ویژگی های تلویزیون هوشمند

یکی از مهم ترین ویژگی های تلویزیون هوشمند ، که آن را از تلویزیون های عادی، متمایز می کند، اتصال به اینترنت است. در این چند سال اخیر، ورود تلویزیون های هوشمند به بازار، انتظار مردم را از تلویزیون ها بالا برده است. امکانات زیاد و قابلیت های شگفت انگیز همگام با تکنولوژی های روز دنیا، از خصوصیات  smart tvها هستند، که بسیاری از نیازهای کاربران را رفع می کنند. همین ویژگی های تلویزیون هوشمند، باعث شده بین مردم طرفداران زیادی داشته باشند و با اینکه قیمت خرید آن از تلویزیون های عادی بیشتر است، بسیاری از کاربران، برای خرید آن وسوسه شوند. بنابراین، ما نیز در این مقاله، انواع ویژگی های تلویزیون هوشمند را بررسی کرده ایم تا شما را با امکانات این تلویزیون های نسل جدید آشنا کنیم.

ویژگی های تلویزیون هوشمند

یکی از مهم ترین ویژگی های تلویزیون هوشمند، که آن را از تلویزیون های عادی، متمایز می کند، اتصال به اینترنت است.


نگاهی به ویژگی های تلویزیون هوشمند

از مهم ترین خصوصیات smart tv ها، اتصال آنها به اینترنت و ویژگی وب گردی آنها است. دیدن تصاویر و ویدیوهای آنلاین در ابعاد بزرگتر، نصب و اجرای نرم افزارهای مختلف و امکان اجرای بازی های مخصوص، از ویژگی های دیگر تلویزیون های هوشمند است که آنها را به یک موبایل یا تبلت بزرگ تبدیل می کنند smart tv ها یا تلویزیون های هوشمند، امکانات بسیار گسترده و بسیاری، در اختیار کاربران قرار می دهند.

همچنین، هرچه پیشرفت تکنولوژی بیشتر شود، نیاز به استفاده از این محصولات هم، بیشتر می شود. این سری از تی وی ها با توجه به اینکه تازه وارد بازار شده اند، قیمت تمام شده بالاتری نسبت به تلویزیون های معمولی دارند. اما قیمت آنها منطقی است، چون امکاناتی بسیار بیشتر از تلویزیون های دیگر، به کاربران ارائه می دهند.

ویژگی های تلویزیون هوشمند از نظر نرم افزاری و سخت افزاری

تلویزیون های هوشمند، سیستم عامل مخصوص به خود را دارند که امکان نصب نرم‌افزارهای مختلف را روی آنها فراهم می‌کند. سیستم عامل و ویژگی های تلویزیون هوشمند هر برند، با برندهای دیگر متفاوت است. شرکت‌های تولیدکننده آنها نیز، نرم‌افزارهای مخصوص خود را طراحی و ارائه می کنند و امکانات این دستگاه‌ها را افزایش می دهند.

در سال‌های اخیر، شرکت‌های تولیدکننده این محصولات، به تنوع نرم‌افزارهای تلویزیون‌های خود، افزوده اند و این روند، با پیشرفت تکنولوژی، همچنان ادامه دارد. اما شما با توجه به نرم‌افزارهای موجود، می‌توانید انتظار داشته باشید، تلویزیون هوشمند شما، دارای امکاناتی مانند وب‌گردی و نمایش صفحات مختلف اینترنتی، امکان نصب نرم‌افزارهای مخصوص سیستم عامل تلویزیون، دانلود و اجرای بازی‌های مخصوص تلویزیون داشته باشد.

از دیگر ویژگی های تلویزیون های هوشمندمی توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-  امکان استفاده از سرویس‌های پخش آنلاین

2- مانند یوتیوب، آپارات، فیلیمو

3-  نتفلیکس و برنامه های دیگر

4- اجرای فایل‌های متنی مانند صفحات ورد و فایل‌های اکسل

5- اجرای نرم‌افزارهای تماس تصویری مانند اسکایپ با قابلیت دسترسی به وب من

6-  دسترسی به اپلیکیشن آب و هوا، امکان پخش فیلم و تصاویر آنلاین

7- ضبط تصاویر در حال پخش، استفاده از رادیوهای اینترنتی

8-  قابلیت جا به جایی در زمان یا Time Shifting برای بازیابی تصاویر پخش زنده

9-  دسترسی به شبکه‌های اجتماعی روی تلویزیون

10- انتقال بی‌سیم ویدیو و تصاویر از سایر دستگاه‌های الکترونیکی همچون موبایل یا تبلت، با پشتیبانی از استاندارد  DLNA

11-دسترسی به کانال‌های اینترنتی IPTV

12-  اجرای دستورات صوتی کاربر، باشد.

تعمیر تلویزیون در محل، اعزام فوری تکنسین، ضمانت نامه معتبر

رابط هوشمند تلویزیون

دسترسی به امکانات و  ویژگی های تلویزیون هوشمند، تنها با صفحه رابط هوشمند تلویزیون، ممکن است. کاربر با استفاده از رابط هوشمند، به بخش امکانات آنلاین تلویزیون، وارد می‌شود که در آنجا، همه امکانات و دسترسی‌های اینترنتی مختلف تلویزیون هوشمند، جمع شده‌اند.

بنابراین، کاربر می‌تواند آیکون های برنامه های مختلف را جابه‌جا کند و از بین آنها، انتخاب کند. ضمن اینکه سیستم عامل مخصوص تلویزیون و طراحی رابط کاربری تلویزیون‌های هر برند، با برند های دیگر متفاوت است مانند تلویزیون‌های شرکت ال‌جی که از رابط هوشمند WebOS استفاده می کنند.

ویژگی های تلویزیون هوشمند چیست

ریموت کنترل تلویزیون هوشمند

یکی از ویژگی های تلویزون هوشمند، ریموت کنترل آن است. این کنترل ها، مانند ماوس، نشانگر متحرکی دارند که با تکان دادن ریموت کنترل توسط کاربر، جابه‌جا می‌شود. با توجه به این ویژگی، کاربر می‌تواند در زمان وب‌گردی، برای پخش ویدیوهای آنلاین و یا انتخاب برنامه های دیگر، به راحتی بین گزینه ‌ها و بخش ‌های مختلف صفحه جابه‌جا شود.

همچنین، بعضی از ریموت کنترل ها، مجهز به دستیار صوتی هستند که در این صورت، کاربر تلویزیون، می‌تواند با دستورات صوتی، کارهایی مثل پخش ویدیو، باز کردن فایل، اجرای یک بازی یا یک نرم‌افزار را انجام دهد.

مشخصات تلویزیون هوشمند

تشخیص smart tv ها از تلویزیون های عادی

دقت کنید که همه تلویزیون های هوشمند، نشانه های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری واضحی دارند. سازندگان تلویزیون‌های هوشمند، به جز برچسب زدن روی محصولات خود، هر جا که بتوانند، هوشمند بودن تلویزیون را، معرفی می‌کنند.

علاوه بر این، در پشت تلویزیون‌های هوشمند، برای اتصال به اینترنت، درگاه کابل Lan وجود دارد که این پورت، مشخص و متفاوت از پورت‌ های دیگر است. ضمن اینکه ویژگی های تلویزیون هوشمند و منوی دستگاه، هوشمند بودن آن را نشان می دهد!

بنابراین اگر تلویزیون شما هوشمند باشد، بعد از وارد شدن به منوی آن، باید با گزینه‌ هایی مانند پخش از روی آمازون پرایم، دسترسی به نتفلیکس، امکان اجرای نرم‌افزار اسکایپ، دانلود نرم‌افزار و امکاناتی مانند این، روبه‌رو شوید. همچنین در منوی تلویزیون، باید علامت وای فای وجود داشته باشد. اگر باز هم در هوشمند بودن تلویزیون خود شک داشتید، با جستجوی مدل آن در گوگل، از هوشمند بودن تلویزیون خود مطمئن شوید.

از کجا بفهمیم تلویزیون هوشمند است؟

برای تشخیص تلویزیون هوشمند چندین روش ساده وجود دارد. یکی این که به سایت اصلی تولید کننده محصول مراجعه کنید و مدل دستگاه را سرچ نمایید. اگر مدل مورد نظر دارای قابلیت اتصال به اینترنت باشد، یک تلویزیون هوشمند محسوب می شود.

راه دیگر این است که از بخش تنظیمات تلویزیون گزینه اتصال به اینترنت را بیابید. در صورتی که نتوانستید این آیتم را پیدا کنید، تلویزیون هوشمند نیست. در آخر هم توضیحات موجود در دفترچه راهنما یا جعبه محصول را مورد بررسی قرار دهید. وجود عبارت‌ هایی مانند اسمارت، ورژن اندروید و وای فای نشان می‌ دهد که دستگاه هوشمند است.   

از کجا بفهمیم تلویزیون هوشمند است

قابلیت های تلویزیون هوشمند

از جمله قابلیت ها و ویژگی های تلویزیون هوشمند می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان اتصال به اینترنت و نصب نرم افزار

  • اجرای بازی‌ های آنلاین

  • بررسی وضعیت آب و هوا

  • دسترسی به شبکه های اجتماعی

  • اتصال به تلفن‌ های هوشمند

  • امکان استفاده از وب کم

  • پشتیبانی از فرمان صوتی

  • پیگیری اخبار مهم روز دنیا

  • دسترسی به شبکه های رادیویی آنلاین

بهترین تلویزیون های هوشمند

بهترین تلویزیون‌ های هوشمند دارای طراحی بی ‌نظیر و امکانات فوق العاده هستند. ضمنا از نظر خصوصیاتی نظیر اشباع رنگ، عمق رنگ، کنتراست و… در سطح کیفی بالایی قرار دارند. با در نظر گرفتن این ویژگی های تلویزیون هوشمند، چند نمونه از بهترین آن ها را در زیر آورده ایم:

  • تلویزیون هوشمند LG C2 OLED TV

  • تلویزیون هوشمند hisense u8h

  • تلویزیون هوشمند Vizio H-1 OLED TV

  • تلویزیون هوشمند Samsung QN900B

  • تلویزیون هوشمند Sony X90J

  • تلویزیون هوشمند Sony A90J

  • تلویزیون هوشمند Vizio M-Series QX    

سوالات رایج کاربران درباره تلویزیون های هوشمند

1- تفاوت تلویزیون هوشمند و تلویزیون معمولی

_ تفاوت های زیادی بین تلویزیون های هوشمند با معمولی وجود دارد که در ادامه تعدادی از آنهارا بیان می کنیم:

  • تلویزیون‌های معمولی از سیستم عامل پشتیبانی نمی‌کنند بنابراین نمی‌توان برنامه‌های مختلفی را روی آن نصب کرد.

  • تلویزیون‌های معمولی نمی‌توانند به اینترنت وصل شوند و تنها اتصال آن‌ها از طریق آنتن است، در صورتی که تلویزیون‌های هوشمند به‌راحتی به اینترنت وصل می شوند.

  • تفاوت مهم دیگر این دو تلویزیون کیفیت تصویر و صدای تلویزیون هوشمند است که نسبت به تلویزیون معمولی بهتر عمل می‌کند.

  • در تلویزیون‌های هوشمند می‌توان تعداد پورت‌های HDMI بیشتری داشت.

  • از ویژگی‌ های دیگر تلویزیون‌ هوشمند می‌توان به قابلیت Time Shifting اشاره کرد که این آپشن می‌تواند در عقب و جلو کردن برنامه‌های تلویزیونی حتی به صورت زنده کمک کند؛ مانند زمانی که یک فیلم یا سریال را در لپ تاپ خود مشاهده می‌کنید.

2- چه شرکت هایی تلویزیون هوشمند می سازند؟

تقریبا اکثر برندها از تلویزیون‌های معمولی فاصله گرفته‌‌‌اند و بیشتر به ساخت تلویزیون‌های هوشمند می‌پردازند. این برندها شامل تلویزیون سونی،‌ هایسنس، ال جی، سامسونگ، شارپ، پاناسونیک، سونی، توشیبا، TCL، فیلیپس و Vizio هستند.

3- آیا می توان تلویزیون معمولی را به هوشمند تبدیل کرد؟

تلویزیون‌های هوشمند نسبت به تلویزیون‌های معمولی گران‌‌تر هستند و به همین دلیل کاربرانی که تلویزیون های معمولی دارند دوست دارند بدون خرید تلویزیون جدید تلویزیون قبلی خود را به تلویزیون هوشمند تبدیل کنند. اما این سوال پیش می آید که انجام همچین کاری ممکن است؟ پاسخ مثبت است!

امروزه بسیاری از شرکت‌ها یک دستگاه به نام smart TV box را تولید کرده‌‌‌اند که از طریق آن می‌توان به آسانی تلویزیون معمولی را به یک تلویزیون هوشمند تبدیل کرد. این دستگاه را می‌توان به صورت بی‌سیم یا کابل به تلویزیون معمولی وصل کرد. این دستگاه از سیستم عامل‌های بسیاری پشتیبانی می‌کند که سیستم عامل اندروید از مهم‌‌ترین آن به شمار می‌رود. البته سیستم عامل‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان با توجه نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب کرد.

از جمله مهم‌‌ترین مزیت این دستگاه قیمت ارزان‌‌تر آن نسبت به تلویزیون‌های هوشمند است. با استفاده از این دستگاه می‌توانید قابلیت‌های مختلفی همچون بلوتوث، اتصال به اینترنت، درگاه‌های مختلف وغیره را داشته باشید.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران