گروه زود کمک در بخش تعمیرات تلویزیون آماده ی تعمیر و تعویض بک لایت تلویزیون با قیمتی مناسب و همراه با گارانتی است. تعمیر و تعویض بک لایت در انواع تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی انجام شده و محدود به برند خاصی نمی باشد. در این مقاله ضمن بررسی قطعه بک لایت برای کاربران گرامی ، علائم خرابی بک لایت و چگونگی تعمیرات آن شرح داده خواهد شد. همچنین به این پرسش پاسخ خواهیم داد که چه زمانی نیاز به تعویض بک لایت تلویزیون است؟

تعمیر بک لایت تلویزیون

ثبت سفارش آنلاین تعمیر بک لایت تلویزیون

برای تعمیر بک لایت تلویزیون به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. با کلیک بر لینک و یا از طریق اپلیکیشن زودکمک، می توانید درخواست تعمیر بک لایت تلویزیون را به صورت آنلاین ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید. سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج (رایگان) هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، بک لایت تلویزیون خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات تلویزیون، تعمیر کرده و مجددا از آن استفاده کنید.

هزینه تعمیر بک لایت تلویزیون

هزینه تعمیر بک لایت تلویزیون، همچون دیگر قطعات و اجزای دستگاه های الکترونیکی، با توجه به شدت آسیب دیدگی این قطعه مشخص می شود. به خصوص اگر نیاز به تعویض این بخش باشد، باید مبلغ قابل توجهی را برای جایگزین کردن آن پرداخت کنید. با این حال تا عیب یابی دقیق این قطعه، نمی توان در مورد قیمت تعمیر آن نظر داد. اگر لامپ ها قابل تعویض باشند و یا به طور کلی بتوان بک لایت را تعمیر کرد، قیمت تعمیرات به مراتب پایین تر است. اما در شرایطی که امکان تعمیر بک لایت وجود نداشته و راهی جز تعویض آن نباشد، هزینه نهایی به قیمت قطعه جدید بستگی دارد.

تعویض بک لایت تلویزیون

اولویت تکنسین های تعمیرات تلویزیون در زودکمک، تعمیر بک لایت آسیب دیده است. اما در صورت شکستن بک لایت یا سوختن لامپ ها و مدارها، نمی توان این قطعه را تعمیر کرد. در این شرایط باید ضمن تعویض بک لایت، مشکل تلویزیون را برطرف کرد. البته برای تعویض بک لایت تلویزیون، نیاز به باز کردن پنل است. به همین دلیل و نیز با توجه به قیمت بالای نمونه اورجینال این قطعه، تعویض آن هم هزینه بالایی خواهد داشت.

نشانه های خرابی بک لایت تلویزیون

در صورت معیوب شدن بک لایت تلویزیون یک یا چند تا از علائم زیر را رویت خواهید کرد :

  • قطع شدن تصویر در حالی که صدا دارد
  • ظاهر شدن لوگوی آغازین دستگاه و قطع شدن تصویر
  • تاریک شدن قسمتی از تصویر
  • قطع و وصل شدن تصویر تلویزیون (چشمک زدن تصویر تلویزیون)
  • رویت نقاط نورانی یا تاریک در تصویر

در صورت داشتن هر یک از مشکلات ذکر شده می توانید با کارشناسان ما در بخش تعمیر تلویزیون در زود کمک تماس بگیرید تا به محل مورد نظر شما اعزام شده و مشکل را در اسرع وقت برطرف نمایند.

چگونگی تعمیر بک لایت تلویزیون های LCD و LED

در تلویزیون های LED حتی با داشتن یک LED معیوب ممکن است کل تصویر قابل رویت نباشد و کل تلویزیون خاموش شود. برای عیب یابی بک لایت تلویزیون LED ابتدا با یک مولتی متر برق ورودی کانکتور LED بررسی می شود، سپس با باز کردن قطعات مختلف از جمله جدا کردن کابل به قسمت بک لایت تلویزیون می رسیم در این قسمت باید مولتی متر را روی حالت دیود قرار داده و تک تک LED ها را بررسی کنیم تا LED یا LED های معیوب را پیدا کنیم ، پس از پیدا کردن LED معیوب دو حالت وجود دارد یا در صورت امکان همان تک LED معیوب تعویض می شود یا کل نواری که LED معیوب روی آن قرار گرفته به طور کامل تعویض می شود. در تلویزیون های LCD نیز رویه تقریبا مشابه است اما به جای تعویض LED در واقع یک یا چند تیوب فلورسنت به طور کامل تعویض می شوند.

بک لایت تلویزیون چیست ؟

سیستم کارکرد تلویزیون های ال سی دی بدین شکل است که سیگنال تصویر پس از پردازش در قسمت های دیگر برای به نمایش درآمدن به پنل نمایش منتقل می شود اما این سیگنال برای دیده شدن نیاز به نور پس زمینه دارد و این نور توسط بک لایت تلویزیون تولید می شود. نور بک لایت تلویزیون در انواع مختلف تلویزیون توسط انواع مختلفی از لامپ ها تولید شده و از پشت به تصویر تابانده می شود و تصویر را قابل مشاهده می کند. بهترین مثال برای درک بهتر این موضوع این است که زمانی که پزشکان می خواهند عکس رادیولوژِی را رویت کرده و آن را تفسیر کنند آن را در برابر یک صفحه نورانی قرار می دهند تا اطلاعات موجود در عکس قابل رویت شود ، همین مکانیزم در صفحه نمایش تلویزیون توسط بک لایت تلویزیون اتفاق می افتد.

علت خرابی بک لایت تلویزیون چیست؟

در تلویزیون های ال سی دی نور بک لایت تلویزیون توسط لامپ های فلورسنت که ضخامتی تقریبا به اندازه یک مداد و طولی به اندازه اینچ تلویزیون دارند تولید می شود که در پست صفحه نمایش قرار دارند و به وسیله برد بک لایت که شامل مجموعه ای از چوک های تقویت کننده ولتاژ و قطعات راه انداز و همچنین مدارات محافظت کننده و کنترلر است تغذیه می شوند. لامپ های فلور سنت و قطعات تغذیه کننده آنها توان تلفاتی نسبتا بالایی دارند بدین معنی که بیشتر انرژی مصرفی خود را به گرما و حرارت تبدیل می کنند.

این گرما مهمترین دلیل استهلاک بیشتر قطعات به کار رفته در این بخش می باشد. اما در تلویزیون های LED این نور پس زمینه توسط لامپ های LED تولید می شود که تلفات گرایی کمتری نسبت به ال سی دی دارند ، لامپ های LED نیز در اثر مرور زمان و به علت داشتن طول عمر مشخص و علل دیگر مثل نوسان برق و... دچار سوختگی و خاموشی می شوند. انواع بک لایت در تلویزیون های LED عبارتند از Direct LED ، Full array ، Edge LED و Edge lit که هر کدام به طور مجزا شیوه تعمیر و تعویض مختص به خود را دارند.

بیشتر بخوانیم : تعویض برد تیکان تلویزیون

انواع بک لایت تلویزیون های LED 

Direct LED :

این نوع بک لایت تلویزیون به بک لایت شاخه ای نیز مشهور است و به دلیل آمار خرابی بالای آن نسبت یه انواع دیگر شناخته شده تر می باشد. در بک لایت شاخه ای لامپ های بک لایت به صورت شاخه ای در چند شاخه به شکل عمودی یا افقی در پس تصویر پخش می شوند. لامپ های بک لایت با فاصله های معین چند سانتیمتری در کنار هم روی هر شاخه قرار گرفته اند. این نوع چینش در واقع ساده ترین نوع چینش لامپ های بک لایت می باشد، فاصله زیاد لامپ ها باعث می شود تا کیفیت نور پایین بیاید و پایین بودن کیفیت لامپ های تولید شده برای این نوع بک لایت آمار خرابی آن را نیز بالا می برد. در چینش Direct LED به علت استفاده از مدار بندی سری، در صورت خرابی یک لامپ تمام بک لایت خاموش خواهد شد.

Full array :

این نوع چینش بهترین نوع چینش در انواع تلویزیون های LED است زیرا باعث میشود نور به طور یکنواخت و بی نقص در تمام تصویر پخش شود. با وجود شباهت این مدل به مدل Direct به دلیل استفاده از لامپ هایی با کیفیت بالاتر آمار خرابی در این مدل بک لایت تلویزیون بسیار کمتر می باشد و همچنین به دلیل چینش موازی لامپ ها در صورت خرابی یک لامپ کل بک لایت خاموش نخواهد شد و تاثیر آن فقط در محدوده مدار همان لامپ دیده خواهد شد.

Edge LED (UP and DOWN) :

اکثر تلویزیون های با کیفیت تولید شده از این نوع بک لایت تلویزیون استفاده می کنند ، به علت قرار گرفتن لامپ های با کیفیت در اضلاع طولی تلویزیون این لامپ ها می توانند با روشنایی متوسط تمام سطح تصویر را به طور یکنواخت و با شدت نور کافی روشن کنند. کمترین خرابی بک لایت متعلق به این نوع مدل می باشد.

Edge lit :

با توجه به قرا گرفتن این نوع مدل در طرفین دستگاه فشار زیادی به لامپ ها وارد می شود زیرا این لامپ ها باید با تمام قدرت کار کنند تا بتوانند تمام سطح تصویر را به طور یکنواخت روشن کنند. صفحات بازتاب دهنده و پولاریزه باید ساختار مخصوص و کیفیت بالایی داشته باشند تا بتوانند نور را در تمام نقاط تصویر به طور موثر و یکنواخت توزیع کنند.

فیلم آموزش تعمیر بک لایت تلویزیون

Your browser does not support HTML5 video.

حجم ویدئو: 156 MB
مدت زمان ویدئو: 00:01:01
موضوع ویدئو: خدمات تعمیر بک لایت تلویزیون

سوالات متداول تعمیرات بک لایت تلویزیون

آیا تعمیر بک لایت تلویزیون به صرفه است؟

بک لایت از جمله قطعات مصرفی تلویزیون است که عمر مفید معینی دارد. حال چنانچه ترمیم این بخش توسط افراد متخصص و با تجربه انجام گیرد، می ‌توانید تا چند سال از دستگاه خود استفاده کنید. ناگفته نماند تعمیر بک لایت تلویزیون به معنای تعویض لامپ‌ های سوخته آن است. در این حالت اگر لامپ‌ های با کیفیت مورد استفاده قرار گیرد، ترمیم صرفه اقتصادی خواهد داشت. اما در مراکز نامعتبر از لامپ‌ های بی‌ کیفیت استفاده می‌ شود که این امر خرابی مجدد بک لایت را به دنبال دارد.

قیمت بک لایت تلویزیون چقدر است؟

عوامل مختلفی مانند ابعاد تلویزیون، کیفیت محصول و... بر قیمت بک لایت تاثیر دارند. بنابراین نمی ‌توان نرخ مشخصی را برای این قطعه تعیین کرد.

چگونه طول عمر بک لایت تلویزیون را افزایش دهیم؟

با رعایت نکات ساده زیر می ‌توانید طول عمر بک لایت تلویزیون را حتی تا دو برابر نیز افزایش دهید :

  • از قرار دادن وسایل گرمایشی در نزدیکی تلویزیون بپرهیزید.
  • وارد بخش تنظیمات دستگاه شوید و گزینه صرفه‌ جویی در انرژی را روی حالت کم تنظیم نمایید.
  • در بخش تنظیمات،‌ آیتم نور زمینه را روی 80 بگذارید. البته در تلویزیون‌ هایی که میزان تنظیمات تا عدد 20 باشد، باید عدد 16 را برگزینید.
  • در حالت استاندارد بهتر است تلویزیون در طول روز حدود 6 ساعت کار کند.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران