اندروید یکی از بزرگ ترین سیستم عامل هایی است که تاکنون عرضه شده و روی تمام گوشی های غیر آیفون در سراسر جهان نصب شده است. به روز نگه داشتن گوشی اندرویدی یکی از کلیدی ترین کارهایی است که برای دسترسی به امکانات جدیدتر و امن نگه داشتن گوشی شما ضروری است. معمولاً پچ های امنیتی اندروید به صورت ماهانه عرضه می شوند و هر سال یک به روزرسانی بزرگ برای اندروید منتشر می شود. اما آپدیت اندروید چگونه انجام می شود و برای ارتقا اندروید به چه مواردی نیاز است؟ در این مقاله قصد داریم به هر آنچه که باید از نصب و ارتقا اندروید بدانید بپردازیم.
هدف از ارتقا اندروید چیست ؟
ارتقا اندروید در هر گوشی متفاوت است، اما همگی یک هدف را دنبال می کنند و آن هم دسترسی به امکانات جدید و افزایش سطح امنیت گوشی است. دستگاه هایی مثل گوشی های پیکسل گوگل، موتورولا و نوکیا که از نسخه نزدیک به اندروید خام استفاده می کنند، معمولاً زودتر از دستگاه های دیگر برندها آپدیت های اندروید را دریافت می کنند. گوشی های سامسونگ، شیائومی و هواوی که از نسخه سفارشی اندروید استفاده می کنند، با تأخیر بیشتری می توانند آپدیت اندروید را دریافت کنند و کاربران آن ها باید چند هفته تا چند ماه بیشتر برای نصب و ارتقا اندروید روی گوشی خود منتظر بمانند.
نصب و ارتقا اندروید گوشی
همانطور که گفته شد، دریافت آخرین نسخه اندروید و ارتقا اندروید گوشی به برند سازنده دستگاه شما بستگی دارد. شما می توانید با رفتن به صفحه تنظیمات گوشی خود، سپس رفتن به مسیر System و About Phone متوجه دریافت به روزرسانی جدید اندروید توسط گوشی خود شوید. اگر نسخه جدید اندروید برای گوشی شما منتشر شده بود، در اینجا به شما پیشنهاد دانلود و نصب آن داده می شود. اما پیش از ارتقا اندروید گوشی چند نکته مهم وجود دارد که باید حتماً آن ها را در نظر بگیرید:
- اول از همه باید از گوشی خود یک آپدیت تهیه کنید.
- مطمئن شوید که گوشی شما حداقل ۵۰ درصد شارژ دارد.
- گوشی خود را به شارژ بزنید.
- مطمئن شوید فضای ذخیره سازی کافی در گوشی شما وجود دارد.
- مطمئن شوید که حجم اینترنت شما برای دانلود آپدیت که ممکن است تا چند گیگابایت باشد، کافی است.
فعال سازی آپدیت خودکار
گاهی اوقات ممکن است شما فراموش کنید که به صورت دستی به صفحه تنظیمات گوشی خود رفته و از آنجا دریافت یک آپدیت جدید را برای ارتقا اندروید گوشی خود بررسی کنید. گوشی ها برای جلوگیری از این اتفاق گزینه ای را به نام Automatic Update یا آپدیت خودکار در اختیار کاربرانشان می گذارند. وقتی گزینه آپدیت خودکار را فعال می کنید، دیگر نیازی به بررسی دستی نیست؛ در واقع هر زمانی که یک آپدیت جدید برای اندروید گوشی شما منتشر شود، به صورت خودکار دانلود می شود و سپس نصب خواهد شد.
آپدیت اپلیکیشن های اندروید
مورد دیگری که در ارتقا اندروید مهم است، آپدیت اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی شما است. شما از طریق پلی استور گوگل می توانید به تمام اپلیکیشن هایی که برای اندروید منتشر شده اند دسترسی پیدا کنید. سپس آن ها را دانلود کرده و یا از همین طریق آپدیت کنید.
برای بررسی اینکه آیا برای اپلیکیشن های شما به روزرسانی منتشر شده یا نه، می توانید وارد پلی استور شده، عکس پروفایل خود را لمس کنید و وارد بخش My Apps & Games شوید. سپس اگر برای هر اپلیکیشنی آپدیتی منتشر شده بود، کافیست جلوی آن روی دکمه Update کلیک کنید. شما همچنین می توانید در پلی استور روی دکمه سه خط روی هم کلیک کرده، وارد صفحه تنظیمات شده و روی گزینه Auto-update apps کلیک کنید و این گزینه را فعال کنید تا به روزرسانی ها هر زمانی که برای برنامه هایتان منتشر شدند، گوشی به صورت خودکار آن ها را دانلود و نصب کند.
آخرین نسخه اندروید
آخرین نسخه اندروید که گوگل آن را معرفی کرده «اندروید ۱۲» است. تغییرات چشم گیری در این نسخه ایجاد شده که هم ظاهری و هم سیستمی هستند. به طوری که گفته می شود اندروید ۱۲، بزرگ ترین ارتقا اندروید طی سالیان اخیر خواهد بود. گوگل در حال حاضر نسخه آزمایشی این به روزرسانی را برای برخی از گوشی ها منتشر کرده است و انتظار می رود به زودی شاهد انتشار نسخه نهایی آن برای گوشی های برندهای مختلف از جمله سامسونگ، شیائومی، هواوی، موتورولا و البته خود گوگل باشیم. همچنین جالب است بدانید برندی که بیشترین تعداد از گوشی هایش می توانند اندروید ۱۲ را دریافت کنند، شرکت کره ای سامسونگ است.