تا به حال،  به این فکر کرده اید که تعمیرکار چگونه موبایلی را تعمیر می کند که حتی قدرت روشن شدن هم ندارد؟ در چنین شرایطی ممکن است احساس کنید که موبایل مورد نظر درگیر اختلالات ساختاری شدیدی است و احتمالا غیرقابل تعمیر خواهد بود. اما این موضوع به طور کلی صحت ندارد. ممکن است یک اختلال نسبتا جزیی کارایی گوشی شما را مختل کرده باشد. به هر حال مشکل هر چه که باشد با جریان کشی در گوشی خاموش برطرف می شود. در ادامه ی مقاله ی پیشرو شما را با این روش تعمیر موبایل آشنا می سازیم.

مشاوران آنلاین زودکمک

کاربرد اصلی جریان کشی در گوشی خاموش

همان طور که اشاره شد، جریان کشی در گوشی خاموش یک پروسه ی تعمیراتی است که برای بازیابی کارایی گوشی های امروزی کاربرد دارد. از طریق جریان کشی موبایل می توانید خرابی قطعه را تشخیص دهید. با استفاده از تست جریان کشی موبایل خاموش متوجه وضعیت کلی دستگاه می شوید. اگر جریان گوشی نرمال باشد، یعنی گوشی مشکل خاصی ندارد. اما ناهنجاری در جریان گوشی دلیلی برای خرابی قطعات آن است. تشخیص خرابی قطعات گوشی از طریق جریان کشی یکی از فعالیت های تخصصی در حوزه تعمیرات الکترونیک و تعمیرات موبایل به شمار می رود.

چه زمانی از پروسه ی جریان کشی گوشی خاموش استفاده می شود؟

معمولا زمانی از پروسه ی جریان کشی در گوشی خاموش استفاده خواهد شد که اختلالات نرم افزاری با خرابی باتری و مدارهای مرتبط با آن تلفیق شود. به عبارتی تعمیرکار برای آنکه خرابی باتری و مدارهای ارتباطی منبع تغذیه را از خرابی های نرم افزاری و سیستم عامل گوشی تشخیص دهد، از جریان کشی استفاده می کند. چراکه خرابی سیستم عامل گوشی مانند مسئله ی از کار افتادگی گوشی منجر به خاموشی کامل دستگاه می شود.

آموزش جریان کشی موبایل خاموش

فقط تعمیرکاران موبایل این عملیات را انجام دهند.

مرحله ی اول :

برای جریان کشی گوشی خاموش ابتدا منبع تغذیه تنظیم می شود. ولتاژ انتخابی  و جریان منبع تغذیه باید کاملا متناسب با باتری گوشی تنظیم شود. معمولا این ولتاژ در حدود 3.7 تا 4 ولت و جریان در حدود 1 تا 2 آمپر می باشد. البته هر تعمیرکارموبایل براساس روش کار خود از ولتاژ و جریان های مختلف استفاده می کند. این میزان می تواند به نسبت مدل گوشی نیز تغییر کند.

بیشتر بخوانیم : تعمیر گوشی خاموش

مرحله ی دوم:

بعد از تنظیم منبع تغذیه، باتری گوشی را خارج کنید. پروب قرمز منبع تغذیه را به پین مثبت و پروب مشکی را به پین منفی سوکت باتری گوشی متصل کنید. در صورتی که باتری بیش از دو پایه داشته باشد و از آن دسته باتری هایی باشد که پایه BSi دارند، پروب منفی منبع تغذیه را باید علاوه بر پایه منفی به BSi هم وصل شود. پایه BSi عموما کنار پایه منفی باتری است.

مرحله ی سوم:

در مرحله ی سوم جریان کشی موبایل خاموش وضعیت ساختاری دستگاه بررسی می شود. جریان گوشی در حالت خاموش باید صفر باشد. اگر جریان چیزی غیر از این باشد، تعمیر موبایل ضروری است. پس از روشن کردن گوشی جریان پله پله افزایش می یابد و به 0.25 تا 0.85 آمپر می رسد. اگر جریان گوشی مغایرت زیادی با این محدوده ها داشته باشد، گوشی معیوب است.

انواع جریان کشی موبایل

به طور کلی جریان کشی در گوشی خاموش دارای سه حالت مختلف به شرح ذیل است:

انواع جریان کشی گوشی

حالت اول:

جریان کشی بالا

جریان کشی بالا که معمولاً بیشتر از 0.15 آمپر می ‌شود، در اثر دو عامل به وجود می ‌آید. یکی این که قطعاتی نظیر لایت، آی سی تغذیه، PF و EMMC دستگاه نقص فنی پیدا کرده و هنگام جریان کشی داغ می ‌شوند. تکنسین ‌ها معمولاً با لمس دست یا استفاده از اسپری فریز قطعات معیوب را شناسایی کرده و در صورت لزوم تعویض می ‌کنند.

عامل دیگری که موجب ایجاد جریان کشی بالا می ‌شود، اتصالی در اجزای برد به خاطر وجود قلع، سولفاته شدن یا آلودگی است. در این موارد کارشناسان زودکمک می ‌کوشند که از طریق شستشوی برد با تینر یا مایع التراسونیک مشکل موجود را برطرف کنند.

حالت دوم:

جریان کشی لحظه‌‌ ای

در جریان کشی لحظه ای پس از این که کلید پاور فشار داده می ‌شود، مقدار جریان افزایش نمی‌ یابد. در این حالت بر اساس عدد نشان داده شده که میزان ثابتی است، می ‌توان به مشکلات مختلف موبایل پی برد. مهم ترین این ایرادات با توجه به مقدار جریان کشی در گوشی خاموش عبارتند از:

  • مقدار جریان ثابت 0.01آمپر بیانگر مشکل از ناحیه آی سی RF است.

  • میزان جریان ثابت بین 0.01 تا 0.03 آمپر نشان دهنده معیوب بودن CPU می باشد.

  • مقدار جریان ثابت بین 0.03 تا 0.06 آمپر نشان می‌ دهد که آی سی تغذیه یا SMD های آن نقص فنی پیدا کرده اند.

  • میزان جریان ثابت بین 0.08 تا 0.15 آمپر بیانگر مشکلات آی سی هارد یا EMMC است.

سایر حالات جریان کشی لحظه‌‌ ای

حالت دیگری در جریان کشی لحظه‌ ای دیده می شود و آن هنگامی است که پیش از فشار دادن کلید پاور، دستگاه جریان زیادی دارد. پس از فشردن دکمه پاور نیز میزان جریان بالاتر می ‌رود. در این حالت ایراد از ناحیه آی سی PF است. حالت بعدی هنگامی است که با فشار دادن کلید پاور جریان ثابت است، اما با رها کردن دکمه جریان صفر می ‌شود. در چنین شرایطی به احتمال زیاد مشکل به خرابی آی سی هارد یا اختلالات نرم‌ افزاری ربط دارد.

حالت سوم:

جریان کشی صفر

نوع دیگر جریان کشی در گوشی خاموش حالت صفر است. در این مورد پس از فشار دادن کلید پاور، مقدار جریان بالا می ‌رود. البته گاهی اوقات پس از فشردن دکمه پاور میزان جریان بدون هیچ گونه تغییری همچنان روی حالت صفر باقی می‌ ماند. در جریان کشی صفر پس از اتصال موبایل به شارژر سه حالت مختلف اتفاق می ‌افتد که عبارتند از:

۱- گوشی شارژ نمی ‌شود

اگر پس از اتصال تلفن همراه به شارژر فرآیند شارژ انجام نشد، تکنسین مربوطه نخست کانکتور باتری را چک می ‌کند. سپس مسیر باتری تا آی سی پاور مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم آی سی پاور ریبال می ‌شود. در این مرحله ممکن است نیاز به تعویض آی سی پاور یا کریستال اصلی باشد.

۲- موبایل شارژ می‌ شود، اما علامت شارژ روی نمایشگر وجود ندارد

زمانی که گوشی شارژ می‌ شود، در حالی که علامت شارژ روی نمایشگر وجود ندارد، به احتمال زیاد موبایل دچار اختلالات نرم ‌افزاری شده است. تیم زودکمک معمولا مشکلات نرم ‌افزاری را با فلش کردن دستگاه برطرف می ‌کنند. البته امکان دارد که تلفن هوشمند ایراد سخت ‌افزاری پیدا کرده و نیاز به تعمیر داشته باشد.

۳- موبایل شارژ می ‌شود، در حالی که علامت شارژ روی نمایشگر آن وجود دارد

گاهی طی جریان کشی در گوشی خاموش، موبایل شروع به شارژ شدن می کند. این در حالی است که علامت شارژ هم روی صفحه نمایش دستگاه دیده می شود. در چنین مواردی کارشناسان نخست کلید پاور را از نظر سلامت تست می‌ کنند. سپس مسیر دکمه پاور تا آی سی پاور مورد بررسی قرار می ‌گیرد. نهایتاً هم ولتاژ پایه پاور را ارزیابی می‌ کنند تا مطمئن شوند که روی عدد 4 ولت قرار گرفته است.

شارژ شدن در هنگام جریان کشی در گوشی خاموش

رفع مشکل جریان کشی گوشی

همان طور که گفته شد، جریان کشی یکی از بهترین راه‌ ها برای عیب یابی و تعمیر گوشی محسوب می ‌شود. توجه داشته باشید این عملیات بسیار تخصصی است، به طوری که تنها تکنسین‌ های ماهر و کارکشته قادر به انجام آن هستند. بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکلات عملکردی در تلفن همراه خود حتماً باید آن را به یک کارشناس حرفه ‌ای بسپارید.

در مجموعه زود کمک این روند جریان کشی در گوشی خاموش توسط زبده‌ ترین و برجسته‌ ترین متخصصان انجام می ‌شود. در واقع کارشناسان مرکز با تکیه بر سال ‌ها تجربه کاری خود قادرند انواع عیوب سخت‌ افزاری و نرم ‌افزاری موبایل شما را رفع کنند.

مشکلاتی نظیر اختلال در اجرای اپلیکیشن ها، عملکرد نامطلوب گوشی و روشن نشدن تلفن‌ همراه نیز توسط تیم زودکمک برطرف می شوند. برای برقراری ارتباط با متخصصین مجموعه ما می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت زودکمک اقدام کنید‌.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران