کارت گرافیک (GPU) به کار رفته در لپ تاپ ها و کامپیوتر های رومیزی (PC) در واقع تراشه ای است که وظیفه انجام محاسبات ریاضی به منظور پردازش داده های گرافیکی و تولید و ارسال تصویر به نمایشگر را بر عهده دارد. این تراشه با قابلیت ها و قیمت های مختلفی در بازار موجود است ، البته باید بدانید این تراشه در کامپیوترهای لپ تاپ و گوشی های موبایل توسط سازنده به برد اصلی متصل شده و قابل ارتقا نمی باشد. اما در کامپیوتر های رومیزی یا دسکتاپ ها قضیه متفاوت است و کاربر می تواند منطبق با نیاز خود کارت های گرافیکی مختلفی را تهیه و بر روی سیستم نصب و راه اندازی کند. این قطعه نیز مانند سایر قطعات الکترونیکی دچار خرابی و مشکلاتی می شود که ما را نیازمند تعمیر کارت گرافیک می کند. تعمیر کارت گرافیک بسته به نوع مشکل میتواند بسیار آسان و کم هزینه و یا پیچیده و پر هزینه باشد. باید بدانید که در موارد بسیاری تعمیر کارت گرافیک ممکن نبوده و یا از نظر اقتصادی به صرفه نخواهد بود.
ثبت سفارش آنلاین تعمیر کارت گرافیک
برای تعمیر کارت گرافیک به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. شما می توانید درخواست خود را به صورت آنلاین در سامانه یا اپلیکیشن زودکمک ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید.
سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج (رایگان) هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، کارت گرافیک خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات کامپیوتر، تعمیر کرده و مجددا از آن استفاده کنید.
✔ نحوه ارتقای کامپیوتر قدیمی
علل خرابی کارت گرافیک
کارت گرافیک معمولا در اثر حرارت بیش از حد دچار خرابی می شود، عواملی که باعث بالا رفتن حرارت کارت گرافیک می شوند عبارتند از :
-
تجمع گرد و خاک در مسیرهای هوایی هیت سینک و فن
-
از کار افتادن فن خنک کننده
-
منبع تغذیه ضعیف با توان پایین
-
فاسد شدن و خشک شدن خمیر سیلیکون و یا پد های حرارتی به کار رفته در سیستم خنک کننده کارت
-
انجام اورکلاک (بالا بردن فرکانس) توسط افراد غیر حرفه ای ( باعث سوختگی کارت گرافیک شده که در این صورت معمولا تعمیر کارت گرافیک ممکن نخواهد بود.)
علائم خرابی کارت گرافیک
به منظور انجام صحیح پروسه تعمیر کارت گرافیک ابتدا باید علائم خرابی آن را به درستی تشخیص دهیم، این علائم عبارتند از :
-
احساس گرمای بیش از حد از سمت کارت گرافیک
-
عدم نمایش تصویر
-
مواجهه با بلو اسکرین یا صفحه آبی مرگ (BSOD) هنگام انجام بازی یا تماشای فیلم و وب گردی
-
هنگ کردن سیستم
-
مشاهده رنگ ها و الگوهای غیر عادی روی صفحه نمایشگر
-
دریافت ارور مبتنی بر توقف عملکرد کارت گرافیک
-
شنیده شدن صدای بلند فن لپ تاپ یا فن گرافیک در کامپیوترهای پی سی
✔ علت بالا رفتن دمای کارت گرافیک کامپیوتر و نحوه رفع این مشکل
راه حل های رفع خرابی کارت گرافیک
-
قبل از هر اقدامی اتصالات را بررسی کنید و از سلامت کابل تصویر و قرار گرفتن صحیح آن روی سوکت ها اطمینان حاصل کنید.
-
از صحت و سلامت مانیتور خود اطمینان حاصل کنید ، زیرا در بسیاری از موارد مشکل از مانیتور است و نه کارت گرافیک.
-
کارت صدا و درایور های آن را بررسی کنید زیرا در حین انجام بازی در بسیاری از مواقع کرش و هنگ کردن سیستم به خاطر مشکلات کارت صدا رخ می دهد.
-
کارت گرافیک دیگری را روی سیستم قرار دهید ، در صورتی که مشکل با تعویض کارت برطرف شد گرافیک قدیمی را به تعمیرگاه ببرید.
-
به دیوایس منیجر بروید و آداپتور گرافیک خود را بررسی کنید ، اگر در قسمت تنظیمات آن ارورهای کد 43 یا 12 را مشاهده می کنید احتمالا نیاز به خدمات تعمیر کارت گرافیک دارید.
-
درایور کارت گرافیک خود را به روز رسانی کنید ، اینکار در بسیاری از مواقع چاره ساز خواهد بود.
-
اگر از گرافیک یکپارچه در کنار کارت گرافیکی دستگاه استفاده می کنید سعی کنید آداپتور گرافیک معیوب را یکبار از طریق دیوایس منیجر غیرفعال و مجددا فعال کنید.
-
درایورهای مربوط به کارت گرافیک را در محیط safe mode یک بار پاک کرده و بعد از ری استارت سیستم مجددا نصب کنید.
-
فن و هیت سینک کارت گرافیک خود را از نظر انباشته بودن گرد و خاک بررسی کنید و در صورت کثیفی آن را با استفاده از یک دمنده هوا (Blower) پاکسازی کنید.
پروسه تعمیر کارت گرافیک به صورت سخت افزاری
در مواردی که مشکل به صورت نرم افزاری قابل رفع نباشد ناچار به تعمیر کارت گرافیک به صورت سخت افزاری هستیم . در بیشتر مواقع مشکل از خازن های به کار رفته روی برد گرافیک است، یک خازن باد کرده می تواند عملکرد کارت گرافیک را دچار اختلال کند که تعمیر آن به راحتی و با کمترین هزینه توسط تعمیرکار زود کمک انجام می پذیرد. در موارد دیگری نیز مشکل از ماسفت ها و یا مقاومت های به کار رفته روی برد گرافیک است که تعویض و تعمیر آنها نیز سریع و کم هزینه خواهد بود.
اما در مواردی نیز مشکل از قلع مردگی چیپ کارت گرافیک می باشد که تعمیر آن توسط انجام پروسه ریبال (BGA) و توسط دستگاه مخصوص در نمایندگی تعمیرات تخصصی زود کمک انجام می پذیرد. اما در مواردی مانند سوختن چیپست اصلی معمولا تعویض آن مگر در موارد خاص از نظر اقتصادی به صرفه نخواهد بود و تهیه یک کارت گرافیک جدید توجیه منطقی و اقتصادی بیشتری خواهد داشت.
💻 نحوه ریبال کردن چیپ کارت گرافیک لپ تاپ
خدمات ارائه شده برای تعمیر کارت گرافیک
-
ریبال (BGA) و تعویض چیپ به منظور تعمیر کارت گرافیک
-
برطرف کردن مشکل خروجی ندادن تصویر کارت گرافیک
-
برطرف کردن مشکل بهم ریختگی رنگ ها و عوض شدن رنگ ها
-
تعمیر و تعویض پورت های VGA ، DVI ، HDMI ، DP
-
سرویس فن و خنک کننده کارت گرافیک
-
برطرف کردن مشکل مدار تغذیه کارت گرافیک
-
رفع مشکل خط های راه راه به صورت عمودی و افقی روی مانیتور
-
برطرف کردن مشکل داغ شدن بیش از حد کارت گرافیک
-
برطرف کردن مشکل نمایش تصویر و خاموشی سیستم بلافاصله بعد از آن
-
تعمیر قطعات روی برد کارت گرافیک و رفع اتصالی های برد
-
رفع ری استارت شدن سیستم هنگام نصب درایور کارت گرافیک
هزینه تعمیر کارت گرافیک
قیمت تعمیرات کارت، با توجه به میزان آسیب دیدگی این قطعه متفاوت است. در بیشتر موارد خرابی کارت گرافیک به گونه ای است که تعمیر آن چندان هزینه بر نیست. گاهی باید اجزای آن تعویض شده و اصطلاحا، ریبال شوند. در این صورت ممکن است این فرایند، کمی هزینه بر باشد.
همکاران ما در مرکز تعمیر لپ تاپ زودکمک، پس از بررسی و عیب یابی دقیق این قطعه، هزینه تعمیر کارت گرافیک را به شما اعلام می کنند. اگر نیاز به تعویض این قطعه باشد، باید مبلغ قطعه جدید را نیز پرداخت کنید؛ البته این کار تنها در صورت رضایت شما انجام می شود.
هزینه تعویض کارت گرافیک
تعویض کارت گرافیک در شرایطی انجام می شود که این قطعه قابل تعمیر نباشد. بسیاری از تعمیرکاران واحد تعمیرات کامپیوتر، تعمیر کارت گرافیک را به صرفه نمی دانند و هنگام خرابی این قطعه، به کاربران توصیه می کنند که آن را تعویض کنند.
هزینه تعویض کارت گرافیک، با توجه به قیمت نمونه جدید آن متفاوت است. درمجموع باید بدانید که قطعات اورجینال، بعضا کمیاب و نسبتا گران قیمت هستند. به همین دلیل ممکن است برای تعویض کارت گرافیک هم نیاز به پرداخت مبلغ نسبتا بالایی داشته باشید.
آیا تعمیر کارت گرافیک بهتر است یا تعویض آن؟
تا عیب یابی دقیق کارت گرافیک، نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد. در مجموع کارشناسان تعمیر لپ تاپ پیشنهاد می دهند که این قطعه با نمونه جدید تعویض شود تا پردازش های گرافیکی سیستم، سرعت و کیفیت بهتری داشته باشند.
با این حال گاهی شدت خرابی این قطعه به اندازه ای نیست که ضرورتی برای تعویض آن وجود داشته باشد و یا ممکن است کاربر تمایلی به این کار نداشته باشد؛ در این صورت تعمیر کارت گرافیک اقدام به صرفه تری است.
رفع مشکلات کارت گرافیک در زودکمک
در صورت بروز هر گونه خرابی کارت گرافیک می توانید برای دریافت انواع خدمات تخصصی به منظور عیب یابی و تعمیر کارت گرافیک خود با کارشناسان ما در مجموعه تعمیرات تخصصی زود کمک تماس حاصل فرمایید.
این مرکز با در اختیار داشتن کادر متخصص و با تجربه همچنین مدرن ترین ابزار آلات و ماشین آلات تعویض و رفع ایراد چیپست های کامپیوتری آمادگی ارائه خدمات تعمیرات تخصصی با بالاترین سطح کیفیت را داراست.