اگر خاموش و روشن شدن تلویزیون تلویزیون هوشمند شما به کابوسی ترسناک تبدیل شده است و نصفه شب ها با صداهایی که در پذیرایی خانه صحبت می کنند از خواب بیدار می شوید، حتما باید جعبه جادویی خود را به طور دقیق عیب یابی و بررسی کنید. اگر تلویزیون شما به طور تصادفی روشن یا خاموش می شود، احتمالاً به یکی از فناوری هایی ربط دارد که با خواب تلویزیون شما تداخل دارند. خبر خوب این است که رفع مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون، در صورت یافتن منشا ایراد آن، بسیار راحت است و مشکل حادی نیست. در اغلب موارد نیز، علت خاموش روشن شدن ناگهانی تلویزیون، بسیار ساده و پیش پا افتاده است و انجام آن بدون تعمیر امکان پذیر خواهد بود.

مشاوره آنلاین زودکمک

دلایل خاموش و روشن شدن تلویزیون

تلویزیونی که خود به خود روشن یا خاموش می شود، لزوما خراب نیست. در بیشتر موارد، پای یک مشکل ساده و قابل حل در میان است! ممکن است دکمه روشن/خاموش کنترل از راه دور گیر کرده باشد یا باتری ریموت در حال اتمام باشد. ممکن است به طور تصادفی یک تایمر داخلی برای روشن کردن تلویزیون تنظیم شده باشد یا یک دستگاه متصل مانند هر دستگاه متصل به اینترنت یا آداپتور بی سیم USB ممکن است دلیل این مشکل باشد. علاوه بر این، یک تنظیم داخلی HDMI یا CEC می تواند تلویزیون را روشن کند. اما از رایج ترین دلایل خاموش و روشن شدن تلویزیون، می توان به متصل بودن تلویزیون به برق، روشن بودن HDMI-CEC، متصل بودن به وای فای، فعال بودن تایمر تلویزیون، تداخل دستورات تلویزیون های مشابه و آپدیت نبودن فریم ور اشاره کرد که در این مقاله آنها را شرح می دهیم.

خاموش و روشن شدن تلویزیون

رفع مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون، در صورت یافتن منشا ایراد آن، بسیار راحت است.


1- نوسانات برق، شایع ترین دلیل خاموش و روشن شدن تلویزیون

در صورت مواجه شدن با مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون، قبل از انجام هر کار دیگری، آن را خاموش و دوباره روشن کنید. سپس، تلویزیون خود را به طور کامل از برق بکشید، دکمه پاور را به مدت 10 ثانیه نگه دارید و آن را رها کنید. تلویزیون را دوباره وصل کنید تا ببینید آیا مشکل همچنان ادامه دارد یا نه. اگر از محافظ برق استفاده می کنید، آن را کنار بگذارید و تلویزیون را به طور مستقیم به پریز برق وصل کنید. پریز دیگری را نیز امتحان کنید. اگر مشکل از پریز برق نبود، احتمالا محافظ برق شما دچار ایراد شده است.

بیشتر بخوانید: نقاط نورانی روی تصویر تلویزیون

2- روشن بودن HDMI-CEC

CEC یا Consumer Electronics Control، قابلیتی است که به دستگاه های شما امکان می دهد از طریق HDMI یکدیگر را کنترل کنند. به عنوان مثال، وقتی پلی استیشن خود را روشن می کنید، CEC می تواند به طور خودکار تلویزیون شما را روشن کند و آن را به ورودی صحیح تغییر دهد و متصل کند، بدون اینکه نیازی به گرفتن کنترل دیگر خود داشته باشید. این ویژگی ممکن است بعضی اوقات درست کار نکند و تلویزیون شما در اثر سیگنال های نادرست، دچار روشن و خاموش شدن های ناگهانی شود. بنابراین، به تنظیمات تلویزیون خود بروید و CEC را غیرفعال کنید تا ببینید مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون شما حل می شود یا نه.

علت خاموش روشن شدن ناگهانی تلویزیون

برخی از تولیدکنندگان، نام تجاری خاص خود را برای CEC دارند؛ به عنوان مثال، سونی آن را Bravia Sync، سامسونگ آن را Anynet+ و ال جی آن را SimpLink می نامد. بنابراین شاید مجبور شوید برای آشنایی با نام تنظیمات CEC تلویزیون خود، به گوگل سر بزنید و سپس به حل مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون خود بپردازید. اگر همچنان اصرار دارید از CEC استفاده کنید، باید این ویژگی را در دستگاه های دیگر خود غیرفعال کنید. به این صورت می توانید متوجه شوید کدام یک از آنها سیگنال تصادفی را ارسال می کند.


3- متصل بودن به وای فای

اگر تلویزیون شما به سایر دستگاه های خانه هوشمند مانند SmartThings، Alexa، Google Home متصل است، ممکن است برخی از دستورات روتین یا دیگر فرمان ها، به طور تصادفی تلویزیون شما را روشن یا خاموش کنند. اگر تلویزیون شما دارای قابلیت casting داخلی است، ممکن است هر بار که می خواهید یک ویدیوی YouTube را در گوشی خود تماشا کنید، گوشی شما تلویزیون را به صورت خودکار روشن کند. بنابراین، قبل از اینکه هر یک از برنامه های مشابه یوتیوب را جستجو کنید، تنظیمات تلویزیون خود را باز کنید و آن را برای چند روز از Wi-Fi جدا کنید. چون، اگر سرویس های هوشمند نتوانند به وای فای وصل شوند، نمی توانند سیگنال های تصادفی را ارسال کنند و باعث بروز مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون شوند. البته ممکن است برای حل مشکل خود مجبور شوید سایر برنامه ها و دستگاه های هوشمند خود را نیز جستجو کنید تا ببینید کدام یک از آنها با تلویزیون شما مشکل دارد.

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون LED

4- فعال بودن تایمر تلویزیون

بسیاری از تلویزیون های مدرن دارای ویژگی هایی هستند که به شما امکان می دهند تلویزیون را در زمان خاصی از روز روشن یا خاموش کنید. تنظیمات تلویزیون خود را بررسی کنید و تایمر را پیدا کنید و از غیرفعال بودن آن مطمئن شوید. اگر باتری ریموت شما در حال اتمام است، ممکن است به دلیل نوسانات برق، سیگنال های اشتباهی را ارسال کند. بنابراین، یک جفت باتری جدید را در کنترل خود قرار دهید تا ببینید آیا مشکل آن حل می شود یا نه. همچنین باید دکمه ها را به خوبی تمیز کنید. دقت کنید که اگر روی دکمه پاور خوراکی یا نوشیدنی ریخته باشد و پاک نشده باشد، بعد از مدتی به دکمه پاور می چسبد و به عامل خاموش و روشن شدن تلویزیون تبدیل می شود.

 

علت خاموش و روشن شدن تلویزیون

5- تداخل دستورات تلویزیون های مشابه

یکی دیگر از عوامل خاموش و روشن شدن تلویزیون، تداخل سیگنال دو تلویزیون مشابه است. درست است که تلویزیون ها نباید با یکدیگر تداخل سیگنال داشته باشند، اما گاهی اوقات اتفاق می افتد که تلویزیون هایی با ساخت مشابه، در صورتی که در فاصله ای نزدیک به هم قرار داشته باشند، به راحتی دستورات یکدیگر را رهگیری و اجرا می کنند. برای مثال، اگر تلویزیونی در پذیرایی و تلویزیونی در اتاق رو به روی پذیرایی دارید، سیگنال های کنترل تلویزیون اتاق شما، می تواند بر تلویزیون دیگر تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: بهترین تلویزیون های ایرانی 2021

6- تنظیم نبودن Eco Mode

بسیاری از تلویزیون های هوشمند، با فشار دادن دکمه پاور به طور کامل خاموش نمی شوند و در عوض، به حالت خواب کم مصرف می روند. این حالت، به آنها اجازه می دهد از بسیاری از ویژگی هایی که در موارد قبلی گفته شد، استفاده کنند. در این شرایط می توانید با استفاده از حالت Eco Mode، تلویزیون خود را فعال کنید. این حالت ممکن است در هر برند نام متفاوتی داشته باشد، اما عملکرد Eco Mode به این صورت است که وقتی تماشای تلویزیون شما تمام شد، این دستگاه را به طور کامل خاموش می کند. البته این حالت ممکن است مانع از عملکرد چند ویژگی جزئی در تلویزیون شود، اما مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون شما را حل می کند. همچنین می توانید حالت Eco Mode را در سایر دستگاه ها نیز بررسی کنید. چون برخی دستگاه ها ممکن است هنگامی که به حالت خواب می روند، سیگنال هایی را به تلویزیون ارسال کنند.

 

خاموش روشن شدن ناگهانی تلویزیون رفع مشکل

7- آپدیت نبودن فریم ور

مشکلات نرم افزاری مانند آپدیت نبودن فریم ور، یکی از عواملی است که منجر به بروز مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون می شود. البته این مشکلات، تنها با یک به روزرسانی ساده برطرف می شوند. البته به روزرسانی های تلویزیونی گاهی اوقات می توانند مشکلات خاص خود را ایجاد کنند. بنابراین تنها در صورت لزوم، تلویزیون خود را به روزرسانی کنید. اگر هنوز منشا مشکل را شناسایی نکرده اید، به تنظیمات تلویزیون خود بروید و ببینید آیا به روز رسانی سیستم عامل موجود احتیاج است یا نه. چون برخی از تلویزیون ها ممکن است از شما بخواهند که به روزرسانی را با استفاده از درایو فلش و به صورت دستی نصب کنید. در این صورت، باید سایت پشتیبانی سازنده را بررسی کنید تا ببینید آیا برای مدل تلویزیون شما، به روز رسانی منتشر شده است یا نه.

8- بالا رفتن بیش از اندازه دمای تلویزیون

یکی از دلایل خاموش و روشن شدن تلویزیون، ایجاد گرمای نامتعارف در آن است. معمولا حرارت بیش از حد در اثر انسداد منافذ دستگاه به وجود می ‌آید. در این حالت هوا به خوبی تهویه نمی شود، پس دما به طور غیر عادی بالا می رود. برای رفع مشکل باید تلویزیون را از برق بکشید و گرد و غبار تجمع یافته در منافذ آن را به دقت پاک کنید. علاوه بر آن توصیه می‌ شود مکان خنک ‌تری را برای نصب دستگاه برگزینید.

9- خرابی مین برد و خاموش و روشن شدن تلویزیون

مین برد با همه قطعات تلویزیون ارتباط دارد؛ بنابراین طبیعی است که هرگونه ایراد در آن عملکرد قسمت‌ های مختلف را مختل کند. یکی از علائمی که نشان می ‌دهد مین برد آسیب دیده، خاموش شدن تلویزیون و به دنبال آن چشمک زدن چراغ جلوی آن است. در چنین شرایطی علی رغم چشمک زدن چراغ پاور، دستگاه روشن نمی‌ شود.

10- خرابی برد پاور تلویزیون

صدمه دیدن برد پاور هم مشکل خاموش و روشن شدن تلویزیون را به دنبال دارد. برد پاور یکی از قطعات اصلی دستگاه است که انرژی مورد نیاز را برای بخش‌ های مختلف فراهم می‌ کند. بنابراین در صورت آسیب دیدن این قطعه وسیله نمی‌ تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. چنانچه خرابی برد پاور به سرعت تشخیص داده شود، با تعویض آن ایراد خاموش و روشن شدن ناگهانی رفع می گردد. بنابراین باید در اسرع وقت عیب یابی و تعمیر تلویزیون خود را به یک فرد متخصص بسپارید.

خرابی برد پاور تلویزیون

11- متصل کردن فلش ویروسی به تلویزیون

گاهی اختلال خاموشی خود به خود به علت اتصال فلش مموری ویروسی به تلویزیون اتفاق می‌ افتد. پس از این که فلش آلوده را به دستگاه متصل می کنید، ویروس ‌ها به بخش ‌های مختلف آن وارد می شوند. در چنین مواقعی برنامه‌ های اصلی نمی‌ توانند کارکردی به خوبی گذشته داشته باشند. به همین دلیل پیش از این که از بابت سالم بودن دیوایس‌ های جانبی مطمئن شوید، آن ها را به تلویزیون وصل نکنید.

12- قطع شدن مدار استندبای

یکی دیگر از عوامل موثر در خاموش و روشن شدن تلویزیون قطع شدن مدار استندبای است. مدار استندبای به دلیل این که توان mcu و سایر بخش‌ ها را در پنل ال ‌سی ‌دی تغذیه می‌ کند، اهمیت زیادی دارد. پس دور از انتظار نیست که با قطع شدن آن دستگاه ناگهان خاموش شود. در چنین شرایطی کارشناسان مدار مربوطه را که روی برد smps تعبیه شده، ترمیم می‌ کنند.

بررسی خاموش و روشن شدن تلویزیون در انواع برندها

تا کنون مهم ترین عوامل خاموش و روشن شدن تلویزیون را به شما معرفی کرده و راه های برطرف کردن آن را نیز شرح داده ایم. اما لازم به ذکر است این دلایل در تمامی تلویزیون ها مشابه می باشد و راه های برطرف کردن آن نیز یکی است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از طریق تماس با شماره 1662 با کارشناسان ما در مرکز زودکمک در هر ساعت از شبانه روز در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

علت خاموش و روشن شدن تلویزیون ال جی

روشن و خاموش شدن تلویزیون سامسونگ

بررسی دلایل خاموش و روشن شدن تلویزیون سونی

خاموش و روشن شدن تلویزیون شارپ، دلایل و راهکارها

خاموش و روشن شدن تلویزیون اسنوا

خاموش و روشن شدن تلویزیون تی سی ال

خاموش و روشن شدن تلویزیون پاناسونیک

خاموش و روشن شدن تلویزیون ایکس ویژن

بررسی دلایل خاموش و روشن شدن تلویزسون دوو

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران

زودکمک
1402/11/29-11:43

درود بر شما محمد شریفی عزیز

اگر مراحل بالا را بررسی نمودید، کنترل خود را تعویض نمایید اگر مشکل برطرف نشد ایراد میتواند از مین برد دستگاه شما باشد. شما میتوانید برای دریافت خدمات و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 1662 تماس بگیرید.

محمد شریفی
1402/08/18-21:15

تلویزیون خود به خود روشن و خاموش میشود وقتی باتری کنترل رو در میاوریم این مشکل بر طرف میشود علت چیست