دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL هر چه که باشد، وقتی وسط پروژه یا کار مهمی اتفاق می افتد، همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد. مخصوصا بسیاری از ما که در طول روز، برای کارهای بی شمار خود از اینترنت و کارایی مودم ها کمک می گیریم و به کار با آن وابسته شده ایم. علت ریست شدن مودم ADSL هنگام استفاده از اینترنت، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما این قطع و وصلی در سرعت و روند انجام کارها اختلال ایجاد می کند. بنابراین، پس از مواجه شدن با این مشکل، باید هر طور شده دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL خود را پیدا کنیم و برای برطرف کردن آن کاری انجام دهیم.
دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL هر چه که باشد، وقتی وسط پروژه یا کار مهمی اتفاق می افتد، همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد.
عیب یابی و دلیل قطع و وصل شدن مودم ADSL
به طور کلی علت ریست شدن مودم ADSL به عوامل مختلفی بستگی دارد و امکان دارد این مشکل، هم به دلایل نرم افزاری اتفاق بیفتد و هم به دلایل سخت افزاری. اما ساده ترین مشکلات مودم، گاهی چند دقیقه تا چند ساعت از وقت ما را هدر می دهند.
به همین دلیل، اولین راه برای حل مشکل مودم، عیب یابی و شناسایی دقیق دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است. کم بودن SNR خط تلفن، عدم استفاده از Splitter، نیم سوز شدن مودم، عبور کابل تلفن یا کابل شبکه از کنار کابل برق، امکان نوسان برق پورت USB و ضعیف بودن آداپتور، از دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL هستند که در این مطلب آنها را بررسی می کنیم.
1. کم بودن SNR خط تلفن
SNR مخفف عبارت signal to Noise ratio و به معنای نسبت سیگنال به نویز است . هرچقدر مقدار این عدد کمتر باشد، نشان دهنده این است که سیگنال با نویز بیشتری به مودم شما رسیده است. همین نویز، یکی از دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است و باعث ریست شدن آن می شود.
برای اینکه SNR خط خود را ببینید، باید وارد کنترل پنل مودم خود شوید. با وارد کردن آی.پی 192.168.1.1 می توانید وارد کنترل پنل مودم خود شوید. پس از وارد شدن به این قسمت، در پایین صفحه اول، باید چنین آماری را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: کار نکردن دیتای موبایل
اگر SNR خط شما کمتر از عدد ۱۰ است، با ISP خود تماس بگیرید و موضوع را گزارش کنید تا آنها علت ریست شدن مودم ADSL را پیگیری و رفع کنند. دقت کنید زمانی که با مشکل قطع و وصلی مودم یا قطعی بازه ای اینترنت مواجه شدید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که با اپراتور شرکت ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید و مشکل را از طریق آن پیگیری کنید. در این صورت، اگر مشکل از طرف شرکت ارائه دهنده اینترنت یا همان ISP است، باید صبر کنید تا مشکل برطرف شود.
2. عدم استفاده از Splitter
جدا نکردن خطوط تلفن و اینترنت از یکدیگر، یکی از مهم ترین دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است. اگر روی خط خود از Splitter یا جدا کننده سیگنال تلفن از سیگنال اینترنت استفاده نکنید، ممکن است وقتی کسی با خط شما تماس می گیرد، مودم شما ریست شود.
دلیل ریست شدن مودم نیز این است که در هنگام تماس و برقراری ارتباط، برق روی خط تلفن شما افزایش پیدا میکند. این افزایش برق ممکن است باعث ریست شدن مودم شما شود. به طور کلی، یکی از مهم ترین دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL هنگام زنگ خوردن تلفن ،عدم استفاده از اسپلیتر، استفاده از تلفن های بی سیم، سیم کشی اشتباه تلفن خانه و داشتن بیش از یک تلفن است.
✔ نحوه آپدیت کردن مودم رو اینجا یاد بگیر.
3. نیم سوز شدن مودم
نیم سوز شدن مودم یکی از رایج ترین دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است که باعث ریست شدن آن میشود. برای اینکه متوجه شوید مشکل از مودم شما است یا منشا بروز مشکل از جای دیگری است. در صورت امکان، یک مودم دیگر را به مدت یک روز امتحان کنید و با آن کار کنید.
در این مدت، می توانید ببینید که آیا این مودم هم ریست میشود یا نه. اگر مودم مورد نظر در این مدت ریست نشد، به این معنی است که مودم شما دچار مشکل شده است و ایراد دارد.
4. عبور کابل تلفن یا کابل شبکه از کنار کابل برق خانه شما
اگر کابل تلفن یا شبکه از کنار کابل برق خانه شما عبور کند، به دلیل تشکیل میدان الکتریکی در اطراف کابل برق، باعث ایجاد نویز روی کابل تلفن و شبکه نویز می شود. همین مورد، یکی از دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است.
برای مثال، هنگامی که یک لامپ را روشن می کنید و مودم شما ریست میشود، به احتمال بسیار زیاد، به این خاطر است که کابل تلفن یا کابل شبکه، از کنار کابل این لامپ عبور کرده است.
5. امکان نوسان برق پورت USB
یکی دیگر از دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL، نوسان گاه و بی گاه برق پورت USB است. بنابراین، برای جلوگیری از هر گونه نوسان برق پورت USB ، پیشنهاد می کنیم از این وسیله برای اتصال مودم به کامپیوتر استفاده نکنید.
چون گاهی اوقات استفاده از USB برای اتصال مودم به کامپیوتر، به دلیل همین نوسانات برق، باعث ریست شدن مودم و اختلال در کار شما می شود.
بیشتر بخوانید: دلایل وصل نشدن لپ تاپ به وای فای
6. ضعیف بودن آداپتور
ضعیف بودن آداپتور نیز از دلایل قطع و وصل شدن مودم ADSL است. به همین دلیل، وقتی پهنای باند زیادی از مودم انتظار دارید، وقتی بیش از حد از وایرلس استفاده می کنید و مدام به مودم وصل می شوید، این قطعه به اصطلاح کم می آورد و ریست می شود. البته این علت ریست شدن مودم ADSL ، می تواند ناشی از ضعیف بودن برق منزل و روشن شدن دستگاه های پر مصرف نیز باشد.
قرار دادن مودم در جای نسبتا خنک
مودم یک دستگاه برقی به حساب می آید و از آنجایی که دستگاه های برقی می توانند در محیط های بسته و نبستا گرم آسیب ببینند، بنابراین آسیب دیدن مودم ها نیز در محیط های بسته و گرم دور از انتظار نیست. اگر مودم را در زیر میز یا پشت میز و یا سایر فضاهای بسته قرار داده اید، بیرون بیاورید .
اینک بر روی میز قرار دهید که هم آنتن دهی بیشتر خواهد شد و هم از محیط بسته خارج خواهد شد و از طرفی باعث افزایش عمر مودم خواهید شد و دیگر بعد از مدت زمان کوتاهی نیاز به تعویض مودم نخواهید داشت.
مشکل تداخل رادیویی
اگر مودم وای فای یا روتر بیسیم خود را در کنار تلفنهای ثابت بیسیم، مایکروویو، تلویزیونهای هوشمند، سیستمهای مانیتور کودک و نظایر اینها قرار دهید؛ با مشکل تداخل رادیویی روبرو میشوید.
همه این دستگاهها از کانال فرکانسی ۲.۴ گیگاهرتز استفاده میکنند که اصلی ترین باند رادیویی وای فای در دنیا است. در نتیجه، تداخل امواج رادیویی دستگاههای دیگر با امواج وای فای مودم و روتر میتواند به میرائی باعث تضعیف وای فای و قطعو وصلی مودم شود.