یک روزی لپ تاپ خودتان را روشن می‌کنید و متوجه بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ می‌شوید؟ بوت نشدن ویندوز یک مشکل رایج است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. پس باید خودتان را آماده عیب‌یابی دستگاه کنید. نسخه‌های مدرن‌تر ویندوز نحوه برطرف کردن این مشکل را آسان‌تر از گذشته کرده‌اند. به عنوان مثال ویندوز ۱۰ سعی می‌کند هنگام بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ به صورت خودکار مشکل را برطرف کند. در این مقاله به بررسی تمام سناریوهای مرتبط با بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ خواهیم پرداخت و روش حل هر یک را نیز در اختیار شما می‌گذاریم.

مشاوره آنلاین

بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ

اولین کاری که هنگام بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ باید انجام دهید، بررسی کردن هرگونه تغییر است. فکر کنید که طی چند روز گذشته چه چیزی را در لپ تاپ خود تغییر داده‌اید. آیا یک درایور جدید نصب کرده‌اید؟ یک دستگاه جدید مثل پرینتر را به لپ تاپ خود وصل کرده‌اید و یا به تازگی یک قطعه از لپ تاپ خود را تعویض کرده‌اید؟

بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ

بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ و روشن نشدن کلی لپ تاپ

اگر لپ تاپ شما به هیچ عنوان حتی روشن هم نمی‌شود باید منبع برق آن را چک کنید. مطمئن شوید که لپ تاپ شما شارژ‌ کافی برای روشن شدن دارد. اگر مطمئن نیستید شارژر را به برق زده و سپس به لپ تاپ بزنید. اگر مشکل پابرجا بود، مطمئن شوید که شارژر لپ تاپ شما سالم است. اگر سالم بود، از سلامت پریز برقی که شارژر را به آن زده‌اید مطمئن شوید. توصیه می‌کنیم حتماً یک پریز برق دیگر را هم امتحان کنید.

بیشتر بخوانید: تعمیر لپ تاپ

روشن شدن لپ تاپ و پیغام No Bootable Device

اگر لپ تاپ شما روشن می‌شود ولی با یک صفحه مشکی که روی آن پیغام "No Bootable Device" یا "Disk Error" نوشته شده مواجه می‌شوید، لپ تاپ شما با درایوی که ویندوز روی آن نصب شده مشکل پیدا کرده است. برای حل مشکل وارد صفحه تنظیمات BIOS یا UEFI ویندوز خود شوید و گزینه بوت شدن را روی هارد دیسک خود انتخاب کنید. اگر هارد دیسک شما در فهرست موجود نبود، سیستم نمی‌تواند هارد را شناسایی کند و دلیل بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ شما هم همین است.

بوت نشدن ویندوز و ارور No Bootable Device در لپ تاپ

ویندوز هنگام بالا آمدن فریز شده و به بیرون می‌پرد

در صورت بالا نیامدن ویندوز یا گیر کردن صفحه هنگام بالا آمدن و سپس پرتاب شدن به بیرون، مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری است. اگر مشکل نرم افزاری باشد با ابزار Startup Repair خود ویندوز مشکل برطرف می‌شود. برای دسترسی به این ابزار دیسک ویندوز را داخل درایو قرار دهید، لپ تاپ را ریستارت کرده و از منوی نصب ویندوز، بخش Startup Repair را انتخاب کنید. اگر مشکل حل نشد، از طریق همین منو می‌توانید ویندوز خود را ریست کنید و اجازه دهید با تنظیمات پیش‌فرض مجدداً روی لپ تاپ شما بارگذاری شود. اگر هنگام ریست کردن ویندوز با پیغام خطا مواجه شدید یا صفحه هنگ کرد، یک مشکل سخت افزاری جلوی این کار را می‌گیرد.

بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ و فریز شدن تصویر آن

نمایش صفحه آبی مرگ هنگام بالا آمدن ویندوز

یکی دیگر از مشکلات مبحث بالا نیامدن ویندوز لپ تاپ، کرش شدن ویندوز و مواجه شدن با صفحه آبی مرگ هنگام بوت شدن ویندوز است. دلیل به نمایش درآمدن این صفحه آبی مرگ می‌تواند نرم افزاری یا سخت افزاری باشد. برای بررسی این مشکل ابتدا لپ تاپ خود را وارد حالت Safe Mode شوید. آیا ویندوز به درستی در این حالت بالا می‌آید؟ اگر بله، احتمالاً یک درایور جدید که اخیراً نصب کرده‌اید یا شاید هم یک ویروس باعث بروز این مشکل شده است. برای حل این مشکل لپ تاپ را به بکاپ قدیمی‌تر برگردانید و یا از یک دیسک آنتی ویروس استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: حل مشکل بوت نشدن ویندوز ۱۰

دسترسی به فایل‌ها هنگام بالا نیامدن ویندوز

اگر با مشکل بالا نیامدن ویندوز مواجه هستید ولی نیاز دارید که به فایل‌های مهم خود دسترسی پیدا کنید، شما می توانید از یک روش ساده این کار را انجام دهید. برای این کار کافیست یک دیسک ویندوز لایو را از فروشگاه‌ها تهیه کنید، وارد DVD درایو سیستم خود کرده و روی آن لپ تاپ را بوت کنید. شما وارد یک محیط ویندوز خواهید شد که از آن طریق می‌توانید از فایل‌هایتان بکاپ تهیه کنید، سپس دیسک نصب ویندوز اصلی را گذاشته و یک ویندوز جدید روی کامپیوتر خود نصب کنید.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ نظر خود را بنویسید و اگر سوالی دارید مطرح کنید!

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران