طی سالیان اخیر به دلیل افزایش قیمت آسانسور، تعمیر موتور آسانسور کاری به صرفه و رایج است. آسانسور دارای قطعات زیادی است که این قطعات با هماهنگی یکدیگر می توانند باعث کار کردن آسانسور شوند. مهم ترین قطعه آسانسور موتور آن است. در صورت خرابی موتور آسانسور کل سیستم آسانسور با اختلال مواجه می شود. در این مبحث قصد داریم بیشتر به این مسئله بپردازیم.
ثبت سفارش آنلاین تعمیر موتور آسانسور
برای تعمیر موتور آسانسور به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. با کلیک بر لینک و یا از طریق اپلیکیشن زودکمک، می توانید درخواست تعمیر موتور آسانسور را به صورت آنلاین ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید. سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، موتور آسانسور خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات آسانسور، ترمیم کرده و مجددا از آن استفاده کنید.
هزینه تعمیر موتور آسانسور
آسانسور نیز همچون سایر لوازم برقی به تعمیر و نگهداری احتیاج دارد. نمایندگی تعمیر موتور آسانسور با به کار گیری متخصصان مجرب و حرفه ای، به صورت تخصصی خرابی موتور آسانسور را تعمیر می کنند. هزینه تعمیر موتور آسانسور به نوع بیمه آسانسور و سیستم ایمنی آن بستگی دارد.
بالطبع سالانه نرخ هزینه تعمیر موتور آسانسور افزایش پیدا می کند. همچنین بین آسانسورهای خانگی، شرکتی، فروشگاهی و غیره تفاوت قیمت وجود دارد. با توجه به اینکه تعمیر و نگهداری آسانسور باعث افزایش ایمنی آن می شود، هزینه کردن برای تعمیر آسانسور اقدامی به صرفه است.
انواع خرابی موتور آسانسور
به منظور تعمیر موتور آسانسور لازم است بدانید که کدام قسمت از موتور آسیب دیده است. به طور کلی خرابی موتور آسانسور به دو شکل الکتریکی و مکانیکی اتفاق می افتد. اما برای اینکه با این دو نوع خرابی بیشتر آشنا شوید، در ادامه به آن اشاره میکنیم.
خرابی الکتریکی موتور آسانسور
خرابی الکتریکی موتور آسانسور به دلیل اختلال در جریان الکتریکی ایجاد می شود و لازم است نسبت به تعمیر موتور آسانسور اقدام کرد. این خرابی شامل قطع شدن جریان برق در مسیر، اتصال بدنه و اتصال کوتاه در سیم پیچ موتور آسانسور است.
به منظور یافتن علت خرابی موتور آسانسور می توان نحوه عملکرد موتور را زمانی که به برق متصل است، سنجید و با بررسی آن به نتیجه رسید. به همین منظور لازم است یک آمپر متر و فیوز در مسیر هر یک از فازها قرار داد و برای چند ثانیه موتور آسانسور را به برق با ولتاژ 360 ولت وصل کرد.
علت های خرابی موتور آسانسور
به این ترتیب ممکن است یکی از حالت های زیر اتفاق بیافتد:
- موتور آسانسور عکس العملی نشان نمی دهد
زمانی که موتور آسانسور پس از متصل شدن به ولتاژ 360 ولت هیچ عکس العملی نشان ندهد و جریانی در آمپر مترها مشاهده نشود، ممکن است مشکل از قطع شدن سیم پیچی فازها در حالت اتصال ستاره باشد. از این رو باید اندازه گیری مقاومت بین دو فاز انجام شود و در صورتی که بی نهایت بود، مشکل قطع شدن جریان برق در مسیر فازها وجود دارد.
- موتور آسانسور ارتعاش و صدا دارد ولی حرکت نمی کند
هنگامی که موتور آسانسور به سه فاز برق متصل شد، ممکن است صدا و ارتعاش داشته باشد اما حرکت نکند. در این صورت به این نتیجه می رسیم که گروه کلافی که آمپر متر مربوط به آن جریان، برق را نمایش نمی دهد، دچار قطعی شده است. با اندازه گیری مقاومت سر گره های کلاف مربوط به هر یک از فازها، می توان به تشخیص گروه کلاف قطع شده کمک کرد و در جهت تعمیر موتور آسانسور و راه اندازی آن اقدام نمود.
