آموزش ارتقا هارد کیس کامپیوتر

یکی از روش های ارتقا سیستم، ارتقا هارد کیس می باشد. سیستم های کامپیوتری هر چقدر هم در زمان خرید جز بهترین ها بوده باشند، بالاخره بعد از گذشت مدت زمانی به یک سیستم قدیمی تبدیل می شوند و کاربران را به این فکر می اندازند که آیا باید به فکر خرید یک سیستم جدید باشند؟ خصوصا اگر از این سیستم برای کار های گرافیکی مختلف استفاده کنند و به سرعت و حافظه مطلوب آن نیاز داشته باشند، کند شدن کامپیوتر و کمبود فضای ذخیره سازی سیستم مشکلی است که اکثر کاربران را به فکر تعویض کامپیوتر می اندازد. اما یک راه کار دیگر هم وجود دارد و آن هم ارتقای کیس است. ارتقا هارد کیس کامپیوتر برای مثال می تواند یک گزینه پیشنهادی عالی برای افزایش کارایی سیستم تلقی شود. برای این منظور به تعویض هارد کیس مورد نظر نیاز است تا با ارتقای آن به یک نمونه جدید تر سرعت سیستم را دوباره افزایش دهیم. در این جا با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد نحوه ارتقا کیس هارد و نکات و مزیت های آن اطلاعات کسب کنیم.

مشاوره آنلاین زودکمک

✔ نحوه چک کردن دمای کارت گرافیک کامپیوتر 

ارتقا کیس کامپیوتر در چه زمینه هایی امکان پذیر است؟

پیش از بررسی نحوه ارتقا هارد کیس باید به این موضوع اشاره کنیم که برای ارتقا دادن سیستم الزاما تنها راه کار تعویض هارد کیس نیست و می توان با ارتقای سایر قطعات سخت افزاری هم این کار را انجام داد. برای مثال ارتقای رم می تواند به طرز چشم گیری روی عملکرد سیستم تاثیر مثبت داشته باشد و حتی بسیار معتقدند در کنار ارتقا دادن هارد بهتر است رم را هم افزایش داد. ارتقا کارت گرافیک و ارتقا سی پی یو کامپیوتر هم راه کار دیگری است که برخی از کاربران، خصوصا گیمر ها و گرافیست ها آن را ترجیح می دهند. اما با این حال یکی از ساده ترین و موثر ترین گزینه ها برای ارتقا دادن سیستم، ارتقا دادن هارد درایو آن است.

 

ارتقا هارد کیس

 


چرا به ارتقا هارد کیس سیستم نیاز است؟

معمولا سیستم های قدیمی را ارتقا می دهند اما این بدین معنی نیست که نمی توان برای سیستم های جدید هم تعویض هارد کیس را در نظر گرفت. در کل زمانی که کاربران می خواهند سیستم شان سرعت بیشتری داشته باشد یا این که فضای ذخیره سازی بیشتری را نیاز دارند، به فکر ارتقا هارد کیس می افتند. در برخی موارد کاربران می خواهند سیستم خود را به یک PC مناسب برای گیمینگ تبدیل کنند و به همین دلیل به فکر ارتقای سخت افزاری کیس خود می افتند. کاربران سیستم های کهنه و قدیمی هم برای گسترش فضای ذخیره سازی و بهبود کارایی سیستم خود به فکر ارتقا هارد کامپیوتر شان می افتند. با این کار می توان به صرف هزینه ای به مراتب کم تر نسبت به تعویض کامل سیستم، به یک کامپیوتر سریع تر و بهینه تر دست یافت. با تعویض کردن هارد سیستم معمولا سرعت بوت شدن دستگاه نیز به طرز قابل توجهی افزایش می یابد.


مراحل ارتقا هارد کیس شامل چه گام هایی می شود؟

بعد از این که به دلیل کندی سیستم و کمبود فضای ذخیره سازی تصمیم به ارتقا هارد کیس سیستم خود گرفتید، باید مراحل تعویض هارد کیس را به درستی دنبال کنید تا بتوانید کیس خود را به یک کیس جدید و ایده آل تبدیل کنید. در قدم اول با بررسی تمام موارد ضروری در انتخاب هارد درایو، هارد مورد نظر جهت تعویض را انتخاب و تهیه کنید. علاوه بر این تمامی اتصالات آن را هم فراهم کنید. در قدم بعدی باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید کل داده ها، برنامه ها و سیستم عامل را به هارد جدید انتقال دهید یا این که مجددا سیستم عامل را نصب می کنید. قطعا انتقال سیستم عامل دردسر های پیکربندی مجدد را ندارد اما پیچیدگی هایی هم خواهد داشت. از طرفی هم می توان روی هارد درایو جدید مجددا سیستم عامل را نصب کرد. در نهایت هم با نصب درایو های جدید پروسه ارتقا هارد کیس به اتمام می رسد.

 

 


نکات ارتقا هارد کیس کامپیوتر شامل چه مواردی می شود؟

برای این که بخواهید هارد درایو سیستم را تعویض کرده و آن را ارتقا دهید، باید چندین نکته مهم را در نظر داشته باشید که شامل موارد زیر می شود:

  • اول از همه باید یک هارد درایو مناسب را برای درایو جدید ذخیره سازی انتخاب کنید. در این خصوص لازم است به برخی نکته ها توجه کنید که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.
  • در نظر بگیرید که چه نوع درایوی مناسب سیستم شما است
  • با توجه به کیس و کامپیوتری که دارید، بهترین هارد درایو را از نظر سایز و اندازه فیزیکی انتخاب کنید
  • اتصال های مورد نیاز را بررسی کنید
  • باید تمام ویژگی های مورد نیاز هارد درایو نظیر اندازه، سرعت و ... را برای ارتقا هارد کیس در نظر بگیرید
  • انتخاب هارد درایو جدید را متناسب با نوع سیستم انجام دهید و مطمئن شوید مادربرد از سرعت هارد جدید پشتیبانی کند

انتخاب هارد مناسب برای ارتقای کیس

برای انتخاب یک هارد مناسب جهت تعویض هارد کیس کامپیوتر مورد نظر باید چندین مورد مهم را در نظر گرفت تا در نهایت از نتیجه ارتقای آن رضایت داشته باشید. برای این منظور اول ببینید که از ارتقا هارد کیس سیستم چه هدفی را دنبال می کنید. آیا مشکل کمبود فضای ذخیره سازی است یا این که به سرعت بیشتر کامپیوتر نیاز دارید. هارد های SSD بهترین گزینه برای افزایش سرعت سیستم هستند و بارگذاری فایل ها و برنامه های سنگین با این هارد به مراتب سریع تر خواهد بود. در مقابل هارد درایو های معمولی فضای بسیار بیشتری را برای ذخیره سازی فراهم می کنند و هزینه کم تری را هم در بر می گیرند. در بسیاری از کامپیوتر های رومیزی این امکان وجود دارد تا با استفاده از هر دوی این هارد درایو ها، سیستم را ارتقا بخشید. به این ترتیب می توان هم به سرعت بیشتر و هم فضای ذخیره سازی لازم دست یافت. در نهایت هم باید به مواردی مانند میزان فضای ذخیره سازی مورد نیاز، سرعتی که برای کار های خود به آن نیاز دارید و اندازه و سایز هارد تعویضی توجه کنید.


انتخاب اتصالات مناسب برای تعویض هارد درایو کیس

نکته مهم دیگری که در پروسه ارتقا هارد کیس کامپیوتر باید به آن توجه کنید، نوع اتصالاتی است که با توجه به نوع سیستم و ورژن درایو ها به آن نیاز دارید. در خصوص درایو های مدرن تر معمولا از اتصال ساتا برای انتقال برق استفاده می شود. این کابل باید متناسب با نوع سیستم انتخاب شود. برای مثال در خصوص کامپیوتر های رومیزی این کابل ساتا باید یک کابل 15 پین باشد. این کابل هارد درایو را به مادربرد متصل می کند و باید حتما عملکرد درست مورد نیاز را برای تامین برق هارد درایو داشته باشد. به همین دلیل انتخاب اتصال دقیق و متناسب هارد درایو جدید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این میان باید حتما به این نکته هم توجه داشته باشید که هارد درایو مورد نظر تان با مادربرد سیستم سازگاری داشته باشد و مادربرد بتواند سرعت این هارد درایو جدید را پشتیبانی کند.


نحوه تعویض هارد کیس کامپیوتر

زمانی که مشخص کردید کدام هارد درایو مناسب سیستم شما است و تمامی اتصالات و ابزار لازم را هم فراهم کردید، می توان برای ارتقا هارد کیس سیستم مورد نظر دست به کار شد. البته نحوه تعویض هارد کیس به نوع سیستم بستگی دارد. در سیستم های قدیمی تر، معمولا درایو های هارد به کمک پیچ و فریم به کیس متصل اند. در مقابل در کیس های جدید تر این درایو ها درون یک محفظه در کیس قرار داده شده اند. در نتیجه با توجه به نوع سیستم به ابزار های مخصوص جهت تعویض و ارتقای کیس نیاز است. بعد از باز کردن سیستم و جدا کردن اتصالات و هارد درایو ها، می توان کار تعویض هارد درایو را انجام داد.

 

به دلیل حساسیت ارتقا هارد کامپیوتر بهتر است آن را به دست تکنسین های مجرب بسپارید تا با دقت و مهارت کافی کار ارتقا هارد کیس را انجام دهند. در سامانه جامع آنلاین زود کمک می توانید سریع ترین و با کیفیت ترین خدمات را در محل دریافت کنید.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران