لپ تاپ شما پردازنده چشمگیر و فضای ذخیره سازی زیادی را در یک فضای کم ارائه می کند. این پیشرفت در بهره وری مسلماً هزینه بر است و آن می تواند داغی بیش از حد لپ تاپ را به دنبال داشته باشد. به غیر از ریختن یک فنجان چای یا قهوه روی لپ تاپ، بزرگ ترین تهدید برای لپ تاپ شما داغ شدن آن است. داغ شدن لپ تاپ می تواند باعث خرابی سخت افزاری و یا آسیب دائمی سیستم شود. در این مقاله به بررسی مواردی خواهیم پرداخت که می تواند جلوی داغ شدن لپ تاپ شما و تمام آسیب های احتمالی را بگیرد.

مشاوره آنلاین زودکمک

از کجا متوجه داغ شدن لپ تاپ شویم؟

یکی از علائم اصلی داغ شدن لپ تاپ، کار کردن فن ها در تمام طول روشن بودن دستگاه با بالاترین سرعت ممکن است. یکی دیگر از نشانه ها، پایین آمدن قدرت سیستم است؛ زیرا پردازنده های مدرن می توانند با کاهش سرعت کلاک، جلوی تولید گرمای زیاد را بگیرند. علاوه بر این، ممکن است بعد از مواجهه با داغی بیش از حد لپ تاپ، سیستم به صورت خودکار خاموش شود تا جلوی آسیب های سخت افزاری گرفته شود. اگر می خواهید به طور دقیق تر میزان دمای داخل لپ تاپ خود را اندازه گیری کنید، می توانید از ابزاری به نام HWMonitor استفاده کنید.

داغ شدن لپ تاپ

علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

خنک سازی ناکافی یکی از عمده ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ است. دلایل احتمالی مثل وجود گرد و خاک داخل خروجی پورت ها یا ورودی هوا، باعث مسدود کردن راه فن ها شده یا خمیر حرارتی به کار رفته داخل لپ تاپ را از بین می برد. خمیر حرارتی یک ماده رسانای گرما است که پردازنده یا کارت گرافیک را به سینی حرارتی فلزی متصل می کند. سینی حرارتی گرما را از این واحدهای پردازشی به سمت فن خنک کننده هدایت می کند. اگر با دنیای سخت افزار آشنایی داشته باشید، خودتان می توانید این موارد را برطرف کنید.

بیشتر بخوانید: تعمیر لپ تاپ

حل مشکل داغی بیش از حد لپ تاپ

راه های مختلفی برای حل مشکل داغ شدن لپ تاپ وجود دارد. یکی از آن ها برطرف کردن مشکل خنک کننده های داخلی لپ تاپ است. یکی دیگر، همیشه قرار دادن لپ تاپ روی یک سطح سخت و مسطح است. روش دیگری که برای جلوگیری از داغی بیش از حد لپ تاپ می توانید از آن استفاده کنید، استفاده از یک کول پد یا خنک سازی کل محیط است.

روش های خنک نگه داشتن لپ تاپ 

در این بخش به بررسی برخی از روش های خنک نگه داشتن لپ تاپ می پردازیم که عبارتند از: 

  • حل مشکل خنک کننده های داخلی

  • استفاده از لپ تاپ روی کول پد

  • قرار دادن لپ تاپ روی یک سطح صاف و سفت

  • استفاده از نرم‌ افزارهای خنک‌کننده

  • بهینه کردن تنظیمات سخت افزاری 

  • تنظیمات BIOS را آپدیت کنید

  • خمیر حرارتی CPU را تعویض کنید

۱. حل مشکل خنک کننده های داخلی

اولین و مهم ترین کاری که وقتی لپ تاپ شما با مشکل داغی بیش از حد مواجه شد باید انجام دهید، تمیز کردن فن هایی است که پردازنده و کارت گرافیک را خنک نگه می دارند. در طول زمان ممکن است لایه هایی از گرد و خاک و کثیفی در خروجی های هوای این فن ها تجمع کند و جلوی ورود و خروج هوا را بگیرد که منجر به داغ شدن لپ تاپ می شود. برای این کار شما ابتدا باید لپ تاپ خود را باز کنید و سپس این قطعات را تمیز کنید. البته اگر از دانش کافی یا ابزارآلات مناسب برخوردار نیستید، توصیه می کنیم به هیچ عنوان خودتان اقدام به باز کردن قاب لپ تاپ نکنید؛ چرا که احتمال شکستن قاب لپ تاپ شما وجود دارد.

