با پیشرفته تر شدن دوربین های دیجیتال و تجهیزات آنها، امروزه آموزش عکاسی با دوربین کانن اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. استفاده از فناوری های پیشرفته در دوربین های کانن موجب شده که عکاسی با این دوربین ها نیز پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد و برای کاربران نا آشنا تا حدودی چالش برانگیز باشد. آموزش عکاسی با دوربین کانن موجب آشنایی کاربر با قسمت های مختلف دوربین شده و همچنین از اشتباهات احتمالی در عکس برداری نیز پیش گیری می کند. با وجود آن که با مطالعه یک مقاله نمی توان در عکس برداری با دوربین های پیشرفته حرفه ای شد، اما ما در این مقاله بر آن شدیم تا نکات مربوط به آموزش عکس برداری با دوربین کانن را به صورت کامل بیان کنیم تا مرجعی باشد برای کاربرانی که به هر دلیلی در حین عکاسی با دوربین های این برند با مشکل مواجه می شوند.
تعمیر دوربین در انواع برند و مدل ها
آموزش عکاسی با دوربین کانن
شناخت دوربین ها
دوربین DSLR یا همان دوربین تک لنزی بازتابی از یک آیینه داخلی و سیستم منشور تشکیل شده که از آن برای هدایت نور از لنز تا بخش منظره یاب استفاده می شود. با کمک این سیستم کاربر می تواند تصویری که قرار است در عکس نمایش داده شود را ببیند.
مرحله دوم آموزش عکس برداری با دوربین کانن : نحوه نگه داشتن دوربین
ابتدایی ترین مساله در هنگام آموزش عکاسی با دوربین کانن نحوه نگه داشتن دوربین در دست است. شیوه صحیح نگه داشتن دوربین در دست موجب می شود که دوربین در هنگام عکاسی کمترین میزان لرزش را داشته باشد و در نتیجه کیفیت عکس گرفته شده نیز بالاتر رود. دوربین را با دست اصلی خود نگه دارید. به این صورت که اگر راست دست هستید دوربین را با دست راست و اگر چپ دست هستید دوربین را با دست چپ خود بگیرید به طوری که یکی از انگشتانتان روی دکمه شاتر قرار گیرد. اصولا استفاده از انگشت اشاره برای این کار فضای دسترسی بهتری به شما می دهد و کاربری آن نیز آسان تر خواهد بود.
در این مرحله از آموزش عکس برداری با دوربین کانن نوبت به چگونگی قرارگیری دست دیگر می رسد. عکاسان حرفه ای عموما از دست دیگر خود برای نگه داشتن لنز و تنظیم زوم و فوکوس آن در زوایا و نورهای مختلف استفاده می کنند ( تعمیر لنز دوربین کانن). از آن جا که دوربین های جدید عموما وزن زیادی دارند، این کار علاوه بر ساده تر کردن کار با دوربین، موجب هرچه کمتر شدن لرزش لنز دوربین نیز شده که به نوبه خود باعث بالاتر رفتن کیفیت عکس می شود.
نکات مهم تنظیم و نصب لنز دوربین کانن
از آن جا که لنزهای مورد استفاده در دوربین های DSLR ثابت نبوده و قابل جدا شدن هستند یکی از مواردی که در هنگام آموزش عکاسی با دوربین کانن باید به آن پرداخته شود نحوه نصب لنز روی دوربین است. سازندگان دوربین ها برای ساده تر شدن تعویض لنز روی بدنه دوربین و لنز دکمه ای تعبیه کرده اند که انجام این کار را ممکن می سازد. اگر از لنز پیش فرض دوربین استفاده می کنید احتمالا دو حالت AF (فوکوس خودکار) و MF (فوکوس دستی) را روی لنز مشاهده می کنید.
همان طور که از اسم آن ها مشخص است در حالت فوکوس خودکار خود دوربین سوژه عکس را در کادر تشخیص داده و روی آن فوکوس می کند؛ اما در حالت فوکوس دستی این کاربر است که با چرخاندن بخش جلوی لنز باید تنظیم کند که فوکوس روی کدام قسمت از تصویر درون کادر باشد. تغییر بین این دو حالت از طریق کشیدن کلید لنز روی آن ها انجام می گیرد. کاربران عزیز باید توجه داشته باشند که لنزها بسیار حساس بوده و در هنگام نصب آن ها باید دقت بسیار زیادی داشته باشند تا آسیبی به این قطعه وارد نشود.
شروع کار و آموزش عکس برداری با دوربین canon
در دوربین های DSLR حالت های مختلفی برای عکاسی در نظر گرفته شده است که کاربر می تواند با توجه به نیاز و همچنین میزان حرفه ای بودن خود حالت های مناسب عکس برداری را انتخاب کند. اصولا در هنگام آموزش عکاسی با دوربین کانن پیشنهاد می شود که کاربران تازه کار از حالت عکاسی خودکار یا Auto Mode برای عکس برداری استفاده کنند. این حالت می تواند موجب شود که حتی در صورت بی تجربه بودن کاربر نیز عکس گرفته شده کیفیت قابل قبولی داشته باشد.
نکته قابل توجه در هنگام استفاده از حالت عکاسی خودکار این است که این حالت تمام عملکردهای دوربین را در اختیار کاربر قرار نمی دهد. اگر قصد تغییر حالت عکاسی را داشته باشید می توانید به راحتی با چرخاندن دکمه غلطکی تعبیه شده در بالا و سمت راست دوربین، بین حالت های مختلف گردش کنید و در نهایت حالتی که با دانش و تبحر شما هماهنگی دارد را انتخاب نمایید. در ادامه آموزش عکس برداری با دوربین کانن، حالت های مختلف عکس برداری برای کاربران عزیز آورده شده است.
عکس برداری با حالت P
این حالت از نظر عملکردی بسیار شبیه به حالت عکاسی خودکار است اما در حالت P یا Program Automatic شما می توانید نوردهی، ایزو و وایت بالانس را به صورت دستی نیز کنترل کنید.
حالت A یا AV
این حالت در آموزش عکاسی با دوربین کانن به عنوان عکاسی نیمه اتوماتیک معرفی می شود. در حالت A یا همان Aperture Priority اولویت دیافراگم است و کاربر می تواند به صورت دستی میزان باز بودن دیافراگم و در نتیجه عمق میدان را تنظیم کند. پس از آن دوربین خود با استفاده از سیستم های مختلف نور صفحه را تشخیص داده و نوردهی و سرعت شاتر را به صورت خودکار تنظیم می کند. در این حالت نیز مانند حالت برنامه ریزی خودکار، کاربر می تواند ایزو، میزان نوردهی و وایت بالانس را به صورت دستی تنظیم کند.
حالت عکاسی T، S یا Tv
در این حالت که shutter priority نام دارد سرعت شاتر به صورت دستی توسط کاربر تنظیم می شود و دوربین با بررسی میزان نور صحنه به صورت خودکار میزان باز بودن دیافراگم را تنظیم می کند. در مطالب مربوط به آموزش عکاسی با دوربین کانن گفته می شود که اگر قصد عکاسی از پرنده در حال حرکت یا نمایش حرکت در یک عکس اکسپوژر بلند را دارید این حالت عکس برداری برای شما بهترین است و کیفیت بالایی را در عکس به شما می دهد.
حالت عکاسی M
در آموزش عکس برداری با دوربین کانن توصیه می شود که از حالت M یا Manual در زمانی استفاده کنید که تسلط کافی بر روی تمامی عملکردهای دوربین را دارید. در این حالت عکاسی تمامی کنترل دوربین به دست کاربر بوده و تنظیمات به صورت دستی انجام می شوند.
اگر با بخش های مربوط به حالت های مختلف عکاسی در آموزش عکاسی با دوربین کانن آشنا باشید می دانید که در صورت استفاده از حالت M برای عکاسی تنظیم سرعت شاتر، دیافراگم، نوردهی، ایزو و وایت بالانس و دیگر موارد را می توانید به صورت دستی و طبق خواسته خود تنظیم نمایید.
آموزش مفهوم ایزو
این اصطلاح که در صنعت فیلم برداری و عکاسی مشترک است بیان گر معیاری برای حساسیت سنسور دوربین به نور است. در بخش های مربوط به آموزش عکاسی با دوربین کانن گفته می شود که دوربین های مختلف می توانند ایزوهای متفاوتی داشته باشند و این عدد بین 100 تا 6400 می تواند متغیر باشد که ISO100 کمترین میزان حساسیت و ISO 6400 بیشترین میزان حساسیت را بیان می کند. در محیط های روشن و با نور زیاد باید حساسیت دوربین را نسبت به نور کم کرد پس طبیعی است که در چنین مواردی باید ایزو دوربین را پایین آورد و برعکس.
آموزش مفاهیم شاتر و دیافراگم
شاتر و دیافراگم نیز مانند ایزو مفاهیمی هستند که در ارتباط با نوردهی بوده و در آموزش عکس برداری با دوربین کانن از اهمیت بالایی برخوردار هستند. دیافراگم و سرعت شاتر بر خلاف ایزو میزان نور وارد شده به دوربین را کنترل می کنند و هر یک می تواند روی دیگری نیز تاثیر بگذارد.
اگر می خواهید پس زمینه سوژه عکاسی شما تار تر دیده شود باید در هنگام عکاسی از دیافراگم با اندازی بیشتر ( مثلا f/4.0) استفاده کنید. اندازه بیشتر دیافراگم موجب می شود که عمق میدان بیشتر شده و به عنوان مثال در هنگام عکاسی از مناظر طبیعی عکس های شما با کیفیت بالایی ثبت شوند.
اما در مورد عکاسی پرتره قضیه برعکس بوده و اندازه دیافراگم باید کوچک تر و در کمترین حالت ممکن تنظیم شده باشد. تنظیم سرعت شاتر نیز بسته به میزان تحرک سوژه داشته و ارتباط مستقیمی با آن دارد؛ به طوری که هرچه میزان تحرک سوژه بیشتر باشد سرعت شاتر نیز باید افزایش یابد.
انتخاب فرمت عکس برداری
دوربین های کانن تنظیمات مختلفی برای فرمت عکس برداری را در اختیار کاربران قرار می دهند. به عنوان مثال فرمت Raw به کاربر اجازه می دهد که علاوه بر ذخیره فرمت JPEG، فایل خام را نیز داشته باشد که وسعت اسلاید بالاتری داشته و به دلیل کیفیت بالاتر آن، می توان تغییرات بیشتری در آن لحاظ کرد. در هنگام انتخاب فرمت عکس برداری بهتر است با بررسی نیازهای خود فرمت مناسب را انتخاب نمایید.
✔ می دونستی عکس گرفتن از طبیعت چه نکاتی داره؟
وایت بالانس در آموزش عکاسی با دوربین کنون
در هنگام عکس برداری با دوربین های کانن باید در نظر داشته باشید که منابع نوری مختلف، طول موج های نوری متفاوتی از خود ساطع می کنند و همین موضوع باعث می شود که برخی عکس ها به رنگ آبی یا نارنجی متمایل باشند. در هنگام آموزش عکاسی با دوربین کانن، دقت به تنظیمات مختلف مربوط به وایت بالانس و همچنین انتخاب گزینه مناسب می تواند موجب ثبت عکس هایی با کیفیت بسیار بالاتر شود.
گزینه های وایت بالانس عبارتند از Daylight ( مناسب برای عکاسی در روز و زیر نور طبیعی خورشید)، Cloudy ( برای عکاسی در روزهای ابری)، Shade ( برای عکاسی از سوژه ای که در سایه قرار دارد)، Tungsten ( مناسب عکاسی در محیط های با نور لامپ های معمولی)، Fluorescent ( برای عکاسی در محیط داخلی) و در نهایت Flash برای گرما بخشیدن به عکس ها.