ارتقا هارد کنسول کمک می کند که فضای بیشتری برای نصب بازی های جدید و به روز رسانی بازی های قدیمی در اختیار داشته باشید. همچنین با این کار می توانید سرعت لود گیم ها را بهبود ببخشید. یکی از بهترین انواع حافظه هایی که به این منظور به کار برده می شود، اس اس دی ها هستند. این حافظه های جانبی سرعت بسیار بالایی دارند و انقلابی را در حوزه گیمینگ ایجاد کرده اند. در ادامه بحث روش ارتقا هارد پلی استیشن را بیان خواهیم کرد؛ پس لطفاً تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
ابزار های مورد نیاز برای ارتقاء هارد کنسول
به منظور ارتقا هارد کنسول و افزایش سرعت آن به این وسایل احتیاج دارید:
- کنسول پلی استیشن
- رایانه ای که به اینترنت متصل باشد
- پیچ گوشتی قابل تنظیم
- کابل microUSB
- hard drive 2.5 اینچی SATA
- هارد دیسک با فرمت FAT32 و یا فلش
- کنترلر پلی استیشن
آموزش گام به گام ارتقا هارد کنسول
گام اول: خریداری هارد اینترنال
قبل از هر اقدامی لازم است که یک هارد اینترنال جدید تهیه کنید. هارد پلی استیشن بهتر است ۲.۵ اینچی SATA باشد. دقت داشته باشید، محفظه ای که hard drive درون آن قرار می گیرد، از ۹.۵ میلیمتر کمتر است. بنابراین باید هنگام خرید این نکته را مد نظر داشته باشید. به عنوان مثال انواعی که ۲ ترابایت فضای ذخیره سازی دارند، بزرگتر هستند و نمی توانید آن را درون محفظه جای دهید.
فاکتور دیگری که هنگام خریداری hard drive لازم است به آن دقت کنید، RPM آن است. این ویژگی نشان دهنده سرعت است. بیشتر حافظه های ذخیره سازی موجود در بازار دارای سرعتی برابر با ۵۴۰۰ هستند. چنانچه ویژگی سرعت اهمیت بسیاری برایتان دارد، بهتر است به سراغ انواع SSD بروید.
بهترین انواع هارد برای خرید
از جمله حافظه هایی که برای ارتقا هارد کنسول توصیه می شود، SSHD هیبریدی است. این هارد ضمن این که قیمت مناسبی دارد، از سرعت قابل قبولی نیز برخوردار است. از جمله انواع دیگر می توان به HGST 1TB Travelstar 7K1000 اشاره نمود که حدود یک ترابایت حافظه دارد و سرعت چرخش آن7۲۰۰ دور در دقیقه است که در مقایسه با هارد به کار رفته در خود پلی استیشن ۴ بسیار سریع تر می باشد.
می توانید از هاردهای SSD هم استفاده کنید که در مقایسه با انواع معمولی سرعت بسیار بالاتری دارد. اگر قیمت برایتان مهم نیست، بهتر است اس اس دی را انتخاب کنید؛ زیرا علاوه بر برخورداری از فضای ذخیره سازی زیاد، سرعت بارگذاری فوقالعاده بالایی را تجربه خواهید کرد.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گام دوم: تهیه نسخه پشتیبان
توصیه می شود که قبل از ارتقا هارد کنسول، حتماً از اطلاعات پلی استیشن خود بکاپ تهیه نمایید. البته تهیه نسخه پشتیبان از فایل های نصبی گیم ها امکان پذیر نیست. برای افرادی که از PS Plus استفاده می کنند، اطلاعات مربوط به بازی ها، در فضای ابری ذخیره می شود.
برای تهیه نسخه پشتیبان وارد بخش تنظیمات یا همان settings شوید. سپس روی گزینه application saved data management کلیک کرده و در نهایت نیز saved data in system storage را انتخاب نمایید. اکنون از شما درخواست می شود که فضای ذخیره سازی اطلاعات را برگزینید. اگر قصد ذخیره اطلاعات در فلش را دارید، باید گزینه فلش USB را برگزینید.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گام سوم: دسترسی به هارد
در مرحله بعد پلی استیشن را به طور کامل خاموش کنید. چنانچه مشاهده کردید دستگاه می خواهد در حالت Standby قرار بگیرد، باید دکمه آن را نگه دارید، تا منوی Power نمایش داده شود. سپس دستگاه را خاموش کرده و تمام کابل های متصل شده به آن را کاملاً جدا نمایید.
قسمت براق بالایی را که به عنوان محافظ هارد به کار رفته است و توسط چندین گیره در این قسمت قرار گرفته، از بدنه پلی استیشن جدا کنید. پس از برداشتن این پوشش می توانید هارد را ببینید. برای دسترسی آسانتر به hard drive کافیست پلی استیشن را به صورت وارونه برای یک سطح صاف قرار دهید. بعد پنل کوچکی را که در قسمت پشتی دستگاه وجود دارد، جدا کنید، تا بتوانید هارد و پیچ نگهدارنده آن را ببینید.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گام چهارم: باز کردن محفظه
در گام بعدی از ارتقا هارد کنسول، باید پیچی که آن را نگهداشته باز کنید. برای شناسایی بهتر پیچ نگهدارنده هارد دقت کنید که روی آن عبارت PlayStation نوشته شده باشد. از پیچ گوشتی قابل تنظیم برای باز کردن پیچ کمک بگیرید و سپس hard drive را به صورت افقی از دستگاه جدا کنید.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گام پنجم: جداسازی هارد پلی استیشن
در این گام ضروری است که هارد پلی استیشن را از قاب آن بیرون بیاورید. بنابراین باید پیچ های دیگری را نیز که در اطراف این قاب فلزی وجود دارند، توسط پیچ گوشتی باز نمایید. سپس قطعات لاستیکی که برای محافظت از hard drive تعبیه شده اند، بردارید.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گام ششم: عوض کردن هارد
در این مرحله باید هارد دستگاه را تعویض کنید. به این منظور hard drive جدید را در داخل قاب نگهدارنده قرار دهید و پیچ های اطراف آن را به دقت ببندید. پس از آن پیچ بزرگ نگهدارنده را مجدداً بسته و در آخر پوشش براق پلاستیکی را روی آن بگذارید.
✔ بهترین حافظه SSD برای Ps5 کدام است؟
گام هفتم: دانلود برنامه های پلی استیشن
در گام نهایی از ارتقا هارد پلی استیشن، باید نرم افزار مربوطه را دانلود کنید. برای دانلود برنامه به وب سایت PlayStation مراجعه نمایید. پس از این که آخرین آپدیت نرم افزار را دانلود کردید، فلش را به رایانه متصل کرده و اطلاعات بازی های قبلی را ریکاوری کنید. اکنون می توایند از سرعت بسیار زیاد کنسول خود لذت ببرید.