مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال، کدامیک بهتر است؟

هارد اکسترنال یا حافظه ابری، کدام بهتر است؟ در این مقاله می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم. یکی از مواردی که امروزه بسیار حائز اهمیت است، در دسترس بودن فضایی امن برای ذخیره سازی اطلاعات است، حال این اطلاعات می توانند فایل های شخصی باشند یا کاری. مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال که دو فضای ذخیره سازی اصلی به شمار می روند، به ما کمک می کند تا بتوانیم بهترین مورد را برای ذخیره کردن اطلاعات و فایل های خود انتخاب کنیم. پس تا انتهای این مطلب با زودکمک همراه باشید تا به بررسی هر دوی این حافظه ها و مزایا و معایب هرکدام بپردازیم.

مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال

موارد مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال

در این بخش، به مواردی که می توان به مقایسه هارد اکسترنال با حافظه ابری پرداخت و تفاوت های آن ها را بیان کرد، اشاره می کنیم. این موارد عبارتند از:

  • میزان فضای ذخیره سازی

  • سرعت انتقال اطلاعات

  • امنیت داده ها

  • قابلیت های پشتیبان گیری از اطلاعات  

  • سهولت در استفاده و در دسترس بودن حافظه

  • میزان پایداری حافظه

در ادامه، هر یک از این موارد را شرح می دهیم تا بهتر به تفاوت حافظه ابری با هارد اکسترنال پی ببرید.

میزان فضای ذخیره سازی

این مورد، از مهمترین موارد مقایسه حافظه ابری و هارد اکسترنال می باشد. با تعدد داده ها و اطلاعات و زیاد شدن حجم آن ها، نیاز به یک فضای ذخیره سازی با ظرفیت بالا بیش از پیش احساس می شود. حافظه های ابری معمولا در ابتدا چند گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربر قرار می دهند که این فضا با پرداخت هزینه قابل ارتقا است.

در مقابل، هاردهای اکسترنال با ظرفیتی از پیش تعیین شده و غیرقابل ارتقا تولید شده و می توانند از 500 گیگابایت تا چند ترابایت فضای ذخیره سازی را در اختیار شما بگذارند که تنها با یک بار پرداخت هزینه در دسترس کاربر قرار می گیرد.

سرعت انتقال اطلاعات

سرعت انتقال اطلاعات نیز از دیگر موارد مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال است که اهمیت زیادی دارد. در حافظه های ابری، سرعت انتقال اطلاعات منطبق بر سرعت و کیفیت اینترنت می باشد، در حالی که هارد اکسترنال از طریق USB یا Thunderbolt، امکان انتقال اطلاعات با سرعت بالا را فراهم می‌کند. این ویژگی حافظه های اکسترنال، خصوصا برای فایل های سنگین بسیار حائز اهمیت می باشد.

تفاوت حافظه ابری با هارد اکسترنال

امنیت داده ها، از موارد مهم مقایسه فضای ابری با هارد اکسترنال

حتما می دانید، همانقدری که میزان فضای ذخیره سازی و سرعت انتقال اطلاعات اهمیت دارد، امنیت داده ها هم امری مهم است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. در حافظه های ابری، داده ها بر روی سرورها ذخیره می شوند که همین امر، موجب نگرانی ‌هایی در خصوص حفظ حریم خصوصی افراد می شود. البته ناگفته نماند که این سرویس های ابری، از رمزنگاری پیشرفته، احراز هویت دو مرحله‌ ای و پروتکل‌ های امنیتی برای بالا بردن امنیت اطلاعات استفاده می‌کنند.

در هاردهای اکسترنال، نگرانی ای درباره دسترسی شخص ثالث به اطلاعات وجود ندارد، چرا که داده ها فقط در دسترس کاربر می باشند. حافظه های اکسترنال نیز از رمزگذاری نرم‌ افزاری یا سخت ‌افزاری برای حفظ امنیت اطلاعات استفاده می کنند. اما باید در نظر داشت که در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن هارد، امنیت داده های شما به مخاطره خواهد افتاد.

قابلیت های پشتیبان گیری از اطلاعات  

در مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال باید به پشتیبان گیری از اطلاعات هم دقت کرد. حافظه های ابری معمولا از قابلیت همگام ‌سازی (Sync) و پشتیبان‌گیری خودکار استفاده کرده که خیال کاربر را از این بابت آسوده می سازند. در هارد اکسترنال، پشتیبان گیری از داده ها به صورت دستی یعنی کپی کردن فایل ها و همچنین با استفاده از نرم افزارهایی که برای این کار طراحی شده اند، انجام می شود.

مقایسه هارد اکسترنال با حافظه ابری

سهولت در استفاده و در دسترس بودن حافظه

در این رابطه باید گفت که حافظه های ابری راحت تر در دسترس کاربر می باشند، چرا که این فضاهای ابری فیزیکی نبوده و از طریق لپ‌ تاپ، گوشی یا تبلت می توان در هر زمان و مکانی به آن ها دسترسی داشت. در مقابل، برای دسترسی به اطلاعات موجود در هارد اکسترنال، به اتصال فیزیکی نیاز است و در صورت عدم دسترسی به دستگاه یا کابل مناسب، نمی توان از این درایوهای ذخیره سازی استفاده کرد.

مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال در میزان پایداری آن ها

مقایسه حافظه ابری با حافظه اکسترنال در این خصوص نشان داده که پایداری حافظه های ابری بیشتر می باشد، چرا که اطلاعات در این فضاهای ابری در بستر سرورهای قدرتمند ذخیره می شود. این امر، موجب کاهش خطر حذف تصادفی داده ها شده و همچنین چون این حافظه های ابری از نوع فیزیکی نیستند، با تهدید خرابی و معیوب شدن مواجه نیستند.

تفاوت حافظه ابری با هارد اکسترنال در این زمینه این است که درایوهای اکسترنال برخلاف حافظه های ابری، از نوع فیزیکی بوده و در معرض وارد شدن صدمات قرار دارند. ضربه دیدن، نوسان برق یا فرسودگی هارد، می تواند اطلاعات ذخیره شده روی آن را به خطر اندازد.

📌 بهترین مرکز تعمیر هارد همینجاست! زودکمک، ارائه دهنده خدمات تعمیر انواع حافظه های اینترنال و اکسترنال به صورت کاملا تخصصی. 

مشاوره آنلاین زودکمک

حافظه ابری یا هارد اکسترنال، کدامیک را انتخاب کنیم؟

پس از مقایسه حافظه ابری با هارد اکسترنال، اکنون سوال اینجاست که کدامیک از آن ها بهتر هستند؟ در پاسخ به این سوال، باید بدانید که در نهایت انتخاب بین حافظه ابری و هارد اکسترنال، به نیاز و نوع استفاده‌ شما از این حافظه ها بستگی دارد.

اما به طورکلی می توان گفت که اگر به دسترسی آسان، پشتیبان گیری خودکار و قابلیت اشتراک ‌گذاری سریع نیاز دارید، حافظه ابری گزینه‌ مناسب تری برای شما است. همچنین اگر به امنیت آفلاین، سرعت انتقال بالا و کنترل کامل روی داده‌ ها بیشتر اهمیت می دهید، هارد اکسترنال انتخاب بهتری خواهد بود. علاوه بر این، می توانید با استفاده از هردوی این حافظه ها، به طور هم‌ زمان به اطلاعات خود دسترسی داشته و امنیت آن ها را بیشتر کنید.

هارد اکسترنال یا حافظه ابری؟

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران