چگونه کارتریج را تمیز کنیم؟

یکی از مهم ترین شاخص هایی که باعث تحویل یک چاپ باکیفیت و خوب در پرینترها می شوند، کارتریج ها هستند. کارتریج از رنگ ها میزبانی می کند و به همین خاطر مهم است که همیشه در نگهداری از آن بکوشیم. اگر کوچک ترین مشکلی برای کارتریج ها به وجود آید، کل فرآیند چاپ با مشکل مواجه می شود. مهم ترین کاری که شما باید انجام دهید تمیز کردن کارتریج از هرگونه گرد و غبار و تخلیه سطل آشغال کارتریج است. با این کار شما مطمئن خواهید شد که همیشه بهترین نتیجه چاپ حاصل می شود. در این مقاله به نحوه تمیز کردن کارتریج خواهیم پرداخت.

مشاوره آنلاین زودکمک

تمیز کردن کارتریج

وقتی پرینتر شما به درستی کار نکند، قطعاً ناراحت خواهید شد. کاغذ هایتان کثیف شده و هیچ چیز آنطور که باید پیش نمی رود. احتمالاً مشکل کثیفی کارتریج چاپگر شما است و با تمیز کردن کارتریج مشکل حل می شود. برای این کار کافیست کارتریج را از مخزن دستگاه خارج کرده، به خوبی تمیز کنید، سپس اقدام به تخلیه سطل آشغال کارتریج خود کرده و مجدداً آن را داخل دستگاه قرار دهید. اگر می خواهید به صورت اصولی این کار را انجام دهید، در ادامه با زود کمک همراه باشید.

تمیز کردن کارتریج

یکی از مهم ترین شاخص ها برای چاپ یک محصول باکیفیت و خوب در پرینترها، کارتریج ها هستند.


نحوه تمیز کردن کارتریج به صورت اصولی

برای تمیز کردن کارتریج، اولین کاری که باید انجام دهید خارج کردن کارتریج از داخل پرینتر است. توصیه می کنیم پیش از انجام این کار یک جفت دستکش لاتکس دست کنید. جوهر در همه جا پخش شده است و وقتی دست شما جوهری شود، به سختی پاک می شود. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- قبل از باز کردن پرینتر، آن را از برق بکشید

۱- قبل از باز کردن پرینتر، آن را از برق بکشید

مهم است که پیش از تمیز کردن کارتریج پرینتر را از برق کشیده باشید. البته برخی از پرینترها زمانی که به برق متصل باشند، خودشان اجازه خارج کردن کارتریج را هم نخواهند داد. در صورتی که قاب پرینتر را از آن جدا کردید و متوجه شدید که قادر به درآوردن کارتریج نیستید، همینجا کار را متوقف کنید و به هیچ عنوان با زور این کار را انجام ندهید. چرا که به قطعات داخلی چاپگر خود آسیب وارد خواهید کرد. برای این کار می توانید به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: تعمیر پرینتر

۲- درپوش پرینتر را باز کنید

۲- درپوش پرینتر را باز کنید

کارتریج های جوهر در نزدیکی قسمت جلویی پرینتر قرار دارند؛ بنابراین در این مرحله از تمیز کردن کارتریج دنبال یک گیره در بالای سینی کاغذ چاپگر بگردید و آن را به سمت بیرون بکشید. سپس باید کارتریج هایی را مشاهده کنید که در یک طرف قرار گرفته اند.

۳- کارتریج ها را یک به یک از بدنه خارج کنید

۳- کارتریج‌ها را یک به یک از بدنه خارج کنید

باید هر یک از کارتریج ها را کمی به سمت پایین فشار دهید تا از حالت قفل خارج شوند؛ سپس یک به یک آن ها را از مخزن خارج کنید و شروع به تمیز کردن کارتریج کنید. ممکن است هنگام انجام این کار نیاز شود کمی کارتریج را تکان دهید تا آزادتر شود؛ اما حواستان باشد فشار شما به قدری نباشد که بخواهد به دستگاه آسیب بزند. اگر با دست خود قسمت فلزی کارتریج را لمس کنید، روغن های طبیعی موجود روی پوست دست شما باعث آسیب رساندن به کارتریج شده و چاپ را با مشکل مواجه می کند.

۴ - قسمت بیرونی کارتریج را با یک دستمال پاک کنید

۴ - قسمت بیرونی کارتریج را با یک دستمال پاک کنید

یک دستمال کاغذی را برداشته و آن را به صورت یک چهارم تا کنید. سپس آن را به کمی الکل آغشته کنید و به آرامی روی کارتریج بمالید تا جوهر انباشته شده روی آن پاک شود. چندین بار کارتریج را با دستمال تمیز کنید تا مطمئن شوید جوهر اضافی روی آن از بین رفته است.

۵- هد پرینتر را با یک گوش پاک کند تمیز کنید

۵- هد پرینتر را با یک گوش پاک‌کند تمیز کنید

هد، قسمتی است که پوشاننده جوهر کارتریج است. شما می توانید یک گوش پاک کن را به کمی آب آغشته کنید و شروع به تمیز کردن هد کنید. شاید لازم باشد چندین بار این کار را انجام دهید. البته توصیه می کنیم از آب مقطر استفاده کنید تا هیچ املاح اضافی در آن وجود نداشته باشد و هد به خوبی تمیز شود. نوار پشتی کارتریج را هم باید با گوش پاک کن تمیز کنید.

۶- منتظر خشک شدن کارتریج بمانید

۶- منتظر خشک شدن کارتریج بمانید

آب اضافی روی کارتریج ها را با استفاده از یک دستمال خشک کنید. سپس آن را روی یک تکه دستمال قرار دهید و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا آن به خوبی خشک شود. اگر کارتریج به خوبی خشک نشود، ممکن است به پرینتر شما آسیب بزند.

۷- کارتریج را وارد دستگاه کنید

۷- کارتریج را وارد دستگاه کنید

فرآیند تمیز کردن کارتریج تمام شد. حالا می درپوش پرینتر را سر جای خودش قرار داده و دوشاخه را به برق بزنید و پرینتر را روشن کنید.

۸- پرینتر را تست کنید

۸-  پرینتر را تست کنید

و اما آخرین مرحله، تست کردن پرینتر است. یک مرتبه به صورت رنگی و یک مرتبه نیز به صورت سیاه و سفید چاپ کنید. مطمئن شوید که کیفیت چاپ مثل سابق است و هیچ مشکلی در چاپ دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: شارژ کارتریج

سطل آشغال کارتریج کجاست و چگونه باید آن را تخلیه کرد؟

بعد از تمیز کردن کارتریج نوبت به تخلیه سطل آشغال کارتریج می شود. رنگ ها داخل کارتریج نگهداری می شوند. هر کارتریج دارای دو مخزن است که یکی از آن ها مخزن اصلی و دیگری سطل آشغال است که تونرهای اضافی به داخل آن خواهند ریخت. وقتی تونر از داخل کارتریج می ریزد یا روی برگه های چاپ شده خطوط سیاهی دیده می شود، این به معنی پر شدن سطل آشغال آن است. تخلیه سطل آشغال کارتریج کار هر کسی نیست و فقط باید توسط افراد متخصص انجام شود.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران