هیچ تفاوتی اساسی بین خرابی ها و همینطور تعمیر هارد اکسترنال و اینترنال وجود ندارد؛ آسیب دیدگی بر اثر ضربه ، افتادن از ارتفاع ، سوختن هارد بر اثر نوسان برق و اختلالات نرم افزاری و الکترونیکی از عمده موارد مربوط به خرابی هارد اکسترنال است. تنها تفاوت جزئی در بحث تعمیر هارد اکسترنال نسبت به اینترنال بیشتر بودن موارد خرابی سوکت اتصال به دلیل جا به جایی زیاد می باشد. تعمیرات هارد نیازمند دانش و تخصص و ابزار آلات مخصوص می باشد که مجموعه زود کمک از این نظر بسیار توانمند است. در این مطلب موارد خرابی و همچنین نکات مربوط به تعمیر هارد اکسترنال را بیان خواهیم کرد.

تعمیر هارد اکسترنال

ثبت سفارش آنلاین تعمیر هارد اکسترنال

برای تعمیر هارد اکسترنال به شکل تخصصی، زودکمک کنار شماست. با کلیک بر لینک و یا از طریق اپلیکیشن زودکمک، می توانید درخواست تعمیر هارداکترنال را به صورت آنلاین ثبت کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید. سرویس پذیرش و تحویل در محل دستگاه در شهرستان های تهران و کرج (رایگان) هم به شما این امکان را می دهد که بدون خروج از منزل، هارد خود را توسط مجرب ترین تکنسین های تعمیرات هارد، تعمیر کرده و مجددا از آن استفاده کنید.

دلایل خرابی+ راه حل های تعمیر هارد اکسترنال

به طور کلی انواع هارد ها چه اینترنال و چه اکسترنال در اثر عواملی ضربه ، دمای بالا ، آب زدگی ، قرار گفتن در میدان مغناطیسی قوی و کارکرد و استهلاک بالا دچار خرابی می شوند ، از این رو ضمن حفظ هارد از عوامل یاد شده ، در صورت بروز مشکل هارد جهت دریافت مشاوره همچنین خدمات تخصصی تعمیر هارد اکسترنال با کارشناسان ما در مجموعه زود کمک تماس حاصل فرمایید.

هزینه تعمیرات هارد اکسترنال

به دلیل متفاوت بودن مشکلات و روش های تعمیراتی هارد، هزینه تعمیر هارد اکسترنال نیز متغیر می باشد. تعمیرات هارد به دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شود. در صورتی که بتوان به کمک اقدامات نرم افزاری مشکل هارد اکسترنال را رفع کرد، نیازی نیست که برای تعمیرات هارد هزینه هنگفتی پرداخت شود. اما اگر برای رفع مشکلات هارد نیاز به اقدامات سخت افزاری مانند تعمیرات قطعات وجود داشته باشد، هزینه تعمیر هارد اکسترنال کمی بیشتر خواهد شد. چنانچه که نیاز به تعویض قطعات باشد، هزینه گران تر خواهد شد زیرا بخشی از آن مربوط به قیمت قطعات جدید است.

تعمیر هارد اکسترنال در هنگام خرابی فریمور

سیستم عامل هارد یا همان فریمور در واقع میان افزار کنترل کننده هارد دیسک است که در ناحیه پلتر ها و آی سی بایوس ذخیره می شود، مشکلات ناحیه سیستم عامل منشاء خرابی هایی از جمله p-list g-list smart و ... می باشد . یکی از خرابی های مربوط به ناحیه فریمور به این صورت می باشد که هارد دارای یک جدول Defect list می باشد و قسمت های معیوب را به مرور زمان از سطح پلاتر حذف کرده و آنها را به Defect list اضافه می کند، ظرفیت این لیست پس از مدتی تکمیل شده و در این حالت هارد دیگر قادر به اضافه کردن خرابی های جدید به این لیست نخواهد بود و مشکلاتی اعم از عدم شناسایی در سیستم و عدم نمایش ظرفیت صحیح و نمایش پیغام فرمت و ... بروز خواهند کرد. در این حالت برای رفع مشکل و تعمیر هارد اکسترنال ، عملیات شناسایی خرابی ها و ریکاوری اطلاعات و همچنین در صورت لزوم آپدیت و رفع ایراد فریمور انجام خواهد شد. علائم خرابی فریمور عبارتند از :

  • هارد در بایوس سیستم شناسایی نمی شود.

  • اطلاعات در بایوس درست نمایش داده نمی شود.

  • هارد دارای شرایط عادی است ولی در سیستم شناسایی نمی شود.

  • در بعضی از موارد وضعیت S.M.A.R.T بایوس درست گزارش نمی شود و برای ادامه کار باید دکمه F1 را فشار دهید.

مشکلات PCB در پروسه تعمیر هارد اکسترنال

یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته در هارد ، برد هارد یا همان PCB می باشد . اگر این قسمت به هر علتی دچار خرابی و اختلال در عملکرد بشود هارد روشن نخواهد شد و یا اینکه توسط سیستم شناخته نمی شود. برد هارد دارای دیود و القاگرهایی می باشد که وظیفه ی آن ها تنظیم جریان ولتاژ در مدار هارد دیسک است و در صورت خرابی و ایجاد اخلال در عملکرد آنها مکانیزم روشن شدن و شناسایی هارد دچار مشکل خواهد شد. در صورت خرابی برد PCB به منظور تعمیر هارد اکسترنال لازم است تا برد PCB تعمیر یا تعویض شود . دلایل خرابی برد هارد عبارتند از:

  • نوسان برق سبب شوک الکتریکی به برد و تکرار آن سبب سوختن برد هارد می شود .

  • استفاده از رابط های نا مناسب سبب اتصالی و سوختن برد هارد می شود .

  • افزایش بیش از حد حرارت به دلیل کارکرد نادرست هارد و یا عدم وجود تهویه مناسب اطراف هارد.

  • ضربه خوردن هارد و یا آب زدگی سبب سوختن برد هارد می شود .

  • استفاده بیش از حد و طولانی مدت از هارد سبب فرسایش هارد و از کار افتادگی برد می شود.

  • درست متصل نکردن سیم جریان برق به هارد موجب سوختن برد هارد می شود .

بیشتر بخوانیم : رفع مشکل عدم شناسایی هارد دوم در ویندوز 10

مشکلات PCB در پروسه تعمیر هارد اکسترنال

عدم شناسایی هارد اکسترنال

شناسایی نشدن هارد اکسترنال در سیستم، از آن دسته مشکلاتی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه می شوند. عوامل مختلفی باعث عدم شناسایی هارد اکسترنال می شوند که برخی مربوط به خود هارد و برخی دیگر مربوط به مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری هارد هستند. البته قبل از هر کاری مطمئن شوید که هارد به درستی به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل شده و پورت USB هم سالم است. همچنین بد نیست که پیش از تعمیر هارد، درایور یو اس بی را در سیستم آپدیت کنید. اگر مشکل حل نشد، از یک تعمیرکار ماهر برای تعمیر هارد اکسترنال کمک بگیرید.

نقش بد سکتور ها در خرابی هارد اکسترنال

در بحث تعمیر هارد اکسترنال بد سکتورها به دو دسته منطقی و فیزیکی تقسیم می شوند،  بدسکتور نرم افزاری یا منطقی زمانی رخ میدهد که قسمتی از هارد درست وظیفه ی خود را انجام ندهد یا اینکه سیستم عامل در هنگام کار با هارد متوجه ایرادی شود که این ایراد ناشی از مطابقت نداشتن محتوای داخل سکتور با قالب ECC باشد ، در این حالت هارد آن سکتور را به عنوان سکتور بد یا بدسکتور علامت گذاری می کند ، همچنین یک سری از بد افزار ها و ویروس ها می توانند به این قضیه دامن زده و در افزایش بدسکتورهای هارد تأثیر زیادی داشته باشند.

اما مشکل بدسکتور فیزیکی زمانی رخ می دهد که هارد دیسک دچار ضربه و یا آب زدگی بشود. این مشکل مربوط به قسمت های فیزیکی هارد می باشد و این موضوع یکی از بزرگترین مشکلات هارد می باشد زیرا در این حالت احتمال از بین رفتن اطلاعات و عدم امکان تعمیر هارد اکسترنال بسیار زیاد است.

