اگر از کاربران با سابقه لپ تاپ ها و کامپیوترهای شخصی باشید حتما ضرورت ارتقا توانایی های دستگاه را در طول زمان درک کرده اید، چرا که با عرضه سیستم عامل های مدرن تر ، نرم افزارهای پیچیده تر و بازی های جدیدتر می بایست به تناسب این پیشرفت و برای همگام ماندن با فناوری باید توانایی های پردازشی دستگاه نیز افزایش یابد . کمپانی لنوو یکی از بزرگترین تولید کنندگان لپ تاپ در دنیا می باشد که کاربران را مجذوب کارایی در کنار قیمت مناسب کرده است، اگر شما هم از خریداران و مصرف کنندگان لپ تاپ لنوو هستید با ما همراه باشید زیرا در این مطلب راه های ارتقا لپ تاپ لنوو را معرفی خواهیم کنید. همچنین در ادامه به بیان موانع موجود در مسیر ارتقا لپ تاپ لنوو و قطعات قابل ارتقا خواهیم پرداخت . البته خوب است به یاد داشته باشید بسته به مدل دستگاه و نوع و سطح قطعاتی که برای ارتقا انتخاب می کنید هزینه و زمان مورد نیاز ارتقا لپ تاپ لنوو می تواند متغیر می باشد.
موانع در مسیر ارتقا لپ تاپ لنوو
لپ تاپ ها برخلاف کامپیوترهای رومیزی(PC) قابلیت ارتقا بسیار محدودتری دارند ، چرا که لپ تاپ ها به صورت از پیش ساخته شده و اسمبل شده توسط کارخانه به بازار عرض می شوند. لپ تاپ ها بسته به مدل و نسل آنها همچنین ساختار طراحی آنها محدوده متفاوتی برای ارتقا دارند. در مسیر انجام ارتقا لپ تاپ لنوو موانع متعددی وجود دارد که این موانع عبارتند از:
نوع طراحی لپ تاپ
این یک واقعیت است که بسیاری از لپ تاپ ها برای باز شدن و ارتقا توسط کاربر طراحی نشده اند ، این قضیه بیشتر در اولترابوک ها قابل لمس است ، به عنوان مثال برای باز کردن یک اولترا بوک باید چسب دور نمایشگر را با هیتر ذوب کنید تا بتوانید به داخل آن دسترسی داشته باشید.
البته بعد از دسترسی هم به مجموعه تجهیزاتی که به صورت فوق فشرده در هم تنیده شده اند رو به رو خواهید شد که کوچکترین خطا و سهل انگاری میتواند منجر به وارد آمدن آسیب جدی به دستگاه بشود. پس نتیجه میگریم ارتقا لپ تاپ لنوو در بسیاری از مدل ها به خصوص کلاس اولترا بوک قابل انجام نیست.
بازکردن بدنه لپ تاپ
حتی در صورتی که بتوانید لپ تاپ خود را باز کنید احتمالا تجربه خوبی به خاطر اینکار در ذهنتان باقی نخواهد ماند. قسمت داخلی لپ تاپ مجموعه ای از تجهیزات و قطعات فشرده و در هم پیچیده را در خود جای داده است .
به عنوان یک کاربر برای دسترسی به یک قطعه ممکن است ابتدا مجبور باشید چند قطعه را جدا کنید که هرکدام از آنها می تواند دستورالعمل خاص خود برای جداسازی را داشته باشند.
قطعات ثابت شده توسط لحیم
اکثر لپ تاپ های موجود در بازار با قطعات لحیم شده به بازار عرضه می شوند ، CPU ، GPU و RAM قطعاتی هستند که ممکن است یکی یا همه آنها توسط لحیم به برد اصلی دستگاه متصل شده باشند ، در این حالت کاربر عادی نمی تواند برای ارتقا لپ تاپ لنوو به راحتی لحیم این قطعات را جدا کرده و قطعه جدید را جایگزین و آپگرید کند. خوشبختانه مدل های محدودی هستند که قابلیت ارتقا رم را نداشته باشند.
مشکلات ابطال گارانتی پس از باز شدن لپ تاپ
طبیعتا به منظور ارتقا لپ تاپ لنوو نیازمند باز کردن کیس دستگاه هستیم که برای این منظور مطمئنا برچسب گارانتی دستگاه مخدوش خواهد شد ، همین کار باعث می شود که دستگاه از پوشش خدمات گارانتی خارج شود و در صورت بروز مشکل شرکت گارانتی کننده خدماتی برای رفع آن ارائه نخواهد داد.
قبل از انجام ارتقا باید بررسی کنید که آیا انجام ارتقا لپ تاپ توسط خودتان ارزش ابطال گارانتی دستگاه را دارد یا خیر. توصیه میشود تاریخ اتمام گارانتی لپ تاپ خود را بررسی کنید و در صورتی که تاریخ آن منقضی نشده ترجیحا از باز کردن لپ تاپ خود اجتناب کنید.
قطعات قابل جایگزین برای ارتقا لپ تاپ لنوو
همانطور گفته شد به دلیل ثابت شدن بعضی قطعات روی مادربرد دستگاه توسط لحیم ، این قطعات معمولا قابل تعویض و ارتقا نیستند ، قطعاتی که برای ارتقا لپ تاپ لنوو عموما قابل تعویض و ارتقا هستند عبارتند از :
ارتقا رم (RAM) لپ تاپ لنوو
در صورتی که اسلات های رم مادربرد لپ تاپ قابل دسترس هستند ارتقا رم لپ تاپ قابل انجام خواهد بود. همچنین اگر اسلات های رم پر بودند نیز جای نگرانی وجود ندارد زیرا میتوانید آنها را از دستگاه خارج کرد و با رم هایی با ظرفیت و سرعت بالاتر جایگزین کرد به عنوان مثال اگر یک اسلات رم در دستگاه وجود داشته باشد و که یک ماژول 4 گیگابایتی در آن تعبیه شده برای ارتقا به مقدار حافظه 8 گیگابایت باید ماژول 4 را خارج کرده و ماژول 8 را جایگزین کنید .
بعضی مدل های لپ تاپ یک قسمت مخصوص برای دسترسی آسان به هارد و رم دستگاه در قسمت زیرین آنها تعبیه شده که با باز کردن ان می توان به هارد و رم دستگاه دسترسی داشت ، لطفا قبل از ارتقا لپ تاپ لنوو خود به یاد داشته باشید ماژول های رمی که قرار است برای ارتقا دستگاه تهیه کنید در کنار سازگاری با یکدیگر باید توسط مادربرد و پردازنده دستگاه هم از نظر حجم و هم از نظر سرعت سازگار باشند ، برای بررسی این موضوع به سایت سازنده لپ تاپ مراجعه کرده و یا برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما در زود کمک تماس بگیرید.
تعویض هارد لپ تاپ لنوو با SSD
یکی از بهترین آپگریدهایی که میتوان روی لپ های قدیمی انجام داد اضافه کردن یک حافظه پر سرعت SSD به دستگاه می باشد. در صورتی که لپ تاپ شما در زمان خرید دارای یک هارد مکانیکی بوده می توانید آن را با یک درایو جامد SSD جایگزین کنید تا شاهد افزایش چشمگیر سرعت بالا آمدن ویندوز و اجرای برنامه ها باشید.
معمولا انجام این پروسه کار پیچیده ای نیست ، برای این منظور کافیست محفظه دستگاه را باز کنید و پیچ های هارد مکانیکی را باز کرده وبا SSD جایگزین کنید ، توصیه می شود قبل از انجام این تعویض از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و به یاد داشته باشید بعد از اینکار باید نسخه تازه ای از ویندوز را مجددا روی دستگاه نصب کنید و یا فایل پشتیبان هارد قبلی را روی SSD جدید بازگردانی کنید ، بعضی از لپ تاپ ها با قابلیت نصب چند هارد درایو یا SSD به بازار عرضه می شوند که البته این مدل ها بسیار کمیاب هستند.
جایگزین کردن SSD با دیسک خوان نوری لپ تاپ لنوو
اگر می خواهید در کنار نگه داشتن هارد درایو مکانیکی دستگاه خود ، یک SSD نیز به آن اضافه کنید بهترین راه جایگزین کردن درایو نوری با یک SSDاست ، چراکه امروزه با فراگیر شدن حافظه های فلش دیگر دیسک های نوری و دیسک خوان ها کاربرد زیادی در زندگی روزمره ندارند .
برای این کار کافیست تا پس از خارج کردن درایو نوری از لپ تاپ ، محفظه ای مخصوص به نام (Caddy) را در دستگاه قرار داده و SSD را در آن جایگذاری کنید ،در بعضی از مدل های کدی ابتدا باید SSD را داخل آن قرار دهید و سپس کدی را به دستگاه متصل کنید.
ارتقا سی پی یو گرافیک لپ تاپ لنوو
در مورد پردازنده اصلی(CPU) و پردازنده گرافیکی(GPU) نیز میدانیم که در اکثر مدل های لپ تاپ تعویض آنها قابل انجام نیست و یا اگر هم باشد باید قبل از تهیه این قطعات تحقیقات زیادی را برای یافتن قطعه سازگار با مادربرد دستگاه خود انجام دهید ، در نظر داشته باشید مراحل تعویض و ارتقا این قطعات نیز بسیار پیچیده تر خواهد بود.
البته این تنها مانع سر راه نیست و باید در نظر داشت که قطعات مختلف بسته به قدرت پردازشی و توان گرمایی متفاوتی که دارند میزان حرارت متفاوتی نیز تولید می کنند و قبل از انجام ارتقا باید مطمئن شویم که تجهیزات خنک کننده فعلی بکار رفته در دستگاه توان دفع حرارت ایجاد شده توسط قطعات جدید را دارند یا خیر.
امروزه بعضی از مدل های لپ تاپ که پورت های پرسرعتی دارند را می توان با استفاده از گرافیک اکسترنال از نظر توان پردازش محاسبات گرافیکی ارتقا داد که البته این کار هزینه سنگینی در بر خواهد داشت.
طریقه اطلاع از قطعات قابل ارتقا لپ تاپ لنوو
یک ابزار رایگان و مفید برای اطلاع از بخش های قابل ارتقای لپ تاپ وجود دارد که با مشخص کردن مدل لپ تاپ، می توانید اطلاعات مفیدی را در آن مشاهده کنید. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید :
-
به آدرس https://www.crucial.com/usa/en/advisor مراجعه کنید.
-
در باکس اول برند لپ تاپ خود را انتخاب کنید.
-
در باکس دوم سری لپ تاپتان برای مثال elitebook یا thinkPad را وارد کنید.
-
بعد از آن در باکس سوم مدل دقیق خود را جستجو و وارد کنید.
-
در مرحله آخر، بر روی Find my computer کلیک کنید. در این مرحله این برنامه به شما خواهد گفت که لپ تاپتان از چه نوع رم ، هارد و یا حافظه SDD می تواند پشتیبانی کند.
-
اگر لپ تاپ قابلیت ارتقا نداشته باشد، سایت به شما اعلام خواهد کرد. همچنین در گوشه سمت چپ پایین، برنامه به شما نشان می دهد که لپ تاپ شما چه میزان رم را می تواند پشتیبانی کند و چند اسلات رم DIMM دارد. بعضی از لپ تاپ& ها تنها یک اسلات دارند که به جای اضافه کردن رم، تنها می توانید آن را جایگزین کنید.
اقدامات لازم برای ارتقا لپ تاپ لنوو
قبل از اقدام برای ارتقا لپ تاپ لنوو باید اطلاعات جامعی راجع به چگونگی باز کردن دستگاه و خارج کردن و جایگذاری کردن قطعات و همچنین پیدا کردن قطعات سازگار با دستگاه را کسب کنید ، هنگام خرید لپ تاپ با این تصور که درآینده دستگاه قابل ارتقا است مشخصات دستگاه خود را انتخاب نکنید و سعی کنید مشخصات دستگاه خود را منطبق در نیاز های خود درآینده انتخاب کنید تا مجبور به تحمل ریسک و هزینه برای ارتقا نشوید خصوصا در مورد اولترابوک ها این موضوع را بیشتر مد نظر قرار دهید و در پایان اگر دانش کافی برای ارتقا لپ تاپ لنوو خود ندارید جهت دریافت مشاوره با کارشناسان تعمیر لپ تاپ لنوو در زود کمک تماس حاصل فرمایید.