با افزایش محبوبیت کروم بوک ها در بازار جهانی و به خصوص در میان دانشجویان و دانش آموزان، سامسونگ اقدام به تولید مدل جدیدی از کروم بوک های خود با عنوان گلکسی کروم بوک سامسونگ کرده است که انتظارات شما از یک کروم بوک را جا به جا می کند. Samsung Galaxy Chromebook، یک بیشتر شبیه به یک لپ تاپ هیبریدی فوق العاده زیباست که علی رغم تمام مزیت های منحصر به فرد خود، به عمر باتری طولانی تری نیاز دارد. در ادامه این مقاله به بررسی مزیت ها و نکات منفی گلکسی کروم بوک سامسونگ، کروم بوک قرمز رنگ سامسونگ می پردازیم.
بررسی گلکسی کروم بوک سامسونگ در 2 دقیقه
گلکسی کروم بوک سامسونگ، یک لپ تاپ هیبریدی 2 در 1 است که در اولین نگاه متوجه زیبایی و کیفیت ساخت آن می شوید. شاسی سبک و باریک این لپ تاپ، عملکرد قوی و سرعت بالای آن در مقایسه با آنچه که از کروم بوک ها و محدودیت های آنها انتظار داریم، صفحه نمایش 4K و قلم سری S سامسونگ با محفظه ای که در درون لپ تاپ برای قرار دادن آن تعبیه شده است، ویژگی های مثبتی است که نمی توان در رابطه با گلکسی کروم بوک سامسونگ نادیده گرفت. اما در مقابل عمر کم باتری این لپ تاپ که در کروم بوک ها ضعفی بسیار جدی تلقی می شود و وبکم ضعیف این دستگاه در کنار گرم شدن نسبی آن را نیز نباید فراموش کرد. استفاده از پردازنده های نسل 10 Intel Core، توان بالای این دستگاه برای انجام همزمان فرمان ها و 8 گیگابایت رم خیال شما را از انجام همه امور روزمره راحت می کند و علاوه بر این به شما این امکان را می دهد تا با مالتی تسکینگ فرصت افزایش بهره وری داشته باشید. این خصوصیتی است که در کروم بوک ها ی دیگر به عنوان محصولات ارزان قیمت در بازار، کمتر با این قدرت دیده شده است. سیستم عامل کروم بوک و دسترسی به اپلیکیشن های اندروید و گوگل، تمام نیاز های دانشجویان و حتی کاربران شرکت های تجاری را نیز پاسخگوست. کیفیت بالای صفحه نمایش AMOLED نیز لذت تماشای فیلم و ویدئوهای با کیفیت 4K را در اختیار شما قرار میدهد. اما آیا خرید یک کروم بوک تقریباً 999 در مقایسه با امکان خرید یک لپ تاپ با سیستم عامل ویندوز با همین قیمت کار عاقلانه ای است؟
طراحی Samsung Galaxy Chromebook
اگر به دنبال یکی از جنبه های جذاب فناوری باشیم، باید اذعان کرد که گلکسی کروم بوک سامسونگ یکی از آن هاست، به خصوص رنگ قرمز Fiesta که رمز موفقیت این محصول در طراحی به شمار می رود. البته شما امکان خرید نسخه خاکستری (تا حد زیادی کسل کننده) را نیز دارید. اما همین اختلاف رنگ نقش مهم انتخاب رنگ دقیق سامسونگ یعنی قرمز فیستا را روشن می کند. بعد از شاسی آلومینیومی و خوش رنگ این لپ تاپ، به حاشیه های باریک نمایشگر در بالا و دو طرف می رسید. البته این حاشیه های 0.15 اینچی در پایین نمایشگر افزایش چشمگیری داشته و تا 0.8 اینچ افزایش پیدا میکند. البته این حاشیه ها هنوز هم وضع بهتری از مک بوک ایر 2020 اپل دارند. این لپ تاپ از بسیاری از لپ تاپ های 13 اینچی باریک تر و سبک تر است. شما می توانید با چرخش 360 درجه لپ تاپ خود را در وضعیت های مختلف قرار دهید. شاید سامسونگ می توانست از لولاهای قوی تری برای این کروم بوک استفاده کند، اما شما برای استفاده از لپ تاپ در زوایای مختلف مشکلی نخواهید داشت. این لولاها شما را مجبور می کنند تا برای باز کردن لپ تاپ از هر دو دست خود استفاده کنید که در مقایسه با رقبا کمی دلسردکننده است. سامسونگ برای راحتی بیشتر کاربران در زمان استفاده از این محصول در حالت تبلت، از دوربین دومی در کیبورد استفاده کرده است تا در هر شرایطی به عکاسی دسترسی داشته باشید. کیفیت این دوربین ها بالا نیست و بودن آنها از نبودن این تجهیزات بهتر است.
اتصالات و قلم S
در نگاه اول شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که دکمه مربع شکل در لبه سمت راست گلکسی کروم بوک سامسونگ چیست و چه کاربردی دارد. با فشردن این دکمه قلم S سامسونگ این کروم بوک به بیرون می جهد. به احتمال زیاد شما هم مانند بسیاری از کاربران از این خلاقیت سامسونگ خشنود خواهید بود. اما مشکل اصلی لولاهای این کروم بوک است. در زمان استفاده از لپ تاپ در حالت مرسوم لپ تاپ، استفاده از قلم مشکل خواهد بود. زیرا زاویه نمایشگر به علت ضعف لولاها با فشار انگشتان(تاچ) و یا قلم تغیرر میکند.
بهترین حالت برای استفاده از قلم در حالت چادر (Tent) و یا تبلت است. بکارگیری حسگر اثر انگشت در سمت راست و بالای کیبورد (بسیار شبیه به آنچه که در مک بوک های اپل رخ داده است)، کار شما را برای ورود به حساب کاربری خود در سیستم عامل راحت می کند. در رابطه با اتصالات هم نباید توقع زیادی از Samsung Galaxy Chromebook داشته باشید. شما در این محصول به یک کارتخوان microSD و دو عدد پورت USB Type-C دسترسی دارید. جک 3.5 میلیمتری صدا نیز بسیار کارامد خواهد بود. البته در این محصول خبری از پورت HDMI نیست که میتواند تا حدی مشکل ساز باشد. به خصوص برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال ارائه پروژه (دانشجویان و کارمندان دفاتر اداری) هستند.
صفحه نمایش
صفحه نمایش 4K، با کیفیت بسیار بالا، پتل AMOLED و حاشیه های باریک ویژگی های نمایشگر یک لپ تاپ رده بالا است که در گلکسی کروم بوک سامسونگ به آنها دسترسی دارید. در نتیجه بررسی های انجام شده (همانطور که انتظار می رفت) نمایشگر با کیفیت سامسونگ تا 224 درصد طیف رنگ sRGB را پوشش می دهد که از بسیاری از رقبای خود بیشتر است. روشنایی صفحه نمایش این محصول نیز در نواحی کناری با عدد 357 دست کمی از Pixel Book Go گوگل ندارد. البته عملکرد مک بوک ایر با 386 نیت و XPS دل با 417 نیت روشنایی در کیفیت FHD از گلکسی کروم بوک بهتر بوده است. با توجه به بکارگیری پنل OLED، میزان روشنایی در مرکز تصویر برابر با 536 نیت است که بی نظیر است.
صدا و دوربین و کیبورد در گلکسی کروم بوک
صدا در گلکسی کروم بوک سامسونگ فوق العاده است. حجم صدای اینچنین در لپ تاپی به این ابعاد شما را حیرت زده می کند. کیفیت صدا در اوج میزان صدا نیز حفظ می شود. البته باس صدا در این میزان از حجم صدا کمی ضعیف تر به گوش میرسد. گلکسی کروم بوک دو دوربین دارد. دوربین 1 مگاپیکسلی کیفیتی در حد رفع نیاز دارد و در اساس چنگی به دل نمی زند. شما تنها می توانید از این دوربین برای برقراری تماس های تصویری با کیفیت محدود استفاده کنید و نباید توقع عکس های با کیفیت بالا را در آن داشته باشید. اما دوربین دوم با کیفیت 8 مگاپیکسل در قسمت بالای کیبورد و در گوشه تعبیه شده است و در حالت تبلت برای عکاسی استفاده می شود. البته کیفیت این دوربین نیز با گوشی ها برابری نمی کند.
کیبورد در این مدل از کروم بوک های سامسونگ نیز کیفیت قابل قبولی دارد اما بهترین نیست. در تست انجام شده، کاربران می توانند با سرعت متوسط 69 کلمه در دقیقه با این کیبورد تایپ کنند که از متوسط استاندارد 80 کلمه کمی کمتر است. در تاچ اما به فرمان نرم و واکنش گرایی دسترسی دارید. فرمان های دو انگشتی و 3 انگشتی ویندوز می تواند کاربری با این تاچ پد را ساده تر کند. تاچ پد از دقت کافی برخوردار است و عکس العمل مناسبی به فرمان نشان میدهد، اما مشکل اصلی تاچ پد در ارتفاع کم آن است که میتواند با توجه به فضای خالی بالای آن بیشتر باشد.
عملکرد
در کنار طراحی و رنگ زیبای گلکسی کروم بوک سامسونگ عملکرد این محصول یکی دیگر از جذابیت های آن است. پردازنده نسل 10 اینتل، Core i5-10210U و 8 گیگابایت رم تمام پیش نیاز های لازم برای مالتی تسکینگ را فراهم میکند. باز کردن چندین تب و صفحه در اینترنت در مرورگر کروم و پخش همزمان 3 ویدیو با کیفیت FHD بدون مشکل در هیچ یک از ویدئوها در یوتیوب نشان از قدرت این محصول دارد که در رده کروم بوک ها مثال زدنی است. البته علی رغم وجود سخت افزار قدرتمند در رده کروم بوک، این محصول در رقابت با لپ تاپ های بالارده حرفی برای گفتن ندارد. این در حالی است که برای خرید لپ تاپ قدرتمندی مانند Dell XPS 13 تنها باید 500 دلار بیشتر از گلکسی کروم بوک سامسونگ هزینه کنید. در کل Samsung Galaxy Chromebook، با وجود قدرت بالا و زیبایی مثال زدنی یک کالای لوکس محسوب می شود، و اگر به دنبال خریدی ارزانتر هستید، می توانید به سراغ Google Pixelbook Go بروید.