تعمیر بد سکتور هارد اکسترنال

خرابی هارد اکسترنال در اثر مشکلات پلاتر

حساس ترین قسمت هارد که در تعمیر هارد اکسترنال نقش اساسی دارد پلاتر هارد می باشد. پلاتر ها در واقع دیسک های مغناطیسی می باشند و اطلاعات بر روی سکتور های پلاتر توسط هد دستگاه نوشته و یا از روی آن خوانده می شود. وسیله ای که به چرخش پلاتر کمک میکند اسپیندل موتور نام دارد . در هر هارد معمولا 1 تا 5 پلاتر ( بسته به ظرفیت هارد ) تعبیه شده است. جنس پلاتر از شیشه یا آلومینیوم می باشد که سطح آنها با استفاده از آلیاژی مخصوص پوشانده و صیقل داده شده است . فاصله پلاتر با هد به طور محاسبه ای 0.002 اینچ یا 51 میکرون میباشد. پوشش مغناطیسی روبروی پلاتر بسیار حساس و ظریف می باشد ، به گونه ای که حتی کوچکترین گرد و خاک نیز باعث بوجود آمدن خراش برروی پلاتر می شود. در صورت وارد آمدن آسیب به پلاتر نیازمند تعویض آن خواهیم بود که این عملیات در اتاق ایزوله بدون حضور هیچ نوع گرد و غباری انجام می شود.

بیشتر بخوانیم : علت بالا نیامدن هارد لپ تاپ

نقش هد هارد در خرابی هارد اکسترنال

یکی از حساس ترین و ظریف ترین قسمت های هارد ، هد هارد می باشد که تعمیر آن بسیار دشوار و پیچیده است , این قطعه در بحث تعمیر هارد اکسترنال قطعه ای مهم محسوب می شود که دارای ویژگی های جالبی می باشد. در اغلب هارد دیسک های امروزی از هد های مقاوم ابرمغناطیسی استفاده می شود ، این هدها بر روی اسلایدر قرار گرفته و به بازوی متحرک هارد دیسک متصل می شوند . هد دستگاه بدون هیچگونه تماسی با پلاتر برروی سطح آن حرکت می کند و اطلاعات را از طریق سیگنال های مغناطیسی بر روی آن می نویسد و یا از روی آن می خواند . در صورت خرابی این قطعه عملکرد هارد به کلی دچار اخلال شده و نیازمند تعمیر و تعویض می باشد.

نقش هد هارد در خرابی هارد اکسترنال

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران

زودکمک
1402/11/16-13:00

درود بر شما محمود جعفری عزیز

ایراد به دلایل مختلفی میتواند باشد از جمله : گیر کردن هد هارد، خرابی موتور اسپیندل، خرابی برد مدار چاپی، کابل یا پورت آسیب دیده، از کار افتادن تجهیزات الکترونیکی، گرفتگی پورت های هارد با گرد و غبار، خرابی منبع تغذیه، پشتیبانی نکردن از کابل USB Y یا Plug to USB Hub، معیوب بودن درگاه ها و نارسایی هارد درایو و ...

شما میتوانید برا راهنمایی بیشتر و دریافت خدمات با شماره 1662 تماس بگیرید.

محمود جعفری
1402/10/14-12:29

سلام خسته نباشید عزیز 2 عدد هارد می باشد دو ترا و سه ترا یکیش مدام بوق میزند و دیگری مدام در حال کار کردن است چراغ برد چشمک می زند ولی فایلها نشان داده نمیشود با تشکر

جعفری
1401/11/25-22:51

با سلام

من برای ثبت تعمیر هارد اکسترنال نتونستم اقدام کنم چون جایی برای درخواست تعمیر هارد اکسترنال وجود نداشت از اون قسمت تعمیر هارد هم رفتم ولی برای هارد گزینه ایی نبود، لطفا محلی برای درخواست تعمیر هارد در نظر بگیرید ممنون