روشن شدن چراغ قرمز یخچال، شاید در نگاه اول چیز مهمی به نظر نرسد، اما خبر از مشکلی جدی می دهد. بنابراین باید به آن توجه کنید و منشا این مشکل را بیابید. به طور معمول روشن شدن چراغ قرمز یخچال زبان یخچال است و قصد دارد تا قبل از آنکه این دستگاه به طور کل از کار بیفتد، به شما اطلاع دهد. بنابراین به هیچ عنوان نباید این مشکل را نادیده بگیرید و باید به دنبال راه حلی مناسب برای رفع آن باشید. اگر نمی دانید با این مشکل چه باید بکنید، ما در این مقاله درباره دلایل چشمک زدن چراغ قرمز در یخچال فریز و روش های رفع آن شرح داده ایم.
روشن شدن چراغ قرمز یخچال، شاید در نگاه اول چیز مهمی به نظر نرسد، اما خبر از مشکلی جدی می دهد.
دلایل روشن شدن چراغ قرمز یخچال
روشن شدن چراغ قرمز یخچال می تواند دلایل متعددی داشته باشد که ما در این بخش این موارد را به شما معرفی می کنیم و هر یک را شرح میدهیم. این علت ها می تواند شامل موارد زیر شود:
-
بالا رفتن دمای یخچال و کم شدن سرما
-
قطعی برق
-
باز ماندن درب یخچال
-
حجم بالای مواد غذایی در یخچال
-
مشکلات فنی
یکی از احتمالاتی که برای چشمک زدن چراغ یخچال در نظر گرفته می شود، امکان خراب شدن خود چراغ و اتصالی سیم های آن است؛ اما این احتمال بسیار کم است. در یخچال فریزرهای قدیمی تر، یک چراغ قرمز یا ۳ چراغ به رنگ های سبز نارنجی و قرمز روی بدنه دارند.
این چراغ در حالت نرمال سبز است و در حالت دیفراست یا یخ زدایی، چراغ نارنجی روشن می شود و در صورت نداشتن سرمای کافی، چراغ قرمز یخچال شروع به چشمک زدن می کند. در یخچال های جدید نیز یک چراغ قرمز یا یک مثلث اخطار قرمز قرار داده شده است. در اغلب موارد، روشن شدن چراغ قرمز یخچال، ناشی از بالا رفتن دمای یخچال و کم شدن سرما است.
اما اگر دلایل آن نشتی گاز یا خرابی کمپرسور باشد باید از یک تعمیرکار تعمیر یخچال کمک بگیرید. به جز بالا رفتن دمای یخچال، قطعی برق، باز ماندن درب، قرار دادن حجم بالایی از مواد غذایی در داخل یخچال و مشکلات فنی، از دیگر دلایل چشمک زدن چراغ قرمز در یخچال فریز هستند که در ادامه آنها را بیشتر بررسی می کنیم.
بالا رفتن دمای یخچال
یکی از مواقعی که دمای یخچال ممکن است افزایش پیدا کند، زمانی است که یخچال را تازه نصب کرده اید. چون شما مقدار زیادی از مواد غذایی و خوراکی را به تازگی در یخچال قرار می دهید. همچنین اگر دمای یخچال را چند درجه کمتر از حد استاندارد تنظیم کرده باشید، دمای دستگاه برای خنک کردن محیط داخل آن بالا می رود.
پس از این اتفاق و زمانی که یخچال به دمای مورد نظر خود دست یافت، چراغ قرمز چشمک زن به طور خودکار خاموش می شود. در صورتی که با گذشت زمان همچنان با مشکل روشن شدن چراغ قرمز یخچال مواجه هستید، باید به صورت دقیق، یخچال را عیب یابی کنید. چون ممکن است بالا رفتن دمای یخچال، دلیل متفاوتی داشته باشد.
معمولا مشکلاتی مانند ایراد در قفل در یخچال و درست چفت نشدن آن، قرارگیری دستگاه در محلی که تراز نیست، خرابی یا مشکلی در لاستیک دور درب، باز و بستن مکرر درب یخچال، دمای بالای محیط آشپزخانه و موارد دیگر نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شوند.
بررسی دلایل خنک نشدن قسمت بالای یخچال را در این مقاله مورد بررسی قرار داده ایم.
قطعی برق
قطعی برق، یکی از اصلی ترین عواملی است که همیشه برای عیب یابی مشکلات لوازم خانگی باید آن را در نظر بگیرید، مخصوصا اگر چند ساعتی در خانه حضور نداشته اید یا به مسافرتی چند روزه رفته اید. بنابراین اگر با مشکل روشن شدن چراغ قرمز یخچال مواجه شدید، حتما از همسایه ها پرس و جو کنید که آیا برق در این مدت قطع شده است یا نه. چون قطعی چند ساعته برق باعث می شود یخچال سرمای زیادی از دست بدهد و گاهی با مشکلات جدی مواجه شود.
توجه داشته باشید که اگر برق خانه به مدتی طولانی قطع شد، حتما یخچال را خاموش کنید و مواد غذایی داخل آن را به یخچالی دیگر منتقل کنید. پس از این کار، یخچال را کاملا تمیز کنید و ۱۲ تا ۲۴ ساعت به آن فرصت دهید تا استراحت کند. سپس بعد از گذشت این مدت، یخچال را به برق بزنید و دوباره مواد غذایی را در داخل آن قرار دهید.
اما اگر مدت زمان قطعی برق کوتاه بوده است، نیازی به این کار نیست. در موارد ضروری، تنها با باز گذاشتن درب یخچال فریزر تا ۲۴ ساعت، به این دستگاه اجازه دهید تا به دمای مطلوب برسد و حالت چشمک زن چراغ قرمز، ثابت یا خاموش شود.
باز ماندن درب یخچال
باز ماندن درب یخچال و خرابی لاستیک درب آن، از موارد دیگری هستند که منجر به بروز مشکل روشن شدن چراغ قرمز یخچال می شوند. باز ماندن درب یخچال نیز مانند قطعی برق، باعث از دست رفتن سرمای یخچال و در نتیجه روشن شدن چراغ قرمز دستگاه می شود. انجام کارهایی که در هنگام قطعی برق باید برای یخچال انجام دهید، در اینجا نیز بسیار موثر هستند.
✔ رایج ترین ارورهای یخچال فریزر سامسونگ
قرار دادن حجم بالایی از مواد غذایی در داخل یخچال
اگر حجم مواد غذایی در داخل یخچال شما زیاد است یا دمای یخچال را بر روی چند درجه کمتر تنظیم کرده اید، ممکن است با مشکل روشن شدن چراغ قرمز یخچال یا هشدار دمای یخچال به صورت چشمک زن رو به رو شوید.
بنابراین برای حل این مشکل، علاوه بر خالی کردن یخچال از مواد غذایی اضافی، باید به دستگاه فرصت دهید تا به دمای تنظیم شده و درجه مطلوب برسد. پس از رسیدن به این دما، چشمک زدن چراغ قرمز یخچال فریزر، به طور خودکار متوقف خواهد شد.
مشکلات فنی
خرابی فن داخلی یخچال ، خرابی سیستم دیفراست که شامل ترموفیوز، سنسور و المنت می شود، نشت گاز و عوامل دیگر، از جمله مشکلات فنی هستند که می توانند سرمای یخچال را کاهش دهند و باعث بروز مشکلاتی مانند روشن شدن چراغ قرمز یخچال شوند. در این صورت، باید برای عیب یابی دقیق و آسیب نرسیدن بیشتر به یخچال، از یک تکنسین یا تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
کثیف شدن کویل های کندانسور
در صورت کثیف شدن کویل های کندانسور فرآیند خنک شدن یخچال مختل می شود و دمای یخچال تغییر میکند در نتیجه چراغ آلارم روشن میشود. وجود گرد و خاک روی کویل های کندانسور باعث افزایش دمای آن می شود که در این حالت چراغ آلارم روشن می شود.
برای برطرف کردن مشکل، پنل پشتی را خارج کنید تا بتوانید به کویل های کندانسور دسترسی داشته باشید. پس از برداشتن پنل، کویل های کندانسور را تمیز کنید. لازم است تا تمیز کردن این قطعه را سالی دو بار انجام دهید.
✔ تعویض سنسور دمای یخچال با بهترین قیمت
روشن شدن چراغ آلارم به دلیل ریست کردن
در مواردی که به تازگی یخچالی را راه اندازی کرده اید و یا آن را ریست کرده اید لازم است تا کمی منتظر بمانید تا یخچال به دمای مورد نظر برسد. زمانی که یخچال را ریست می کنید تنظیم دمای آن به هم می خورد و تا زمانی که به دمای مطلوب برسد چراغ آلارم چشمک می زند.
اگر دمای یخچال به اندازه مورد نظر رسید؛ ولی باز هم مشکل چشمک زدن آلارم رفع نشد امکان دارد نقصی در یکی از اجزای یخچال به وجود آمده باشد. تا کنون به بررسی علت روشن شدن چراغ قرمز یخچال فریزر پرداختیم اگر همه نکات ذکر شده را رعایت نموده و تمامی مشکلات را رفع کرده اید اما همچنان با مشکل روشن شدن چراغ قرمز یخچال فریزر رو به رو هستید باید از تکنسین های ماهر و حرفه ای کمک بگیرید.