آنتن دهی ضعیف گوشی، خصوصا گوشی های هوشمندی که امروزه اکثرا مورد استفاده قرار می گیرند همیشه دردسر ساز است. در مواقع مختلف عدم آنتن دهی درست گوشی می تواند در برقراری تماس ها دریافتی، تماس گرفتن کاربران، دریافت و ارسال پیام و از همه مهم تر در استفاده از اینترنت دیتای گوشی اختلال ایجاد کند.
از این رو آموزش روش های تقویت آنتن دهی گوشی می تواند برای کاربران گوشی های هوشمند اهمیت زیادی داشته باشد. این روش های تقویت آنتن موبایل می توانند موجب بهبود کیفیت تماس ها، افزایش سرعت اینترنت و جلوگیری از قطع و وصل شدن آن و مواردی از این دست شوند. راه های متعددی برای تقویت آنتن دهی گوشی وجود دارد که در ادامه به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.
روش های تقویت آنتن دهی گوشی
برای تقویت آنتن دهی موبایل خود، می توانید ترفندهای زیر را به کار بگیرید.
به روز رسانی سیستم عامل گوشی برای تقویت آنتن دهی گوشی
در اولین توصیه برای تقویت آنتن موبایل توصیه می شود آپدیت سیستم عامل گوشی مورد را نظر را امتحان کنید. آپدیت های رسمی که توسط شرکت سازنده گوشی منتشر و عرضه می شوند با هدف از بین بردن یک سری اختلالات احتمالی و رفع باگ های نرم افزاری عرضه می شوند. از این رو می توانند مشکلات ریز و درشتی که در عملکرد گوشی مشاهده می شود را برطرف کنند.
در بسیاری از مواقع همین به روز رسانی سیستم عامل و استفاده از آخرین و به روز ترین نسخه منتشر شده آن می تواند موجب تقویت آنتن دهی گوشی شده و مشکل عدم آنتن دهی یا آنتن دهی ضعیف آن را برطرف کند. اگر گوشی مورد نظر اندرویدی است، برای اطلاعات بیشتر می توانید از مقاله آموزش نصب و ارتقای اندروید کمک بگیرید.
سایر سرویس های گوشی را غیر فعال کنید
در بسیاری از مواقع کاربران گوشی های هوشمند بدون این که از سرویس هایی مانند وای فای، بلوتوث یا سرویس NFC دستگاه استفاده کنند آن ها را روی حالت فعال قرار می دهند. همین سرویس های فعال غیر ضروری می توانند دلیل عدم آنتن دهی درست دستگاه شده و به همین دلیل خاموش کردن و غیر فعال کردن آن ها می تواند راه کاری برای تقویت آنتن دهی گوشی محسوب شود.
حالت شبکه ( Network mode ) را تغییر دهید
در گوشی هایی که از شبکه های 4G پشتیبانی می کنند به صورت پیش فرض حالت شبکه روی LTE/3G/2G قرار دارد. این حالت می تواند در برخی مواقع موجب ضعف در آنتن دهی دستگاه شده و شبکه گوشی بسیار ضعیف شود. در نتیجه در این صورت برای تقویت آنتن دهی گوشی می توان آن را در مواقعی که آنتن ضعیف شده است روی حالت 3G only قرار داد تا به این ترتیب کمی آنتن دهی دستگاه را بهتر کنید.
بیشتر بخوانید: با مطالعه این مقاله به رفع مشکل در دسترس نبودن موبایل بپردازید.
کاربرد حالت هواپیما برای تقویت آنتن دهی گوشی
در مواقعی که آنتن دهی ضعیف است و خصوصا مواقعی که آنتن کاملا قطع می شود، می توان از حالت هواپیما استفاده کرد و با قرار دادن گوشی روی این حالت به نوعی آنتن دهی را بازیابی و تقویت کرد. بنابراین اگر در موقعیتی قرار داشتید که با آنتن های کم و ضعیف دستگاه مواجه شدید یا این که آنتن گوشی دائما قطع و وصل می شد، می توانید با استفاده از حالت هواپیما گوشی، در بسیاری از مواقع مشکل را برطرف کنید و تقویت آنتن موبایل تان را انجام دهید.
برای تقویت آنت دهی گوشی را ریست کنید
ریست کردن گوشی شیوه دیگری برای تقویت آنتن دهی گوشی می باشد. در این رویکرد باید تمام تنظیمات شبکه دستگاه را پاک کرد تا تمام تنظیمات به حالت اولیه برگردد و سپس مجددا تنظیمات را اعمال کرد. در بخش تنظیمات گوشی می توان از گزینه Reset network settings برای ریست کردن تنظیمات شبکه دستگاه استفاده کرد. بعد از این کار معمولا آنتن دهی دستگاه بهتر می شود.
شبکه ها را دستی انتخاب کنید
روش دیگری که برای تقویت آنتن موبایل توصیه می شود، انتخاب دستی شبکه موبایل است. البته این مورد را می توان تنها برای تقویت آنتن دهی گوشی های اندرویدی انجام داد. در این روش باید به صورت دستی شبکه های موجود برای سیم کارت های دستگاه را جست و جو و انتخاب کنید.
برای دسترسی به شبکه های جست و جو شده می توانید ابتدا در بخش تنظیمات دستگاه وارد بخش Find Mobile Networks شوید و بعد از آن با انتخاب گزینه Network operation اجازه دهید لیست شبکه های موجود جست و جو و نمایش داده شود تا در ادامه آن را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: تعمیر تخصصی گوشی سامسونگ
از مکانی که هستید جا به جا شوید
در بسیاری از مواقع مکانی که در آن قرار گرفته اید موجب ضعیف شدن آنتن گوشی شده و در نتیجه آنتن دهی دائما قطع و وصل می شود و ضعیف است. خصوصا در مورد اتصال به دیتای گوشی، معمولا مکانی که در آن قرار دارید می تواند روی آنتن دهی دستگاه اثر بگذارد.
خصوصا برخی مواقع اشیا و یک سری متریال ها می توانند مانع آنتن دهی مطلوب دستگاه شوند. برای تقویت آنتن دهی گوشی بهتر است از مکانی فعلی خود جا به جا شده و به مکانی بهتر بروید. محیط های باز یا طبقات بالاتر ساختمان را برای دستیابی به آنتن بیشتر دستگاه امتحان کنید.
حتی نزدیک شدن به پنجره در بسیاری از موارد می تواند موجب تقویت آنتن موبایل شود، چرا که سیگنال های بهتر و بیشتری دریافت خواهد شد. علاوه بر این بهتر است در زمانی که می خواهید از شبکه تلفن همراه استفاده کنید اگر مشکلی در آنتن دهی ندارید زیاد جا به جا نشوید و مدام راه نروید.
برداشتن قاب گوشی
برخی از قاب ها می توانند روی آنتن دهی دستگاه و دریافت سیگنال کافی و مناسب آن تاثیر منفی بگذارند و موجب دور شدن سیگنال های شبکه از دستگاه شوند. به این ترتیب در یک توصیه بسیار ساده جهت تقویت آنتن دهی گوشی می توان با برداشتن قاب دستگاه، کیفیت سیگنال ها و آنتن دهی گوشی را بررسی کرد. معمولا این کار می تواند به تقویت آنتن موبایل کمک کند.
شارژ موبایل را بررسی کنید
در خصوص گوشی های هوشمند میزان شارژ باتری دستگاه می تواند روی میزان و کیفیت آنتن دهی آن تاثیر بگذارد. برای این که گوشی سیگنال کافی دریافت کند و کیفیت آنتن دهی آن مناسب باشد، بهتر است حتما شارژ باتری حداقل بالای 25 درصد باشد.
در شارژ های پایین معمولا دستگاه به دلیل نداشتن نیروی کافی نمی تواند سیگنال های مورد نیاز را دریافت کند و همین امر موجب ضعف در آنتن دهی دستگاه می شود. بنابراین برای تقویت آنتن دهی گوشی حتما به شارژ دستگاه توجه کنید.
چرا گوشی آنتن ندارد؟
مهمترین دلایل آنتن نداشتن گوشی شامل موارد زیر می شود:
-
مشکلات مقطعی از سوی اپراتور.
-
بهم خوردن تنظیمات شبکه گوشی.
-
کیس و لوزام جانبی موبایل.
-
قرار گرفتن گوشی در کنار اشیایی که آنتن دهی را مختل می کنند.
-
فرسوده شدن سیم کارت، تمیز کردن یا تعویض آن.
-
فشار وارد شدن به سیم کارت و ضربه خوردن موبایل.
-
تنظیمات و سویچ بین شبکه های ۲G ، ۳G و ۴G
-
قرار گرفتن در نقطه جغرافیایی که از نظر آنتن دهی دچار مشکل است.
-
تغییر رام گوشی.
-
مشکلات سخت افزاری
بررسی مشکلات سخت افزاری و رفع مشکل آنتن دهی موبایل
اگر در مکانی هستید که سایر افراد دارای تلفن در اپراتور شما خدمات خوبی دارند، اما تلفن همراه شما آنتن ندارد، امکان دارد نشانه ای از مشکلات سخت افزاری قطعات مربوط به آنتن گوشی باشد.
اگر مشکل آنتن دهی شما مربوط به سخت افزار گوشی باشد بهترین گزینه این است که آن را به یک مرکز معتبر و یک تعمیرکار ماهر بسپارید و از تکنسین بخواهید تا دستگاه شما را آنالیز کنند تا ببینند آیا تلفن همانطور که باید کار میکند یا خیر.
مشکلات سیم کارت
در بعضی موارد مشکل عدم آنتن دهی می تواند از سیم کارت باشد. قرار گیری نادرست سیم کارت در گوشی می تواند مشکلاتی در ارتباط با شناسایی سیم کارت ایجاد نماید. گاهی سیم کارت در اثر ضربه به گوشی از اسلات سیم کارت جا به جا می شود.
برای رفع این موضوع می توانید گوشی را خاموش کنید و سیم کارت را بیرون آورده، بررسی نمایید و مجددا در جای خود قرار دهید. همچنین فرسوده بودن سیم کارت هم میتواند باعث عدم شناسایی آن توسط گوشی و بروز مشکلات آنتن دهی شود که با مراجعه به نمایندگی اپراتور، می توانید یک سیم کارت جدید دریافت نمایید.
تقویت آنتن دهی همراه اول
برای تقویت آنتن دهی همراه اول نیز می توانید از ترفندهای گفته شده استفاده کرده و همچنین با شماره گیری کد #3370* آنتن خط خود را بهبود بخشید. همچنین، در برخی مواقع ممکن است که ایراد پیش آمده در آنتن خط شما مربوط به اپراتور همراه اول باشد. در صورتی که با انجام اقدامات فوق، آنتن دهی سیمکارت همراه اول شما بهبودی پیدا نکرد، می توانید با شماره 9990 برای پیگیری مشکل خود تماس بگیرید.
تقویت آنتن دهی ایرانسل
برای تقویت آنتن دهی ایرانسل هم علاوه بر روش های گفته شده، می توانید از کد #3370* نیز استفاده کنید. معمولا با استفاده از این ترفندها می توانید آنتن سیمکارت ایرانسل خود را بهبود بخشید. در صورت مشاهده نشدن هیچ تغییری در آنتن دهی خط خود، می توانید با شماره 700 تماس بگیرید.
پیدا کردن سیگنال dB در موبایل
برای پیدا کردن سیگنال dB در گوشی خود، به صورت زیر اقدام کنید:
-
به تنظیمات (Settings) گوشی خود و بخش General بروید.
-
حالا به قسمت About phone رفته و وارد بخش Network یا Status شوید.
-
و تمام! در این بخش می توانید میزان سیگنال dB را مشاهده نمایید.
-
هر مقداری بین -50 و -95 را می توانید به عنوان قدرت سیگنال خوب در نظر بگیرید.
به طورکلی برای پیدا کردن سیگنال dB مطلوب در گوشی خود، می توانید در محیطی که هستید قدم بزنید و هر جا که عددی نزدیک به -50 را دیدید، آنتن دستگاه در آن بخش از محیط در بهترین حالت خود قرار دارد.
فیلم آموزش ترفند تقویت آنتن دهی گوشی
حجم ویدئو: | 13.9MB |
مدت زمان ویدئو: | 00:00:12 |
موضوع ویدئو: | ترفند تقویت آنتن دهی موبایل با کد دستوری |
مراجعه به مرکز تعمیرات تخصصی موبایل در زودکمک
اگر هیچ یک از راه کار های بالا نتواند مشکل آنتن دهی موبایل را حل کند و روش های تقویت آنتن دهی گوشی موثر نباشند، شاید دستگاه نیاز به تعمیرات تخصصی نرم افزاری و سخت افزاری مختلفی داشته باشد. شاید یک سری مشکلات نرم افزاری یا خرابی های سخت افزاری موجب آنتن ندادن دستگاه شده باشد.
برای مثال در اثر ضربه و فشار آمدن به گوشی ممکن است ببینید موبایل سیمکارت را شناسایی نمی کند . سایر مشکلات سخت افزاری و همچنین به هم خوردن تنظیمات نرم افزاری نیز می تواند موجب آنتن ندادن گوشی شود. تغییر رام گوشی نیز می تواند عامل آنتن ندادن یا آنتن دهی ضعیف گوشی شود.
به هر حال اگر روش های تقویت آنتن موبایل نتیجه بخش نباشد، متخصصان تعمیر موبایل زود کمک می توانند مشکل شما را به صورت تخصصی رفع کنند.