آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس در واقع به روز رسانی میان افزار سیستم است . میان افزار در حقیقت کدهایی نزدیک به زبان ماشین است که ارتباط بین نرم افزار سطح کاربر با سخت افزار را برقرار می کند . این کدها در واقع کدهای ضروری و اولیه برای شناسایی و تست سخت افزار و شروع کار ماشین(کامپیوتر) هستند. آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس می تواند ایرادهای نسخه های قبلی بایوس را برطرف کرده و یا کارایی های جدیدی به آن اضافه کند . همچنین آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس در مواردی قابلیت میزبانی و هماهنگی با قطعات جدید را به دستگاه شما اضافه می کند.

مشاوره آنلاین زودکمک

چک کردن ورژن بایوس لپ تاپ ایسوس

برای آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس بهتر است ابتدا ورژن بایوس فعلی دستگاه را بدانید ، برای اینکار روی منوی استارت کلیک کنید و در نوار جستجو عبارت «cmd» را تایپ کنید و سپس روی «Command Prompt» کلیک کنید. در پنجره ی باز شده دستور زیر را تایپ یا کپی پیست نمایید و سپس کلید اینتر را فشار دهید. تا شماره ورژن بایوس یا میان افزار UEFI را مشاهده کنید.

wmic bios get smbiosbiosversion

در ویندوز 7، 8 یا 10، کلید های (windows+R) را همزمان فشار دهید تا پنجره Run باز شود. در داخل این پنجره عبارت «msinfo32» را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید.

شماره ورژن بایوس در قسمت System Summary و در خط BIOS Version/Date قابل ملاحظه می باشد.

آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس


دانلود فایل آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس

دانلود آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس به سه صورت قابل انجام است ، اما در هر سه روش، قبل از دانلود فایل بایوس حتما ورژن بایوس لپ تاپ ایسوس خود را بررسی کنید و از دانلود ورژن قدیمی تر خودداری کنید.

_ در روش اول نرم افزار MyASUS را نصب و اجرا کنید سپس از ستون سمت چپ نرم افزار گزینه Customer Support را انتخاب کنید ، حالا از پنجره باز شده روی Live Update کلیک کرده و Latest را انتخاب کنید. حالا بسته به متدی که برای آپدیت بایوس دستگاه خود در نظر دارید (ویندوز یا EZ Flash) روی آیکون فلش رو پایین در مقابل آن کلیک کرده تا فایل دانلود شود.

_ در روش دوم به سایت ایسوس مراجعه کنید ، صفحه آغازین سایت و در نوار جستجو مدل دقیق لپ تاپ خود را وارد کنید (مدل دقیق روی برچسب زیر لپ تاپ شما درج شده است) و از لیست باز شده روی نام لپ تاپ خود کلیک کنید ، حالا سربرگ Driver & Utility را انتخاب کرده و روی BIOS & FIRMWARE کلیک کنید ، سپس از منوی انتخابی نام CPU یا مدل بایوس دستگاه خود ر انتخاب کنید. در این قسمت بسته به متدی که برای آپدیت بایوس دستگاه خود در نظر دارید (ویندوز یا EZ Flash) روی دکمه Download کلیک کنید تا فایل آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس دانلود شود.

_ در روش سوم وقتی در مرحله قبل به مرحله دانلود رسیدید به جای کلیک روی دکمه Download روی نوشته BIOS installer for Windows کلیک کنید تا نرم افزار نصب اتوماتیک بایوس دانلود شود.

بیشتر بخوانیم : بوت نشدن ویندوز ۱۰

آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس در ویندوز 10

آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس در ویندوز 10 به دو روش ممکن است :

  • روش اول

یک فلش خالی را به سیستم متصل کرده و فایل BIOS که دانلود کرده اید را به آن منتقل کنید(فایل در قالب zip است که باید محتویات آن را استخراج و در حافظه فلش کپی کنید). سپس بر روی منوی Start کلیک کنید و سپس گزینه Power را انتخاب کنید. حالا کلید Shift را نگه داشته و سپس Restart را بزنید. حالا برای آپدیت bios در اینجا گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید. در این مرحله گزینه Advanced options را انتخاب کنید تا نهایتا به UEFI Firmware Settings برسید. آن را انتخاب کنید. سپس Restart را بزنید. با اینکار سیستم ری استارت شده و به طور اتوماتیک به محیط BIOS وارد می شود. در این قسمت Advanced Mode را انتخاب کرده و از سربرگ بالا گزینه Advanced را انتخاب کنید . در منوی باز شده EZ flash utility 3 را انتخاب کرده تا وارد ابزار آپدیت بایوس شوید. حالا از لیست حافظه ها فلش حاوی فایل بایوس را انتخاب کرده و فایل بایوس را انتخاب کنید. هم اکنون دکمه YES را به منظور تایید کلیک کرده و منتظر تکمیل پروسه آپدیت و ریستارت شدن اتوماتیک دستگاه بمانید. (حتما قبل از شروع فرآیند آپدیت دستگاه را به منبع برق متصل کنید)

  • روش دوم

برای افرادی است که در مرحله دانلود فایل به جای کلیک روی دکمه Download گزینه BIOS installer for Windows را انتخاب کرده اند ، در این صورت شما یک فایل Setup دارید که باید آن را نصب کنید ، بلافاصله پس از نصب و بدون نیاز به انجام هیچ کاری پروسه آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس شروع می شود. فقط کافیست برای تکمیل آپدیت و ریستارت شدن سیستم منتظر بمانید.


آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس از طریق UEFI و Legacy

آپدیت بایوس از طریق UEFI

برای آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس از طریق محیط UEFI (محیط گرافیکی بایوس) دستگاه را ریستارت کنید و هنگام نمایش لوگوی دستگاه دکمه F2 و یا هر دکمه ای که در صفحه بوت و زیر لوگوی برند برای اینکار معرفی شده را بفشارید تا وارد محیط بایوس شوید ، در این قسمت Advanced Mode را انتخاب کرده و از سربرگ بالا گزینه Advanced را انتخاب کنید . در منوی باز شده EZ flash utility 3 را انتخاب کرده تا وارد ابزار آپدیت بایوس شوید. حالا از لیست حافظه ها فلش حاوی فایل بایوس را انتخاب کرده و فایل بایوس را انتخاب کنید. بعد از انتخاب دکمه YES را به منظور تایید کلیک کرده و منتظر تکمیل پروسه آپدیت و ریستارت شدن اتوماتیک دستگاه بمانید.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آپدیت بایوس با روش Legacy

در روش Legacy که در لپ تاپ های قدیمی تر وجود دارد ، به محض روشن شدن دستگاه کلید Delete را چند بار فشار دهید تا وارد محیط Bios شوید ، از سربرگ Advanced گزینه ASUS EZ Flash 3 Utility  را انتخاب کنید . سپس با کمک کلید های جهت حافظه ای که فایل بایوس روی آن ذخیره شده است را انتخاب و بعد از آن فایل بایوس را با کلید اینتر انتخاب کنید ، دکمه Yes را به نشانه تایید بفشارید تا پروسه آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس انجام شود.


این نکات را فراموش نکنید!

در حین پروسه آپدیت بایوس لپ تاپ ایسوس به هیچ وجه دستگاه نباید خاموش و یا ریست شود به همین جهت قبل از شروع کار از متصل بودن دستگاه به برق و یا از داشتن میزان باتری کافی و همچنین سالم بودن حافظه فلش خود اطمینان حاصل کنید. در صورت بروز مشکل در حین انجام این پروسه، به طور موقت بلا استفاده خواهد شد، در صورت بروز چنین وضعیتی برای رفع مشکل بایوس و فلش کردن آن با کارشناسان زود کمک تماس حاصل فرمایید.

نظر خود را بنویسید

نظرات کاربران