- موتور آسانسور کار می کند اما تا دور نامی نمی رسد
ممکن است موتور آسانسور به سه فاز برق وصل شود و موتور کار کند اما به نامی نرسد. بنابراین لازم است مشکل اتصال بدنه یا اتصال کوتاه سیم پیچ را بررسی کرد. به همین منظور اهم متر می تواند کمک کند. به این صورت که با اندازه گیری مقاومت کلاف های سه فاز به شکل جداگانه می توان مشکل را تشخیص داد.
چنانچه مقاومت سیم پیچ ها با یکدیگر برابر بودند، مشکلی وجود ندارد. اما در صورتی که مقاومت یکی از گره ها کمتر از دو فاز باشد، مشکل را در آن سیم پیچ باید جستجو کرد.
- سوختن یک، دو یا هر سه فیوز
در صورتی که موتور آسانسور به سه فاز برق وصل شد و یک، دو یا هر سه فیوز دچار سوختگی شدند، باید وجود مشکل در اتصال بدنه یا اتصال کوتاه سیم پیچ ها بررسی شود.
- موتور آسانسور کار می کند اما صدای آن غیر عادی است
در این شرایط جریانی بیش از حد معمول به موتور آسانسور وارد می شود. به این ترتیب ممکن است موتور دچار اتصال بدنه یا اتصال کوتاه در سیم پیچ ها شده باشد.
- موتور آسانسور به صورت سبک راه می افتد اما زیر بار نامی توقف می کند
در این حالت ممکن است تعدادی از کلاف های سیم پیچ اتصال به شکل کوتاه درآمده باشند یا اتصال بدنه در سیم پیچ ها وجود داشته باشد.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
خرابی مکانیکی موتور آسانسور
در موتورهای آسانسور گیربکسی با خراب شدن قطعات زیر عملکرد آسانسور دچار اختلال می شود و لازم است تعمیر موتور آسانسور انجام شود.
علت های خرابی مکانیکی موتور آسانسور
- خرابی دنده گیربکس آسانسور
اغلب خرابی های دنده گیربکس هنگام حرکت کابین آسانسور باعث ایجاد لرزش و صدای ریتمیک می شود. چنانچه این علائم مشاهده شود، بیانگر خرابی یا شکستگی دنده موتور آسانسور است. بنابراین دنده باید تعویض شود.
- خرابی ماردون گیربکس آسانسور
در اغلب موتورهای آسانسور ایرانی و ترک، احتمال خرابی این قطعه بالا است. در صورتی که حین حرکت، آسانسور لرزش مداوم کابین داشته باشد، غالبا علت در خرابی ماردون گیربکس است. در این شرایط ماردون تعویض می شود یا دو سر میله ماردون را با ابزار خاص سنگ می زنند.
- خورده شدن فلکه موتور آسانسور
زمانی که فلکه موتور دچار خوردگی شود، براده های آهن باعث ایجاد لرزش در کابین در حال حرکت می شوند. بنابراین باید تعمیر موتور آسانسور در قسمت بکسل و فلکه موتور انجام شود.
- خرابی بلبرینگ های داخل موتور آسانسور
بلبرینگ های موتور آسانسور در قسمت پشتی فلکه اصلی موتور و دو سر ماردون واقع شده اند. بلبرینگ ها باعث منتقل کردن نیرو به گیربکس و کاهش اصطکاک موتور آسانسور می شوند. در صورتی که نیروی زیادی به بلبرینگ تحمیل شود، باعث خرابی و به صدا درآمدن آن می شود. به این ترتیب باید تعمیر موتور آسانسور انجام شود.
- مراحل عیب یابی و تعمیر موتور آسانسور
به منظور تعمیر موتور آسانسور لازم است از کادری مجرب و خبره کمک گرفت تا ضمن عیب یابی و تشخیص دقیق مشکل آسانسور، نسبت به تعمیر آن اقدام نمایند. در صورت وجود مشکل، تعمیرکاران به محل مراجعه می کنند و به بازدید تخصصی از آسانسور و موتور آن می پردازند.
سپس با بررسی دقیق موتور، آن را عیب یابی می کنند و مشکل را تشخیص می دهند. پس از آن قطعه معیوب یا فرسوده را جدا کرده و آن را تعمیر یا تعویض می کنند. در مرحله بعد قطعه تعمیر یا تعویض شده را نصب می کنند و پس از تست گرفتن از موتور آسانسور، نسبت به راه اندازی مجدد آن اقدام می نمایند.