن ها بیشتر مواجه می شوند را بررسی کنیم. مهم ترین ارور های دستگاه کپی شارپ شامل موارد زیر است:
-
کد خطای E7 01 که نشان دهنده یک ارور در اطلاعات سیستم است، گاهی اوقات باید برد دستگاه تعویض شود.
-
ارور E7 03 که در خصوص بروز یک مشکل در هارد دستگاه هشدار می دهد.
-
خطا های F 100، F 102، F 103، F 106 و ... که مشکلات مختلف فینیشر مانند خطا در ارتباط، خطا در موتور فرمان و خطا در موتور آسانسور فینیشر را هشدار می دهند.
-
کد خطای کد E7 02 که نشان می دهد در خروجی لیزر یک مانع وجود دارد و لیزر یونیت در محل قرار گیری دارای مشکل است.
-
کد خطای F5 02 که در خصوص روشن نشدن لامپ اسکنر دستگاه کپی هشدار می دهد.
-
کد خطای H2 01 که هشدار دهنده خطای فیوزینگ است.
-
کد خطای F2 64، بروز مشکل در انتقال تونر به دولوپر که احتمال زیاد به دلیل نیاز به تعویض کارتریج این مشکل ایجاد شده است.
سایر کد های خطا در دستگاه کپی شارپ
این کد ها برخی از مهم ترین ها و رایج ترین ارور های دستگاه کپی شارپ بودند. اما ارور های این دستگاه بسیار بیشتر از این موارد است. برخی از این ارور ها مانند همان کد CH در حالت چشمک زن نشان می دهد که تونر در کارتریج به اتمام رسیده و نیاز به شارژ شدن دارد.
همچنین برخی از ارور ها نیز از بالا رفتن دمای هات رولر یا پایین بودن دمای آن خبر می دهند. سایر ارور ها ممکن است مربوط به یک نقص فنی جدی تر در دستگاه باشند یا این که یک ارور ساده که به راحتی قابل رفع شدن است را هشدار دهند.
به هر حال برای این که بتوان از تمام این ارور ها برای رفع مشکل دستگاه استفاده کرد، قطعا بهتر است از دفترچه راهنمای دستگاه کپی شارپ کمک گرفت تا از ارور های مختلفی که در دستگاه نمایش داده می شود برای رفع مشکلات مختلف آن کمک گرفت.
برای رفع این کد های خطا نیز باید از همان دفترچه راهنما کمک گرفت و در صورتی که مشکل فنی است، حتما برای تعمیر دستگاه کپی شارپ به مراکز تعمیرات تخصصی مراجعه کرد. برخی از کد ها و راه حل رفع آن ها را در ادامه بررسی می کنیم.
رفع کد خطای CH در دستگاه کپی شارپ
یکی از رایج ترین ارور های دستگاه کپی شارپ که معمولا هم به سادگی می توان آن را برطرف کرد، ارور CH است. این ارور معمولا به مراتب در دستگاه کپی شارپ دیده می شود. معمولا هم نشان دهنده باز بودن درب های جلویی و کناری دستگاه است.
البته ممکن است به دلیل قرار گیری نامناسب کارتریج در جای خود هم این ارور نمایش داده شود. برای رفع این ارور به راحتی می توان درب ها را بررسی و در صورت باز بودن آن ها را بست تا خطا برطرف شود. علاوه بر این برای رفع این مورد از خطا های کپی شارپ بهتر است موقعیت قرار گیری کارتریج در دستگاه را هم بررسی کنید.
اگر همین کد خطای CH به صورت چشمک زن باشد، به این معنی است که کارتریج در دستگاه قرار ندارد یا این که تونر آن تمام شده است. با قرار دادن کارتریج یا شارژ آن می توان این خطا را هم برطرف کرد.
رفع کد خطای F2 در دستگاه کپی شارپ
یکی از موارد رایج در ارور های دستگاه کپی شارپ، کد خطای F2 است. این ارور معمولا زمانی نمایش داده می شود که برق دستگاه قطع شده یا دستگاه دچار نوسانات برقی شده باشد و به دنبال آن دائما دستگاه کپی شارپ هنگ کرده و قفل شود. در این صورت کد خطای F2 نمایش داده خواهد شد.
برای رفع این مورد از خطا های کپی شارپ باید به سراغ صفحه کلید دستگاه رفته و با فشار دادن دکمه #، سپس دکمه INTERRUPT و بعد از آن دکمه C مراحل رفع این ارور را طی کنید. بعد از این کار مجددا باید دکمه INTERRUPT را فشار دهید و سپس عدد 14 را وارد کرده و دکمه OK را بزنید. با این کار معمولا بعد از دقایقی مشکل دستگاه برطرف می شود و عملکرد آن به حالت عادی بر می گردد.
ارور C4-10 در کپی شارپ
این ارور مربوط به اختلال در لیزر دستگاه کپی می باشد و برای رفع آن باید از تکنسین های تعمیرات ماشین های اداری کمک بگیرید.
رفع کد U2 04 در دستگاه کپی شارپ
اگر کدU2 04 را در دستگاه کپی خود مشاهده کردید، یعنی در EEP ROM مشکلی ایجاد شده است. بهتر است با زودکمک تماس بگیرید تا تعمیرکار در اولین فرصت به آدرس شما اعزام شده و دستگاه را بررسی کند. معمولا در این شرایط نیاز به ترمیم یا تعویضEEP ROM است.
رفع کد CH چشمک زن در دستگاه کپی شارپ
کد CH چشمک زن به این معنا است که کارتریج خالی است. برای رفع کدهای خطای دستگاه کپی شارپ در این شرایط، کارتریج را شارژ کرده و یا تعویض نمایید. دقت کنید که اگر کارتریج دستگاه شما از نوع یکبار مصرف باشد و آن را شارژ کنید، با مشکلاتی همچون تونرریزی مواجه خواهید شد.
خوندن این مقاله می تونه خیلی برات کاربردی و مفید باشه : علت سیاه شدن کاغذ هنگام کپی
رفع کد L4 31 در دستگاه کپی شارپ
به عنوان یکی دیگر از کدهای خطای دستگاه کپی شارپ، می توان به ارورL4 31 اشاره کرد. این کد خطا به معنی معیوب شدن فن فیوزینگ و اتصالات آن است.
رفع کد L4 32 در دستگاه کپی شارپ
صدور این کد خطا، به معنی قفل شدن PS Fan دستگاه است. برای رفع این مشکل باید قطعات داخلی دستگاه کپی بررسی و عیب یابی شده و در صورت نیاز، ترمیم یا تعویض گردند.
رفع کد L4 01 در دستگاه کپی شارپ
ارور L4 01 هم جزو کدهای خطای رایج دستگاه کپی sharp است. در این حالت، موتور دستگاه قفل شده و نیاز به ترمیم دارد. توجه داشته باشید که در صورت عدم ترمیم به موقع این قطعه، ممکن است اتصال بین موتور و برد جک، چرخ دهنده ها و بخش های متصل به موتور آسیب ببینند و هزینه زیادی روی دست شما بگذارند.
رفع کد L3 00 در دستگاه کپی شارپ
اگر سنسور اسکنر (در دستگاه های چندکاره) مشکل پیدا کند، ارور L300 در دستگاه نمایش داده می شود. آینه های اسکنر، موتور اسکنر و اتصال بین موتور و برد هم جزء قطعاتی هستند که باید در این شرایط بررسی شده و به تناسب نوع و میزان آسیب دیدگی، ترمیم یا تعویض شوند.
رفع کد H3 00 در دستگاه کپی شارپ
یکی دیگر از کدهای خطای دستگاه کپی شارپ، ارور H300 است که افزایش دمای هات رولر را نشان می دهد. با ترمیم یا تعویض هات رولر، این کد برطرف شده و می توانید بدون هیچ گونه ایرادی از دستگاه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: بررسی مشکلات دستگاه کپی + راهکارهای رفع
رفع کد H5 01 در دستگاه کپی شارپ
ارور H5 01 هم یکی از کدهای خطای فتوکپی sharp است که خطای فیوزینگ را اعلام می کند. وقتی برگه داخل هیتر گیر می کند و یا چراغ فیوزینگ خاموش می شود، این ارور در دستگاه نمایش داده می شود. ریست کردن کد 14 و تعمیر و تعویض فیوزینگ، از جمله روش هایی هستند که برای برطرف کردن این ارور کاربرد دارند.
تعمیرات تخصصی دستگاه کپی شارپ
در بسیاری از ارور های دستگاه کپی شارپ مشکل را نمی توان به راحتی برطرف کرد. در این مواقع به یک سری تعمیرات تخصصی نرم افزاری و سخت افزاری نیاز است. در این مراکز دستگاه بررسی و عیب یابی می شود و با توجه به اروری که در آن نمایش داده می شود و مشکلاتی که در عملکرد آن ایجاد شده است، اقداماتی برای تعمیر قطعات یا تعویض آن ها صورت می گیرد.
برای مثال در خصوص کد خطای E7 01، ممکن است برد دستگاه نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد. علاوه بر این شاید به تعویض یا شارژ کارتریج نیاز باشد. در این صورت هم می توانید از خدمات شارژ کارتریج در محل مرکز تخصصی زود کمک سرویس بگیرید.