۲. استفاده از لپ تاپ روی کول پد

خنک کننده های لپ تاپ یا همان کول پدها، خنک سازی اضافه تری را برای لپ تاپ ایجاد می کنند که اگر فن خود لپ تاپ به درستی کار نکند، می تواند کمک حال آن باشد. البته پیش از اینکه یک کول پد خریداری کنید، باید بدانید که ورود و خروج هوا از کدام قسمت لپ تاپ شما انجام می شود و سپس یک کول پد مناسب برای آن را تهیه کنید. در اکثر لپ تاپ ها هوا از قسمت پایین خارج می شود. اگر کول پدی را تهیه کنید که زیر لپ تاپ قرار بگیرد، به خوبی می تواند جریان هوا را برقرار کند.

خنک کردن داغی بیش از حد لپ تاپ

۳. لپ تاپ خود را روی یک سطح صاف و سفت قرار دهید

اگر خروجی های هوا در زیر لپ تاپ شما تعبیه شده و لپ تاپ خود را روی یک سطح ناصاف مثل یک بالشت قرار داده باشید، جریان هوا به صورت کامل مسدود می شود. در نتیجه خنک سازی دستگاه به مشکل خورده و باعث افزایش دمای محیط زیری و قطعات داخلی لپ تاپ و همچنین داغ شدن لپ تاپ خواهد شد. شما با قرار دادن لپ تاپ خود روی یک سطح صاف و سفت می توانید به راحتی جلوی این اتفاق را بگیرید.

4. از نرم‌افزارهای خنک‌کننده استفاده کنید

برخی نرم‌ افزارهای خنک‌کننده وجود دارند که به کاهش دمای لپ تاپ کمک می کنند. این نرم‌ افزارها با کنترل سرعت فن‌ های داخلی لپ تاپ یا غیرفعال کردن برخی از ویژگی‌ های سخت‌ افزاری که باعث گرم شدن لپ تاپ می‌شوند، عمل می‌کنند.

5. بهینه کردن تنظیمات سخت افزاری 

برخی تنظیمات سخت‌ افزاری از جمله روشنایی صفحه نمایش، استفاده از پردازنده در حالت توربو می‌توانند باعث گرم شدن لپ تاپ شما شوند. برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ این موارد را در سطح مناسب و بهینه تنظیم کنید. 

6. آپدیت کردن تنظیمات BIOS 

بایوس لپ تاپ می تواند دمای آن را کنترل کند. برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ سعی کنید بایوس لپ تاپ خود را آپدیت نگه دارید. بایوس به روز شده می‌ تواند به مدیریت بهتر فن، کاهش بار قدرت پردازنده و حذف سایر فرایندهایی که ممکن است بر عملکرد و دمای لپ تاپ تأثیر منفی بگذارد کمک کند.

7. خمیر حرارتی CPU را تعویض کنید

همه لپ تاپ ها دارای یک CPU هستند و از خمیر حرارتی برای انتقال گرمای تولید شده توسط CPU به محلول خنک کننده استفاده می‌ کنند. گاهی اوقات اگر سازنده لپ تاپ از خمیر حرارتی با کیفیت پایین استفاده کند ممکن است ظرف چند سال از بین برود؛ همچنین اگر از لپ تاپ در شرایط گرم و مرطوب استفاده کنید می‌ تواند این فرآیند را تسریع کند. در چنین شرایطی، ممکن است لازم باشد از یک متخصص کمک بگیرید تا لپ تاپ را باز کند و خمیر حرارتی را با یک خمیر با کیفیت بالاتر جایگزین کند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟ نظرات و پرسش های خود را در این بخش برای ما بنویسید. در صورتی که نیاز به تعمیرات لپ تاپ دارید، در سایت ثبت نام کرده و در خواست خود را ثبت کنید و یا به صفحه ی تماس با ما مراجعه نمایید.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران